Single Speed vs Przerzutka
Single Speed vs Przerzutka
Siema .
Byłem w 100% przekonany do singla w streecie / dircie , jednak czym dłuzej ogladam filmy, czym ich wiecej mam to prawie w kazdym koles ma przerzutke co jezdzil street / dirt . Jak to juz jest w koncu lepiej do tego ?
Byłem w 100% przekonany do singla w streecie / dircie , jednak czym dłuzej ogladam filmy, czym ich wiecej mam to prawie w kazdym koles ma przerzutke co jezdzil street / dirt . Jak to juz jest w koncu lepiej do tego ?
-
- Kontakt:
jeżdze głównie street i nie ma ch*ja żebym założył przerzutke do roweru... Przykład: chcesz zrobić 180. Robisz 180 i musisz na fakie odjechać wtedy jest możliwość że przerzutka się rozreguluje itp. Więc jest zbędna po prostu. Po drugie możesz ja tylko pokrzywić jak o coś uderzysz. Lepiej naprawde do streetu zainwestować w ss bo ciągle się coś będzie sypało z nia. Miałem przez pewien czas przerzutke i to nie był dobry pomysł. 2II2 wszystko kwestia upodobań i przyzwyczajenia
Był czas, że jezdzilem na SS w lekkim dircie i faktycznie jest lepszy. Przerzutke założyłem, od kąd jeżdzę w FR, a i tu w sumie jeżdzę na tylko 1 przełożeniu, ale że boxguide mi sie podoba to już nie zmieniam :P A że tam jeszcze mam troche DH to już wogole, ale do streetu, czy dirtu to bym sie nie zastanawial. A co do tej przerzutki co widzisz na filmikach, to osoby, ktore maja pionowe haki ( tak ja miałem) używają przerzutki jako napinacza łańcycha, żeby nie był ani za luzny, ani zbyt napięty. Bierz SS.