Może krótko przedstawie sprawe, a potem przejde do konkretów

Amorek ma luzy na goleniach (ok. 3-4mm), na lagach górnych (chromowanych) pojawiła się rdza, do środka dostało się błoto (gdy chwilkę pojeżdżę lagi górne są całe w czymś przypominającym smar zmieszany z błotem), oraz pracuje dość dziwnie: nie mogę go "zamknąć" (zostaje ok. 2 cm i dalej nie pójdzie), na początku jest mega miękki (gdy siadam na siodełko opada ze 3 cm w dół), ale za to środek pracuje w miare normalnie. Nie zaobserwowałem, żeby "sprężynował", tak więc jest chyba w miarę dobrze wyregulowany, tyle że jakoś tak dziwnie pracuje, jak już mówiłem.
A więc, dochodzimy do tego, że chcę go rozebrać. Wiem mniej więcej jak od czego zaczynamy rozbiórke, oraz wiem co się w nim znajduje (napewno są sprężyny, elastometr oraz gumy zapobiegające dobiciu - tyle wiem). Przedstawie poniżej fotki wszystkich jego śróbek/pokręteł, oraz ogólny jego stan. Prosiłbym o bardzo łopatologiczne instrukcje gdyż nigdy nie serwisowałem żadnego amora, a jestem już taki że chcę wszystko wiedzieć dokładnie

Podsumowywując:
- chcę ulepszyć jego pracę (praca całym skokiem oraz miękkość),
- pozbyć się błota ze środka,
- zlikwidować luzy,
- pozbyć się rdzy na lagach górnych,
- zmienić uszczelki (jeśli jest taka potrzeba),
- chcę dowiedzieć się jak często należy robić mu serwis,
- poznac krok po kroku historię serwisowania go.
Jakby co, szukałem manuala w "góglu" ale nic nie znalazłem, może źle szukam, nie wiem

Dorzucam też fotki obrazujące to wszystko

Pozdro!
P.S. Lagi górne brudne są celowo, aby pokazać jak bardzo "coś" będące w środku brudzi lagi górne (na następnych ftkach wytarłem brud aby pokazać rdze).