O co chodzi z licencją wydawaną przez MZKol lub PZKol
-
- Kontakt:
O co chodzi z licencją wydawaną przez MZKol lub PZKol
Witam, czytając dzisiaj regulamin korzystania z tras MTB i DH wyczytałem, że po tej trasie mogą poruszać się tylko osoby właśnie z taką licencją.
Mam pytanko w tej sprawie.
Jak załatwić sobie taką licencję? Możecie podać jakieś namiary na stronkę z dokładniejszymi info o tych licencjach?
Proszę o pomoc
Mam pytanko w tej sprawie.
Jak załatwić sobie taką licencję? Możecie podać jakieś namiary na stronkę z dokładniejszymi info o tych licencjach?
Proszę o pomoc
http://www.pzkol.pl/ ...mam zły humor...ruszanie głową nie boli...a i tak temat trochę dziwny...
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6438250
Wszystko na sprzedaż
Wszystko na sprzedaż
A ja się dołączę do tematu żeby nowego nie zakładać,
mógłby ktoś wysłać mi kopię "Wniosku o licencję zawodnika PZKol"?
Tam jest tyle tych miejsc do wypełniania,że nie mogę się połapać.
Chodzi o kategorię ?Junior? (bo chyba ta jest od 16 lat) i oczywiście na zawody DH tylko w Polsce.
Z góry dziękuje.
mógłby ktoś wysłać mi kopię "Wniosku o licencję zawodnika PZKol"?
Tam jest tyle tych miejsc do wypełniania,że nie mogę się połapać.
Chodzi o kategorię ?Junior? (bo chyba ta jest od 16 lat) i oczywiście na zawody DH tylko w Polsce.
Z góry dziękuje.
S:sztyca CB Joplin,shiver na części,manitou black,sherman 1,5"203mm skoku.
-
- Kontakt:
Apropos, nie wiecie, czy już PZKol wydaje licencje mastersom na ten sezon? Pytałem w PZKolu z końcem zeszłego roku i wówczas powiedziano mi, że jeszcze nie, bo nie wiadomo, czy od mastersów będzie się wymagało badań lekarskich. Ktoś wie, jak ostatecznie będzie z tymi badaniami? Prawdę powiedziawszy, wolałbym, żeby sobie odpuścili badania, bo mnie psychiatra na pewno nie dopuści, jak tylko usłyszy, że mam czterdziechę i chcę się ścigać na rowerze po trasach dh. A poważnie, to rozumiem celowość badań w młodszych kategoriach, ale dziadki powinny jeździć na własne ryzyko - w końcu nie tylko nikt w nas nie pokłada nadziei, ale do tego zaczynamy stanowić pozycję po stronie pasywów w budżecie ZUS-u 

mam kilka pytan dotyczacych tej licencji a mianowicie:
1. Na które zawody DH/FR jest ta licencja potrzebna?
2. Na jakie kategorie?
3. W jakiej kategori ja wyladuje mam 30lat i jestem poczatkujacy w tym sporcie?
Rower sprawilem se pod koniec zeszlego roku wczesniej startowalem tylko w jednym maratonie xc stad takie pytania dla wiekszosci moze glupie ale jestem poczatkujacy a nie chcial bym przejechac 300km na jakies zawody i dowiedziec sie ze czegos mi brak i nie da rady wystartowac
1. Na które zawody DH/FR jest ta licencja potrzebna?
2. Na jakie kategorie?
3. W jakiej kategori ja wyladuje mam 30lat i jestem poczatkujacy w tym sporcie?
Rower sprawilem se pod koniec zeszlego roku wczesniej startowalem tylko w jednym maratonie xc stad takie pytania dla wiekszosci moze glupie ale jestem poczatkujacy a nie chcial bym przejechac 300km na jakies zawody i dowiedziec sie ze czegos mi brak i nie da rady wystartowac
venon666
1. Napewno na te, ktore znajduja sie w kalendarzu Pzkol.
2. Uzyj "Scrolla" tudziez paska w przegladarce i przesun strone nieco wyzej.
3. Patrzac na rower, ktory masz w podpisie oraz brak licencji, bedzie to Hobby Full.
Mi tez sie czasem zdarzy zapytac o jakas pierdołe, ale czy ludzie w tym kraju juz w ogole nie maja samodzielnosci?
1. Napewno na te, ktore znajduja sie w kalendarzu Pzkol.
2. Uzyj "Scrolla" tudziez paska w przegladarce i przesun strone nieco wyzej.
3. Patrzac na rower, ktory masz w podpisie oraz brak licencji, bedzie to Hobby Full.
Mi tez sie czasem zdarzy zapytac o jakas pierdołe, ale czy ludzie w tym kraju juz w ogole nie maja samodzielnosci?

