parafina do smarowania zawieszenia ?
-
- Kontakt:
SeraaX wygrałeś zgrzewkę piwa za najdłuższą ewolwentę od parafiny kosmetycznej i zagęszczania smaqrów do przemysłu spożywczego. Moje gratulacje. A problem jest prosty - parafina a szczgólnie kosmetyczna nie rozpuszcza się w semi syntetykach i pełnych syntetykach stosowanych w amorach a jakie oleje macie w swoich widłach???
To jest właśnie zaleta panie inżynier a nie największy problem. Chodzi o to, żeby smaru stałego z uszczelek nie wypłukiwało.Ron2013 pisze:A problem jest prosty - parafina a szczgólnie kosmetyczna nie rozpuszcza się w semi syntetykach i pełnych syntetykach stosowanych w amorach a jakie oleje macie w swoich widłach???
Z gówna bata nie ukręcisz.
Nie do końca o takim błędzie ale wg mnie dobrze pasuje...
http://www.youtube.com/watch?v=OHOubKkvZbc
http://www.youtube.com/watch?v=OHOubKkvZbc
Mistrzowie wiedzy naukowej ale to nie olej do smarowani amora tylko woda go wypłukuje a części parafiny, które trafiają do oleju smarującego się nie rozpuszczją tak samo jak płyn hamulcowy syntetyczny w minaralnym i masz tym sposobem kaszkę mannę na zaworach tłumienia amora... Kumacja włączona, no to dalej hajtować mistrze!
co to ma wspólnego z tym co napisałeś o tym że oleje na bazie parafiny nie mają właściwości antykorozyjnych i nie wypierają wody? Mistrzu?
Edit:
Zresztą napisałem Cie ciekawostkę o smarach które sam stosuje w pracy kiedy robimy zlecenie wymagające smarów spożywczych w naszych maszynach, nie jest to wiedza naukowa bo aż tak bardzo nie wgłębiałem się w teorię na temat tych smarów, wiem tyle co wynika z praktyki.
Poza tym, masz talent, z tematu na Prima Aprilis zrobiłeś wojnę na smary
Edit:
Zresztą napisałem Cie ciekawostkę o smarach które sam stosuje w pracy kiedy robimy zlecenie wymagające smarów spożywczych w naszych maszynach, nie jest to wiedza naukowa bo aż tak bardzo nie wgłębiałem się w teorię na temat tych smarów, wiem tyle co wynika z praktyki.
Poza tym, masz talent, z tematu na Prima Aprilis zrobiłeś wojnę na smary

Skoro Ty masz wodę w amortyzatorze to faktycznie musisz o niego dbać. Pozdrawiam.Ron2013 pisze:Mistrzowie wiedzy naukowej ale to nie olej do smarowani amora tylko woda go wypłukuje a części parafiny, które trafiają do oleju smarującego się nie rozpuszczją tak samo jak płyn hamulcowy syntetyczny w minaralnym i masz tym sposobem kaszkę mannę na zaworach tłumienia amora... Kumacja włączona, no to dalej hajtować mistrze!
Tylko żart mo pozostał, jeśli ktoś z uporem ortodoksyjnym wierdzi, że wazelina kosmetyczna zabezpiecza przed korozją itp. szkoda słów... i frozpuszcza się w oleju smarującym amora * sorry , chyba że jeżdźi na Kujawskim) - pogratulować wyobraźni ale było tanio "zajumać: siostrze, czy mamie taką puszkę wazeliny kosmetycznej a po totem już tylko raacjonalizacja...
Jak nie masz nic merytorycznego do wniesienia to proszę skończy już trollować.
Pewnie podważysz źródło jakim jest wikipedia, ale Ciebie nic nie przekona:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Wazelina
Pewnie podważysz źródło jakim jest wikipedia, ale Ciebie nic nie przekona:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Wazelina
http://www.polwax.pl/pl/oferta,wazeliny-i-smary,7/W technice służy do tymczasowego, łatwo usuwalnego, ale jednocześnie skutecznego zabezpieczania rozmaitych powierzchni: metali przed korozją, wyrobów ze skóry, tworzyw i gumy przeciw wysychaniu powierzchni, przymarzaniu do siebie elementów, brudzeniu się i innym wpływom środowiska. Stosowana jest również jako delikatny środek smarujący do najsłabiej obciążonych mechanizmów.
KubaLa PL jeśli dla Kolegi żródłem wiedzy jest wolna ekncyklopedia zwana WIKIPEDIĄ to moje gratulacje, jestes wielkim... Ale weż proszę udział w jakichkowilek zawodach DH i poczytaj co to są inhibtioiry korozji, to będziesz wiedział gdzie jesteś!!!!
Dlatego masz niżej link do firmy produkującej smary i opisy wazeliny.Ron2013 pisze:KubaLa PL jeśli dla Kolegi żródłem wiedzy jest wolna ekncyklopedia zwana WIKIPEDIĄ to moje gratulacje, jestes wielkim...
I UPS! To się pokrywa. Ale przecież w wiki są same głupoty, ogólnie pewnie specjalnie sam edytowałem, żeby Ci pokazać.
Nie bardzo rozumiem jaki to ma związek, czy ktoś jeździ po szosie, xc czy enduro. Rozumiem, że wazelina nie nadaje się TYLKO I WYŁĄCZNIE w zawodach DH, na miejscówkach już można śmigać?Ron2013 pisze:Ale weż proszę udział w jakichkowilek zawodach DH
Co ma piernik do wiatraka to ja nie wiem.Ron2013 pisze:inhibtioiry korozji,
Wiesz co to inhibitor? Brnąć w tą stronę wykopujesz piłkę na swoje pole bramkowe.Ron2013 pisze: inhibtioiry korozji
do smarowania amortyzatorów? Nie polecam jeśli amortyzator jest wykonany z magnezu. ŁT43 jest zagęszczony takim cudem jak lit, który powoduje korozje goleni magnezowych.pietryna pisze:ŁT43