[Obręcz] mavic ex 729 disc - w obręczy coś lata

Mr. Nice
Kontakt:

[Obręcz] mavic ex 729 disc - w obręczy coś lata

Post autor: Mr. Nice »

Witam. Mam problem z kolem na obreczy jak w temacie. w komorze mierzy gniazdami na nyple cos mi stuka jeżdzi lata ale nie można tego wydostać bo obrecz jest odgrodzona własnie tymi gniazdami i cos miedzy nimi jest ale jakim cudem? jak mam sie do tego dorwać? nawiert? ;p hehe pomocy!
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

W czasie jazdy i tak tego słychać nie będzie :) Może komuś wypadł instert i nypel poszedł do środka ;) albo nypel wpadł przez otwór na wentyl przy składaniu :) Raczej tą dziurką bym starał się temat ogarnąć :)
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
Mr. Nice
Kontakt:

Ale problem jest w tym ze w obreczy sa zabudowane gniazda w ktorych siedzi caly nypel i nie ma prawa dostac sie do komory. Miedzy jednym a drugim to telepoce i za cholere nie chce przejsc dalej by wentylem wypadlo. Chyba to oleje i bede udawal ze wszystko jest ok ;p
maxxis
Kontakt:

Post autor: maxxis »

odpadl spaw wewnątrz , miałem tak w 3 sztukach 721 i 2 729
siwy-84
Kontakt:

Post autor: siwy-84 »

miałem podobny przypadek w kołach sunringle charger exper.
wszstko zaczeło sie po wierwszym wyjeździe do kamieńska, okazał sie że jakimś cudem poluzował sie element wewnątrz obreczy w miejscu jej łączenia - spawania.
Mr. Nice
Kontakt:

a ma ktoś jakiś pomysł jak to wydostać albo co zrobic by zniwelować te irytujące stukanie? może mały nawiercik i jakiejś pianki tam wpsiknąć by przynajmniej przestalo mnie wkur...? ;p pewnie ktoś odpisze "nowa obręcz" ;p tak na marginesie wesołych świąt :)
lollex
Kontakt:

Post autor: lollex »

Wesołych:) miałem podobny temat, powiekszyłem otwór na nypel od wewnętrznej strony komory i tak to oto wydostałem, nie sądze aby mialo to wpływ na wytrzymałość
ODPOWIEDZ