Alternatywa dla GoPro HD

frango
Kontakt:

Post autor: frango »

Jeśli chodzi o jakość, obrazu i dźwięku, to odpowiednie model GP są porównywalne z Contourem i odwrotnie.
To bardziej kwestia mocowania.
Contoura raczej nie użyjesz jako "chest cam", za to GoPro bardziej odstaje na kasku.
Z Contourem bez akcesoryjnej obudowy nie wskoczysz z koleżankami do basenu :twisted:
Popularność, w tym wypadku, to nie wada tylko zaleta. Jeśli cokolwiek Ci się ułamie, jest szansa, że pożyczysz czy dokupisz mocowanie nawet będąc poza domem.
pozdro

frango
Kebab77
Kontakt:

Post autor: Kebab77 »

Nie szukam kamery do basenu, jedynie na narty i rower, wystarcza mi kamerowanie z kasku, mając GoPro nie bawiłem się w chest camy, bo uważam to za niebezpieczne dla mnie i dla kamery podczas ewentualnej gleby, na ułamanie się jest raczej szansa mała, mocowania jak i kamery są zazwyczaj bardzo solidne, żeby to ułamać trzeba nieźle wyglebić a po takiej glebie bardziej byłby konieczny (odpukać) kontakt z lekarzem niż z kimś kto może odsprzedać mocowanie ...
nopainnogame
Kontakt:

Post autor: nopainnogame »

Ja swoje mocowania do GoPro połamałem bez gleb, bo są akurat mizernej jakości i jak masz za dużo przedłużek bardzo łatwo pękają ;)
https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów ;)
Hamersky
Kontakt:

Post autor: Hamersky »

Podłączam się do pytania djwiocha. Warto taki zestawik kupić za 8 dyszek czy nie? Jakość wykonania i wytrzymałość jest porównywalna do oryginałów?
frango
Kontakt:

Może niekoniecznie alternatywa, ale zabaweczka o dużych możliwościach za bardzo rozsądne pieniądze ;>
http://www.engadget.com/2013/04/08/blac ... camera-4k/
pozdro

frango
psycho144
Kontakt:

Post autor: psycho144 »

frango
Kontakt:

Szkoda tylko, że nawet w oficjalnym filmie reklamowym jakość jest słaba. No i format kamerki jest jeszcze "gorszy" niż GoPro - jeszcze bardziej odstaje od kasków, itd.
pozdro

frango
frango
Kontakt:

Siedzę sobie przy kompie i szukam inspiracji do mocowań GoPro... patrzcie jaki patencior znalazłem :D

http://www.ebay.com/itm/GoPro-Aluminum- ... 7524753%26
pozdro

frango
djwiocha
Kontakt:

Post autor: djwiocha »

Nawet nie brzydkie, a praktyczne :D
ROWER / BLOG / YOUTUBE / PINKBIKE
frango
Kontakt:

Myślałem, czy aby samemu tego nie wyciąć na "zaprzyjaźnionym" CNC, ale chyba za dużo byłoby programowania... no i musiałbym namówić na to kumpla :D bo ja to żółwia Logo mogę ewentualnie zaprogramować :mrgreen:
pozdro

frango
damianfmx
Kontakt:

Post autor: damianfmx »

Kamera sportowa SupTig HD Ma ktoś ? Wygląda jak chińskie gopro :D
http://allegro.pl/kamera-suptig-full-dh ... 47182.html
Ciekawie czy mocowania są identyczne jak w prawdziwym GoPro
jasiek_krk
Kontakt:

Post autor: jasiek_krk »

faktycznie ciekawa sprawa. Z tego co szybko przepatrzyłem na yt wynika że kamera z tej samej fabryki co gopro, parametry prawie identyczne, mocowania kompatybilne z gopro i wodoszczelność 30m. Ciekawą sprawą jest doświetlenie diodami. niestety ponoć bateria krótko trzyma.

Mogła by być realną alternatywą dla gopro HD wtedy kiedy to był sztandarowy model. Teraz w jej cenie można kupić używane gopro ;) nie ryzykując chińskiego wynalazku.
MixhaL
Kontakt:

Post autor: MixhaL »

Hej a co myślicie o RD32, chodzi mi o ten pierwszy model. Na forum praktycznie nic nie słychać o niej ale w sieci ma nawet pozytywne opinie. Ktoś testował?
nopainnogame
Kontakt:

Nie wiem, czy to dobry dział, ale doszedł mega update aplikacji na fona (trzeba też zrobić update kamerki) i jest w końcu podgląd, możliwość zgrywania i działa bez problemów z Androidem 2.3 (testowane na Samsungu Ace 2) Szczegóły co i jak http://gopro.com/software-app/gopro-app/
frango
Kontakt:

Mam, ściągnąłem, jaram się... bom właśnie, niespodziewanie, nabył GP3 Black :)

Ale, mam też pytanie... kamerka jest używana i ma lekko porysowaną szklaną soczewkę obudowy. Nie widać tego na materiale, ale... chętnie miałbym piękną, gładką.
Mógłbym kupić oryginalny zestaw dwóch soczewek za 99pln, ale nie jestem zwolennikiem prostych rozwiązań ;) Czy ma ktoś pomysł na zamiennik? Może spróbować wyszlifować porysowaną szybkę?? Ale wtedy będzie cieńsza i obudowa może przestać być hermetyczna.

