Double Wide vs Double Track
Double Wide vs Double Track
Ktora obrecz jest lepsza? Double Wide jest szeroki, ciezki ale czy jest wytrzymalszy od Double Tracka? W tym drugim przypadku chodzi mi o obrecz spawana (ta drozsza). Kola maja byc uzywane w DH/FR, maja miec 36 szprych i 26". Oczywiscie musza byc pancerne:) Aha, wizualnie obie obrecze mi sie podobaja.
a ja Ci powiem tylko jedno ... a raczej zacytuje... z testu z dh-zonu oranga 222...
"Jeszcze do niedawna składając koła na obręczach ALEXRIMS DM 24 miałem do nich dosyć sceptyczne podejście. Zwracam honor firmie ALEXRIMS. Do tej pory obręcze są idealnie proste, nie mają żadnych wgnieceń, lub pęknięć. Zdarzało mi się złapać snakei i często przejeżdżałem całą trasę bez powietrza. Miałem też takie momenty, gdzie myślałem, że teraz już naprawdę ta obręcz jest do kosza. Nic takiego. Obręcz jest po prostu pancerna. Razem z piastami i szprychami DT SWISS wszystko działało pierwsza klasa. Po moich przygodach z jazdą bez powietrza byłem przekonany, że poluzują się chociaż szprychy. Tutaj też się pozytywnie zaskoczyłem. Nowy system DT jakim są nyple z klejem w środku (tak to zrozumiałem) zapobiegł temu zjawisku i nic nie trzeba było poprawiać."
sam mam dm24...
sa tylko 20g ciezsze od double trackow ... ale tansze o 50 zł ...
a o double widzie nie mowiac...
z tego co mi waidomo double track i double wide stoja na bardzo wysokim poziomie... mimo to wybralbym dm24 albo vuelta excalibur dh...
pozdrawiam
"Jeszcze do niedawna składając koła na obręczach ALEXRIMS DM 24 miałem do nich dosyć sceptyczne podejście. Zwracam honor firmie ALEXRIMS. Do tej pory obręcze są idealnie proste, nie mają żadnych wgnieceń, lub pęknięć. Zdarzało mi się złapać snakei i często przejeżdżałem całą trasę bez powietrza. Miałem też takie momenty, gdzie myślałem, że teraz już naprawdę ta obręcz jest do kosza. Nic takiego. Obręcz jest po prostu pancerna. Razem z piastami i szprychami DT SWISS wszystko działało pierwsza klasa. Po moich przygodach z jazdą bez powietrza byłem przekonany, że poluzują się chociaż szprychy. Tutaj też się pozytywnie zaskoczyłem. Nowy system DT jakim są nyple z klejem w środku (tak to zrozumiałem) zapobiegł temu zjawisku i nic nie trzeba było poprawiać."
sam mam dm24...
sa tylko 20g ciezsze od double trackow ... ale tansze o 50 zł ...
a o double widzie nie mowiac...
z tego co mi waidomo double track i double wide stoja na bardzo wysokim poziomie... mimo to wybralbym dm24 albo vuelta excalibur dh...
pozdrawiam
-
- Lokalizacja: Allenstein - Tak Sie Nazywal Olsztyn Za Czasow Prusow...
- Kontakt:
ale double tracki sa szersze od excaliburow, a co za tym idzie ??
- wytrzymalosc :)
a double wide sa naprawde super, jeszcze szersze i wogule...
natomiast doublewide sa uzywane czest o trialu - sa szerokie ( 45 mm ) i niezniszczalne, podobno na tyle mocne ze hydrauliczne v-brake ich niezmiazdzaja.
tzn tak slyszalem kiedys, ale to ty decydujesz.
- wytrzymalosc :)
a double wide sa naprawde super, jeszcze szersze i wogule...
natomiast doublewide sa uzywane czest o trialu - sa szerokie ( 45 mm ) i niezniszczalne, podobno na tyle mocne ze hydrauliczne v-brake ich niezmiazdzaja.
tzn tak slyszalem kiedys, ale to ty decydujesz.
Co Tak Tanio?
Tak Może Być Tylko U KRABOLa
www.netbike.pl
Tak Może Być Tylko U KRABOLa
www.netbike.pl