-
- Kontakt:
http://www.pzkol.pl/komunikaty/licencje ... s1029.html w tym linku masz wszystko wytłumaczone, wypełnienie tej karty to dane osobowe (głównie) więc nie wiem w czym problem. ;]
A co z moim pytaniem?
Pomoże ktoś?:d
http://marcin4.pinkbike.com/ PINKBIKE
To w takim razie co mam napisać w polu:
1.Kategoria zawodnika UCI /Narodowa : Masters , Elita, Poniżej 23 lat, Junior, Junior Mł. , Młodzik,
-------------------------------------------------
Narodowa Junior? (16 lat mam,zamierzam startować w PP i MP DH)
2.Adres Klubu Sportowego Wnioskodawcy :
---------------------------------------------------------------
Jeśli nie nalezę do żadnego klubu to nie wpisuje nic,no nie?
Może to pomoże:
"
Jeżeli chodzi o zaświadczanie lekarskie i sztywną kartę:
Najpierw wizyta u lekarza rodzinnego, którego prosicie o skierowanie do przychodni sportowej. Od lekarza sportowego dostajecie skierowanie na dalsze badania (okulista, ob, mocz, RTG klatki piersiowej, EKG, dentysta). Po wykonaniu wszystkich badań wracacie z wynikami oraz ze sztywną kartą do lekarza sportowego na ogólne badanie wydolnościowe... i macanie jaj (mi się upiekło, Abba się załapał - podobno badają na obecność raka ale lekarz wyglądał na starego geja ). Niech lekarz pamięta żeby zostawić swoją pieczątkę i podpis na karcie.
Karta potrzebna jest tylko przy pierwszym wyrabianiu licencji, w następnych latach, styka podpis pod oświadczeniem na wniosku o licencje, ze badania wykonało się we własnym zakresie (dotyczy to kategorii elita)
"
1.Kategoria zawodnika UCI /Narodowa : Masters , Elita, Poniżej 23 lat, Junior, Junior Mł. , Młodzik,
-------------------------------------------------
Narodowa Junior? (16 lat mam,zamierzam startować w PP i MP DH)
2.Adres Klubu Sportowego Wnioskodawcy :
0gór pisze:
a powie mi ktos jak wyglada badanie lekarskie potrzebne do licencji ? bo bylem u lekarza i wszystko spoko ale dostalem podpisany papier bez zadnych badan itp
Może to pomoże:
"
Jeżeli chodzi o zaświadczanie lekarskie i sztywną kartę:
Najpierw wizyta u lekarza rodzinnego, którego prosicie o skierowanie do przychodni sportowej. Od lekarza sportowego dostajecie skierowanie na dalsze badania (okulista, ob, mocz, RTG klatki piersiowej, EKG, dentysta). Po wykonaniu wszystkich badań wracacie z wynikami oraz ze sztywną kartą do lekarza sportowego na ogólne badanie wydolnościowe... i macanie jaj (mi się upiekło, Abba się załapał - podobno badają na obecność raka ale lekarz wyglądał na starego geja ). Niech lekarz pamięta żeby zostawić swoją pieczątkę i podpis na karcie.
Karta potrzebna jest tylko przy pierwszym wyrabianiu licencji, w następnych latach, styka podpis pod oświadczeniem na wniosku o licencje, ze badania wykonało się we własnym zakresie (dotyczy to kategorii elita)
"
S:sztyca CB Joplin,shiver na części,manitou black,sherman 1,5"203mm skoku.
Z tego co ja się dowiedziałam to licencja do elity kosztuje 45 zł.
Dodatkowo trzeba mieć obowiazkowo badania lekarskie od lekarza sportowego i ubezpieczenie OC (odpowiedzialności cywilnej ) i NNW (następstw nieszczęśliwych wypadków ) które kosztuje 90 zł . Taka oferta jest w HESTII którą proponuje PZKOL.
Następnie trzeba zanieść formularz do PZKOL-u w swoim mieście razem z wpłatą za licencję i oni ci muszą to zaakceptować, ale najlepiej będzie jak się zadzwoni do PZKOL-u i dowiecie się wszystkiego co gdzie, jak, po co, na co, czemu i dlaczego
Tutaj są numery
22-4303400 lub
22-4303401.
Dodatkowo trzeba mieć obowiazkowo badania lekarskie od lekarza sportowego i ubezpieczenie OC (odpowiedzialności cywilnej ) i NNW (następstw nieszczęśliwych wypadków ) które kosztuje 90 zł . Taka oferta jest w HESTII którą proponuje PZKOL.
Następnie trzeba zanieść formularz do PZKOL-u w swoim mieście razem z wpłatą za licencję i oni ci muszą to zaakceptować, ale najlepiej będzie jak się zadzwoni do PZKOL-u i dowiecie się wszystkiego co gdzie, jak, po co, na co, czemu i dlaczego

Tutaj są numery
22-4303400 lub
22-4303401.
gg 990726
POZDROWER :-)
http://tofikk.pinkbike.com/
POZDROWER :-)
http://tofikk.pinkbike.com/
Biedna pani Małgosia. Teraz będzie musiała odpowiadać na całą masę pytań zadawanych telefonicznie przez niekumatych dh-złomowiczów. Był kiedyś taki wątek przyklejony na hcfr.pl... Nie wiem jak mi się udało wyrobić pierwszą licencję - w czasach, kiedy jeszcze Sieci nie było a kolarzy też było nieco mniej. Pewnie dlatego, że rozsądnie zaplanowałem swoją przygodę z kolarstwem i zapisałem się do klubu Aglo-Wilanów, w którym oprócz mnie jeździło trzech tuzów ówczesnych lat: Małpa, Ogon i po dziś dzień znakomity Skowron. 

No Pain No Game
[url=http://theoldpricks.com/]The Old Pricks Racing Team[/url]
[url=http://theoldpricks.com/]The Old Pricks Racing Team[/url]
szymon102 2.Adres Klubu Sportowego Wnioskodawcy :
jeśli jesteś bez klubu to licencji nie dostaniesz, rok temu też wysłałem wszystko ok, ale klubu nie było no i niestety
Niewiem jak w pozostałych kat, ale juniorzy muszą być w jakimś "oficjalnym" klubie.
jeśli jesteś bez klubu to licencji nie dostaniesz, rok temu też wysłałem wszystko ok, ale klubu nie było no i niestety

[url]http://cubaces.pinkbike.com/[/url]