Inne pytanie to, czy pchać się w aluminiowe łączniki, które, jak wiadomo z czasem pękają, czy może kupić sobie jakiś cały zestaw Redleaf dostępny na allegro? Np taki wypasiony :) http://allegro.pl/zestaw-30w1-przyssawk ... 27430.html
pozdro

frango
djwiocha
Kontakt:

Post autor: djwiocha »

Te łączniki Redlaffa są lekko inne i są lekko luźne po zamontowaniu do GoPro, podobno mozna to lepiej spasować podlewając lekko SuperGlue, ale jeszcze nie testowałem bo nie było potrzebne. Te złączki to przydadzą mis ie dopiero jak będę robił jakieś dodatkowe akcesoria typu: tyczka czy grenade grip.

Pasek to padaka, ale jakoś po podklejeniu dętką tego plasticzka ogarnia sprawę przy mniej agresywnej jeździe i dobrym zamocowaniu (nie z boku). Nie użyjesz tego jako WristMounta chyba że chcesz odciąć dopływ krwi do ręki przed amputacją.

Mocowanie do kiery padło pod ręką kolegi (jak zawsze) bo za mocno dokręcił a tak to to w miarę się trzymało.

Przylepce ogarniają jak oryginalne.

O przyssawce raczej za dużo nie wiem, ale z tego co czytałem na goprouser.pl to te przyssawki z mocowaniem kulowym są do kitu, a jako że innych nie ma to ludzie kombinują, ale ja polecam tą od GoPro, sprawdza się spoko, mimo że nie testowałem przy 200 km/h (chcę żyć :P), to przyssana do szyby w regale trzymała się jakieś 2 miesiące i trzymanie wcale nie osłabło. Tak wiec trzymała by się pewnie nawet i rok, albo i dwa.

Szybkozłączka jest lekko inna, bardziej elastyczna. Jakby mniej pewna. Odnośnie oryginalnej szybkozłączki to fajnie jest mieć gwarancję bo mi pękła jakoś 3 dni temu, napisałem do GoPro i wyślą nową za free.

Śruby z zestawu spoko. Szmatka tez jak najbardziej.

Ja za te 100 zeta to kupiłbym ten zestaw bo same przylepce od GoPro tyle kosztują, a jak wiadomo przylepców nigdy za wiele, bo zaraz dasz koledze czy poobklejasz się cały :P i braknie. Tutaj masz jeszcze zapasowy aku, parę pierdół które jak będziesz miał to wykorzystasz, albo chociaż przetestujesz z ciekawości.

Co do szybki to jeśli nie widać to bym sobie darował, chyba ze chcesz to polerować to zawsze można pastą polerską jakaś i szmatką. O hermetyczność się nie bój bo uchodziłbyś ją o jakieś mikrometry. Ale według mnie nie warto bo po co masz kombinować jak można spieprzyć.

Aha, no i polecam forum goprouser.pl. Ludzie na prawdę znają się na rzeczy i jak coś to pomogą.
ROWER / BLOG / YOUTUBE / PINKBIKE
jasiek_krk
Kontakt:

Post autor: jasiek_krk »

nie wiem czy wiecie ale pojawiło się go pro Hero3+

Obrazek

20% smaller and lighter than previous models

Obrazek

nowości:

- SuperView, a video mode that captures the world’s most immersive wide angle perspective. It allows you to capture more of yourself and your surroundings in the shot—resulting in captivating, ultra engaging footage.

Obrazek

- Auto Low Light mode
- Sharper images, less distortion: The HERO3+ Black Edition boasts a 33% increase in image sharpness thanks to its sharper lens and 2x reduction in imaging artifacts.
- Improved audio, upgraded audio performance, wind-noise reduction technology

a jeszcze do wczoraj jarałem się 3 black :P heh ciekawe co na 4 wymyślą...Moje hero HD to już oldboy :roll:
nopainnogame
Kontakt:

Jaja już sobie robią z użytkowników - poprawiają wtopy z trójki z wifi i opóźnieniami oraz baterią. Znowu niby jakieś bzdety dodają, które mają coś poprawić, a 3 Black nie ogarnia nawet zdjęć w ruchu w lesie ...
m2sc
Kontakt:

Post autor: m2sc »

ktos używal moze goclever dvr gold ?
ODPOWIEDZ