[balfa2step] Banshee Legend MK2 + Boxxer R2C2

balfa2step
Kontakt:

[balfa2step] Banshee Legend MK2 + Boxxer R2C2

Post autor: balfa2step »

Rama: Banshee Legend Mk2 ''S''
Widelec: Boxxer R2C2, 2012
Damper: Fox Rc4 ,2010 + Ti 275

Kierownica: Renthal Fatbar 780x30
Mostek: Renthal Integra
Gripy: Mortop karbon
Stery: Chris King Devolution

Siodło: SLR carbonio 125g
Sztyca: Thomson Elite
Zacisk: Banshee

Korby: Truvativ Descendant 165mm
Support: Truvativ Gxp
Zębatka: Renthal Sr4 38
Łańcuch: Wipperman 9s
Pedały: Mortop Pd503

Napinacz: Weeze The End Carbon
Przerzutki: Dura Ace
Manetki: XT 9s
Kaseta: AC aluminiowa , 11-19 ( 5 )

Koło przód:
Obręcz: Ztr Flow 32 /26'
Szprychy: Sapim CxRay
Piasta: Protone
Opona: Maxxis Minion 2,5 ST 2ply R
Dętka: Maxxis 95g ?

Koło tył:
Obręcz: Mavic 729 32/26'
Szprychy:Sapim CxRay
Piasta: Chris King HD stalowy bebenek
Opona: Maxxis Minion 2,5 ST 2ply R
Dętka: Maxxis 120g

Hamulec przód, klamka: Formula The one 2010
Hamulec tył, klamka: Formula The one 2010

Modyfikacje: Srubki tytanowe w zaciskach hamulców, naklejki Slik Graphics na Boxxerze, karbonowe podkładki na rurze sterowej , tytanowe śruby i baryłki sztycy .
Waga: nieznana

Obrazek
Obrazek
Obrazek
maciek000111999
Kontakt:

Post autor: maciek000111999 »

fajny sprzecik , naklejka renthal szpeci troszke ;)
balfa2step
Kontakt:

To dla zabezpieczenia , zawsze mam tam rame poobdzieraną a naklejki super grube i mocne .
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

Sprzęt zajebisty ale widzę że na Wielkanoc pisanki wszędzie się tworzą... :D

Można zastosować matową folię przezroczystą, albo półmat i będzie ładniej, ja w ten sposób mam pół ramy oklejone.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

U mnie jest półmat i działa. Rower super chociaz zastanawia kombinacja mega małej ski i mega szerokiej kiery. Dla mnie 780 zdaje sie troche zbyt szerokie, a z moim 179cm wzrostu ledwo sie na mce mieszcze.

A i wagowo to bym spodziewał się nawet poniżej 16kg. Prawie wszystko lżejsze masz, a w najlzejszej konfiguracji nawet do 16.4kg udało mi się schodzić. Tylko napinacz i pedały przerażają w mocnej ramie.
balfa2step
Kontakt:

Co do kiery to jest w miare ok , ew przycięcie do 750 było by optymalne , rama jest rzeczywiscie bardzo krótka i powiem szczerze ze pasuje idealnie (170cm).
Napinacz kupiłem z ciekawości ( wczeniej używałem lg1+ i miałem tlyko jedno obicie taco w równie niskiej ramie ) jak bedzie pracował , narazie moge powiedziec ze jest duzo głosniejszy od e13 i ma mniejszy ''zakres'' pracy bez obcierania o łancuch ( ok4 zębatek przy kasecie 9s).
Pedały mam juz 2 sezon i jestem z nich bardzo zadowolony.
Spaced
moderator
Kontakt:

Lekko musisz jezdzić skoro tylko jedna obcierka. Do testów w 43ride dostalem shamana i po pol roku jazdy taco mocno zjechane jest. Pewnie dlatego też mortopy żyją.

