Regulacja hamulców Hayes Hydraulic HFX-9 XC

Jaszczur
Kontakt:

Regulacja hamulców Hayes Hydraulic HFX-9 XC

Post autor: Jaszczur »

Witam, posiadam wlasnie te hamulce i przedni trze mi o tarcze. Chcialbym jakos oddalic hamulce od tracz aby zlikwidowac to tarcie. Patrzylem w krotkiej instrukcji ktora posiadam ale tam nie ma nic na ten temat pozatym wszystko jest po angielsku. Jak by ktos mogl mi to wmiare sensownie napisac jak to zrobic lub ew instrukcje znalesc bo ja szukalem lecz nie znalazlem. Bardzo prosze o pomoc :)
KefirQn
Kontakt:

Post autor: KefirQn »

wsadź pomiedzy adapter a zacisk popodkladce takiej malutkiej na kazda srubke czyli 2 podkladki i powinno dac rade:) milego ( ja tak mialem tak zrobilem i po klopocie :D )
Części rowerowe na sell: smietana.dh@gmail.com Pisz czego szukasz :)
misiek112
Kontakt:

Post autor: misiek112 »

jak jest za blisko i ociera to odepchnij ten klocek śrubokrętem spowrotem, potem zaciśnij hebel i nie puszczając chebla potrząśnij przodem roweru :) powinnno się wyregulować
Jaszczur
Kontakt:

Z tego co tu piszecie to fajnie wygladaja te regulacje xD :lol: Sprobuje :D
PutekKona
Kontakt:

Post autor: PutekKona »

popatrz czy nigdzie żadnej podkładki nie trzeba podłożyć, co do rozpychania tłoczków kluczem to tylko jak zbiorniczek wyrównawczy masz otwarty. A powinno sie regulować w ten sposób że luzujesz śruby mocujące zacisk, zaciskasz klamke i w tym momencie dokrecasz śrubki.
www.pogoda.czasnawakacje.pl
Jaszczur
Kontakt:

To moze jednak sprobuje twojej rady PutekKona :) Dobra ide do rowerka xD
ODPOWIEDZ