Witam ...
Dotychczas mialem Rockring Dartmoora + napinacz Bop Rock zebatka 32t i z potezną desperacją stwierdzam iz nigdy nie czuje sie pewnie na rowerze gdyz w kazdej chwili mój lancucu spada poza i wyskakuje na pedaly !!!! Na szczescie ostatnio po starciem z drzewem napinacz padl !!!! Co mozecie polecic pod zebatke 32-34 t jedna opcja z rockringiem i jedna bez .... ale cos takiego zeby na 100 % nie spadl cena max 160 zł
Za odp dziekuje
Jaki napinacz pod zębatkę 32t do 160zł???
-
- Kontakt:
boxguide albo darmoor tracko a na rockring ta druga wersja dartmoora slider chyba.
Mialem boxa i tracko i powiem ze box super ani razu lancuch nie spadl przy tracko juz niestety troche gorzej 2 czy 3 razy mi spadl. Teraz jezdze na e13 srs i tutaj pelna kultura wiec moze zastanow sie i poszukaj uzywanego e13.
Pozdro
Mialem boxa i tracko i powiem ze box super ani razu lancuch nie spadl przy tracko juz niestety troche gorzej 2 czy 3 razy mi spadl. Teraz jezdze na e13 srs i tutaj pelna kultura wiec moze zastanow sie i poszukaj uzywanego e13.
Pozdro
Demo 8 2010 BoXXer Race
To wszystko to 1 i ten sam napinacz. Jeśli go dobrze ustawisz, to po prostu nie ma takiej opcji, jest to po prostu niemożliwe by spadł łańcuch. Ma 2wady..BorDH pisze:Niech sie ktos jeszcze wypowie na temat : Tracko, Bop Roll, Project X (kopie e thirteena
- nie ma regulacji odległości od suportu i trzeba sie podkładkami bawić, ale tak to wszystko w pożądku
- ślizg w rolce sie wyciera i potraf piszczeć, ja ostatnio powiększyłem otwór w rolce i wstawiłem łożysko maszynowe (za 4zł ze sklepu rolniczego) i po problemie.
Po małej kombinacji da sie z rockringiem założyć (tym bardziej tak małym jak mówisz że masz 32-34T) Niejeden użytkownik tego forum ma ten napinacz i sobie chwali