Swoja droga ile na najlejki silka czekałeś? To customy czy zwykle ze sklepu od nich?
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Super, bardzo podoba mi się ten nieład kolorystyczny, mimo wszystko przemawia do mnie :) No i zestaw części pierwsza klasa. Jak wrażenia po przesiadce z RM?
premier
Kontakt:

Post autor: premier »

Zajebisty !!!
Co do ochrony zamówiłem z allegro folię przezroczystą ochronna za niewielką kasę więc polecam.
balfa2step
Kontakt:

Spaced pisze:Swoja droga ile na najlejki silka czekałeś? To customy czy zwykle ze sklepu od nich?
Raczje zwykłe ( wersja demo ) , dostałem je w rozliczeniu za poprzedni amor, sam nie zamawiałem. Troche w niektórych mejscach odstają co musiałem poprawic folią ( są bardzo sztywne ).Nikt nie chciał je odemnie odkupic wiec nakleiłem ,bardziej by pasowały na czarnego boxa ale tutaj tez nie jest źle .
GgG pisze:Jak wrażenia po przesiadce z RM?
Cieżko cokolwiek powiedziec, dopiero złozony , na żadnej trasce nie byłem. Poczatek skoku jest napewno twardszy , odwrotnie jak w RM . Pozostaej jeszcze kwestja ustawienia dampera .
Spaced
moderator
Kontakt:

balfa2step pisze:Cieżko cokolwiek powiedziec, dopiero złozony , na żadnej trasce nie byłem. Poczatek skoku jest napewno twardszy , odwrotnie jak w RM . Pozostaej jeszcze kwestja ustawienia dampera .
To napiecie wynikające z łańcucha. Zerwiesz kiedyś łańcuch to zobaczysz jak miekkie jest wejście w skoku. Ew. damper dziwnie masz ustawiony bo jednak progresja jest bardzo duza na starcie skoku. Co swoja droga zwracam uwage na ważną kwestie - upewnij się, że łańcucha na każdym biegu starcza bo ja tak jedną przerzutke stracilem jak załozyłem zapasowe koło z większą kasetą ;)
balfa2step
Kontakt:

Spaced pisze:Co swoja droga zwracam uwage na ważną kwestie - upewnij się, że łańcucha na każdym biegu starcza bo ja tak jedną przerzutke stracilem jak załozyłem zapasowe koło z większą kasetą
Już to przerabiałem :) musiałem dodac 3 ogniwa bo nie ogarniało i wydawało się cos mało skoku. Co do ramy, to w porównaniu do Flata jest bardziej że tak powiem skoczny ( jak kolwiek to brzmi ) na poczatku skoku . Flat niesamowicie kleił od pierwszych mm soku. ( głupi przykład ale rower swobodnie zrzucony ( legend ) odbija się od podłoża , RM pochłania całe uderzenie (tez rc4)) W jezdzie wiadomo tego nie czuc ale mimo wszystko jest inaczej , mozliwe że lepiej .

Mocno wyczuwalny jest ruch wsteczny koła , swietna sprawa.
Spaced
moderator
Kontakt:

Mój się nie odbija ale ja zamulone zawieszenie podobno mam ;)
balfa2step
Kontakt:

Wiesz to zalezy własnie od zmulenia zawieszenia. Jak skrece mocniej tłumienie to juz jest zupełnie inaczej.
Z wykresów leverageratio poczatki skoku są podobne , a jednak ramy pracuja inaczje. To taka wiadomosc dla innych żeby całkiem sie tymi wykresami nie sugerowali przy wyborze ramy.

PS . Kiedy montujesz ccdb air ? Czekam na konkretną recenzje :)
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

Ogarnięty sprzęcik ;)
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
ArthurGreen
Kontakt:

Post autor: ArthurGreen »

Przepiękne naklejki! Gratuluję, rower wyszedł cudnie!
http://BiotopRacing.com Problemy z hasłem? pisz - arthurgreen@wp.pl 

http://bicyklon.pl - mój ulubiony sklep! - dystrybutor http://oneindustries.com/bike
ODPOWIEDZ