Ns Soda Fr1

RobDrop
Kontakt:

Ns Soda Fr1

Post autor: RobDrop »

Siema mam pytanie może wiecie czy ns soda fr 1 jest dobra do dh ????
pixel991
Kontakt:

Post autor: pixel991 »

Soda jest ogólnie dobrym rowerem, do dh spokojnie się nada. Jeśli byłbyś na bieżąco to byś wiedział że parę miesięcy temu Sam Pilgrim był na RedBull Rempage (ns soda + marzochi 888). To że jest do piska "Fr 1" to nie znaczy że tylko i wyłącznie można w freeride jej używać. A jeszcze jest chyba filmiki że jest dobra do enduro, wystarczy usztywnić demper i amortyzator przedni :mrgreen:
Sandwitch
Kontakt:

Post autor: Sandwitch »

I do tego pierze, sprząta i gotuje... Wiadomo że można nie niej w dół pośmigać i nic się nie stanie ale nie do tego jest przeznaczona... To rower który ma zbierać strzały a nie zachwycać pracą zawieszenia (nie ma co się oszukiwać), tak jak kolega wyżej napisał nadać się nada ale nie oczekuj nie wiadomo czego :)
Impus
Kontakt:

Post autor: Impus »

Sandwitch bo jak rower nie ma 8 cali zawiechy i systemu o ładnej nazwie z milionem zawiasów to nie ma prawa pracować?

pixel991 nie jest to stricte zjazdówka, ale do śmigania lokalnych tras + wypadów w nasze góry to fajny sprzęt.
Sandwitch
Kontakt:

Post autor: Sandwitch »

Impus wystarczy jeden zawias bez elementów pośrednich żeby było spoko :) Każda rama powinna pracować adekwatnie do dziedziny do jakiej ją zaprojektowano, nie mówię że soda jest zła (o skoku nic nie wspominałem), mówię tylko że do stricte DH się NIE NADAJE - takie było w końcu pytanie autora tematu :)
Impus
Kontakt:

Post autor: Impus »

Sandwitch pisze:To rower który ma zbierać strzały a nie zachwycać pracą zawieszenia
Odnosiłem się do tego fragmentu wypowiedzi. Co do tego, że Soda nie jest zjazdówką z krwi i kości to oczywiście się zgadzam.
ODPOWIEDZ