Max damper do sign fr2 2006
Max damper do sign fr2 2006
Jak w temacie. Proszę o podanie max długości dampera. Mogą być linki do allegro z pasującymi damperami.
tak jak mówił SeraaX max wejdzie 222 ale obowiązkowo na tył koło 24! Ja ogólnie takiego rozwiązania nie polecam... Jak dla mnie najleprzym rozwiązaniem był taki set: damper 190mm i kółeczka 26 + amor przód 170mm. Jest dużo leprza geo. niz z damperkiem 200mm. Sam jeszcze nie dawno miałem signa, teraz przesiadam sie na big hita z 06r! 

SELL OGARNIJ! --->http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25075252
Damian04 damper 190 i kółeczka 26" to set nie do osiągnięcia, nie wiem czy sprawdzałeś, ale z oponą 26x2.5 to dla 200mm już ociera, dla 190 będzie się koło blokowało przy dobijaniu ;]
damper 190x50 i koło tył 24" jak najbardziej, to by było idealnie.
albo ewentualnie 200x56 jak ktoś chce więcej skoku.
Bo w końcu sam nie wiem czy FR2 ma 160mm skoku dla skoku tłoka 55 (jak podane jest na stronie KS) czy 50 (bo tyle wg mnie ma KS, przy maksymalnym wciśnięciu, doliczając trochę na gumowy odbój )
damper 190x50 i koło tył 24" jak najbardziej, to by było idealnie.
albo ewentualnie 200x56 jak ktoś chce więcej skoku.
Bo w końcu sam nie wiem czy FR2 ma 160mm skoku dla skoku tłoka 55 (jak podane jest na stronie KS) czy 50 (bo tyle wg mnie ma KS, przy maksymalnym wciśnięciu, doliczając trochę na gumowy odbój )
Z tyłu miałem oponke 2,7 maxxis HighRoller i nic takiego nie zauważyłem! (blokowanie koła!!?? :P) Mój znajomy ma w signie damper o długości montażowej 165 i jemu obcierało koło o mocowanie linki na róże pod siodłowej lecz pewnego dnia sie wkurzył i odciął to mocowanie i jak narzie śmiga
Pozdro

Pozdro

SELL OGARNIJ! --->http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25075252
Damian04 a ile ważysz i jaką masz sprężynę.
Widocznie nie wykorzystywałeś całego skoku.
Ja po kilku dniach jazdy mocowanie od pancerza mialem wypolerowane na błysk :]
uciąłem go i dało się jeździć z kołem 26" bez przycierek na dropach, a potem i tak zmieniłem kolo na 24"
opona by mi się całkiem opierała o rurę podsiodłową przy zamykaniu zawieszenia.
Dlatego ostrzegam, bo ktoś jeszcze przeczyta to co napisałeś i sobie zrobi krzywdę
Co do Twojego znajomego. 165, zostawiam to bez komentarza
Widocznie nie wykorzystywałeś całego skoku.
Ja po kilku dniach jazdy mocowanie od pancerza mialem wypolerowane na błysk :]
uciąłem go i dało się jeździć z kołem 26" bez przycierek na dropach, a potem i tak zmieniłem kolo na 24"
gdybym założył damper 190mm ze sprężyna 600 jak mam teraz to na 100% na kole 26"Damian04 pisze:blokowanie koła!!??
opona by mi się całkiem opierała o rurę podsiodłową przy zamykaniu zawieszenia.
Dlatego ostrzegam, bo ktoś jeszcze przeczyta to co napisałeś i sobie zrobi krzywdę

Co do Twojego znajomego. 165, zostawiam to bez komentarza