Gdzie na pierwszy obóz? Ustroń, Palenica vs. Wisła, Stożek
Gdzie na pierwszy obóz? Ustroń, Palenica vs. Wisła, Stożek
W związku z pojawieniem się ofert obozów totalbikes chciałbym się zapytać gdzie bardziej warto pojechać na pierwszy obóz góry? Do Ustronia czy Wisły? Czy może polecicie coś innego niż totalbikes? Jak się przygotować, co warto ze sobą zabrać? Dodam, że bardziej wolę fr niż dh. Mam jeszcze pytanie jedno: Czy ktoś z trójmiasta i okolic będzie się wybierał na któryś z wymienionych obozów? Chodzi mi o to że specjalnie nie mam transportu, więc jakby się zgadać i razem pociągiem jechać to zawsze raźniej niż samemu, albo może ktoś autem by jechać to bym się do wachy dorzucił i się zabrał. Z góry dzięki za pomoc 

-
- Kontakt:
Re: Gdzie na pierwszy obóz? Ustroń, Palenica vs. Wisła, Stoż
Ja polecam wisłe trasa A-line ma duzo fajnych hopek sam byłem tam w ubiegłym roku i dwa lata temu z totalbikes. Atmosfera na obozach super Diabeł i Rakiety wszystko ogarniają i w fajny sposób tłumaczą technikę jazdy na pewno weź dętki i to kilka, niezbędne narzedzia i to wszystko z rzeczy ponad standard ,ciuchy wiadomo itp
-
- Kontakt:
Re: Gdzie na pierwszy obóz? Ustroń, Palenica vs. Wisła, Stoż
Osobiscie miałem okazje jezdzic na obu miejscowkach i mnie bardziej podpadła Palenica,wg mnie jest to miejsce gdzie ludzie dbaja o trasy non stop i sa profesjonalnie przygotowane. Wisłe uważam za troche oklepana,fakt moze jest rozwinienta jesli chodzi o trasy i poziom trudnosci . Ode mnie punkt dla Palenicy 

-
- Kontakt:
Słuchaj tylko a line w Wiśle od połowy to juz jest taka downhillowa trasa
dużo korzeni i wertepy ostre
byłem tam w zeszłym roku akurat jak total bike miał obóz ! Każdy z obozowiczow był zadowolony
.Masz nocleg na stoku , bardzo fajne warunki i super jedzonko
hehe .Fajna atmosfera i ciekawe doswiadczenie
Wisła nie należy do najprostszych tras w Polsce więc musisz to tez brać pod uwagę
doby fullface i ochraniacze na kolana i na kręgosłup z pasem nerkowym w zupełności wystarcza i oczywiście rękawiczki ale to chyba tak oczywiste ze nie trzeba o tym wspominać
Pare dętek , łożysk i opony na błoto w razie czego jakby napadalo i heyah !

Mój skarb
)))))) ------>http://www.pinkbike.com/photo/9597984/

-
- Kontakt:
http://www.youtube.com/watch?v=cs5exgkQ22c Tu macie filmik to możecie zobaczyć na czym jeżdżą i w jakim wieku.
Wydaje mi się że wiek nie ma znaczenia i w dół i wzwyż. Przecież nawet na stronie totalbikes jest informacja, że dla bardzo młodszych uczesników obozu będzie w terminie obozu "Puchar Skrzata" gdzie mogą startować roczniki 2005 także są otwarci na młodszych zawodników, a też sam znam kilka osób które mają po "dzieścia" kilka lat którzy też byli na takim obozie i byli zadowoleni 

No ja też się obawiam trochę o swój poziom na tle innych no ale cóż, do odważnych świat należy
Większość głosów było po stronie Wisły także zgłoszenie poszło na pierwszy termin. To teraz druga sprawa, czy ktoś z trójmiasta i okolic (mogę nawet dojechać jakieś 200km, byle przez całą Polskę się samemu nie tłuc) się wybiera w tym terminie? Proszę o kontakt