crash PP #1 - Wisła 28.04.2012 Analiza

SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

szymon102 pisze:ps Chopa na filmiku, który wrzuciłeś nie wygląda na 10m :)
ten stolik ma 10m, a niektórzy latają go trochę dalej :) kwestia perspektywy
Obrazek
Obrazek

A to wybicie z glebą jak już kilka osób wspomniało to amatorka, za krótkie, płaskie, bez profilu, ogólnie z d..., wg mnie najbezpieczniej latać takie coś podciągając kiere do siebie i lądując bardziej na tył.

To powinno mieć taki profil (Kiczera, hopa również ponad 10m):
Obrazek
Obrazek
widać jak długie i płynne jest wybicie
snizy
Kontakt:

Post autor: snizy »

Spaced pisze: EDDIE napisał(a):"Ok, a jak z tego wyszedł Piotrek? Ktoś wie? "

Siedzi w Tajlandii teraz ;)

A sama chopa to nie tam obojczyk złamał?
Widziałem tą glebę na żywo, Piotrek miał zwyczajnego pecha - bo na pewno na brak doświadczenia to chłopak nie narzeka, hopka ewidentnie wybijała na przód, przed nim na dzioba leciało tam już kilkunastu zawodników (w tym jeden zakończył w helikopterze).
Piotrkowi poszedł obojczyk i stłukł mocno bok i zapewne wstrząs mózgu.

Koniec pisania, fura i na treningi do Wisły:).
Kacper Czewa
Kontakt:

Post autor: Kacper Czewa »

Warto wspomnieć ze ta hopa w Wiśle jest chora . Co jestem na tej trasie to ktoś sie okalecza na tym :p sam ją tez lecialem trzy razy i jak przesadzisz z prędkością i jestes zmęczony + złe sie zlozysz to lecisz na facegrinda :( :p
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Kacper Czewa pisze:Warto wspomnieć ze ta hopa w Wiśle jest chora . Co jestem na tej trasie to ktoś sie okalecza na tym :p sam ją tez lecialem trzy razy i jak przesadzisz z prędkością i jestes zmęczony + złe sie zlozysz to lecisz na facegrinda :p
To, że nikt jej nie zmienia to zwyczajne lenistwo bo z tą hopą jest problem od kąd ona tam jest. Ja rozumiem, ze zrobienie lepszej hopy wymaga wiecej niz kilka godzin zbijania desek ale to co stoi w wisle to chyba jedna z ostatnich takich hop w pl i wypadałoby to ogarnąć skoro się lansuje wisłe jako jedna z lepszy miejscówek w pl.
lollex
Kontakt:

Post autor: lollex »

Banan jak widać daje rade :) Obrazek
Spaced
moderator
Kontakt:

To raczej nie o to chodzi, że nie dajesz rady tylko, że polecisz tą hope to za ntym razem masz wieksze szanse na dobrą pace i wizyte w szpitalu. Dolecenie tej hopy to kwestia checi ale to jak jest ona niebezpieczna to juz kwestia konstrukcji
biadaczq
Kontakt:

Re: crash PP #1 - Wisła 28.04.2012 Analiza

Post autor: biadaczq »

No serio, że jakiś koleś to skoczył i się nie rozjebał to już argument, że hopka jest idealna :)
BTW: Drewniane nieprofilowane wybicie+ładowanie niżej niż wybicie i to dosyć sporo=gówniana hopka jakich mało ( o ile to można nazwać hopką...) pozdrawiam te osoby, które budują takie wybicia, hopki itd. a tym bardziej te osoby, które się tym jeszcze jarają :)
BMX National Champion
lollex
Kontakt:

biedaczq zatem pozdrawiam ciebie :)
Spaced pisze:
To raczej nie o to chodzi, że nie dajesz rady tylko, że polecisz tą hope to za ntym razem masz wieksze szanse na dobrą pace i wizyte w szpitalu.
Wiem, mój post miał nieco inny charakter, niż zrozumiałeś, źle się wyraziłem. Miałem na mysli to, że nasz forumowy kolega, banan, jakoś sobie daje rade w wiśle ;)
No więc tak między bogiem a prawdą, skoro to takie "dziadostwo" czemu organizatorzy pp nic z tym nie robią, tylko pozwalają ludziom robić sobie krzywde.
Spaced
moderator
Kontakt:

lollex pisze:No więc tak między bogiem a prawdą, skoro to takie "dziadostwo" czemu organizatorzy pp nic z tym nie robią, tylko pozwalają ludziom robić sobie krzywde.
Wiele dyskusji rózni ludzie mieli z organizatorami i ogólnie odpowiedz zawarta była w moim wczesniejszym poscie. Zrobili to się nie chce poprawiać. Co jest troche smutne bo jakos budowniczym poza granicami tego kraju jednak nie przeszkadza poprawianie wlasnych błedów.
///Adamus
Kontakt:

Post autor: ///Adamus »

Moze cos racji macie...latalem ladowalem. Az tu dzisiaj repozycja ramienia nie wiem jak i dlaczego. po zawodach. brak odpowiednich umiejetnosci...napewno tez cos w tym jest, skoro sporo zawodnikow dawalo rade bez problemu. sorry za brak polskich znakow ale jestem w polowie w gipsie....arrrggghhhh
Faerie
Kontakt:

Post autor: Faerie »

a mnie wynosiło do oldskullaz jazdą pare metrów na tylnym, jestem jakiś inny :/
Spaced
moderator
Kontakt:

///Adamus pisze:Moze cos racji macie...latalem ladowalem. Az tu dzisiaj repozycja ramienia nie wiem jak i dlaczego. po zawodach. brak odpowiednich umiejetnosci...napewno tez cos w tym jest, skoro sporo zawodnikow dawalo rade bez problemu. sorry za brak polskich znakow ale jestem w polowie w gipsie....arrrggghhhh
Jasne umiejętności pomagaja ale wiesz są takie hopy, do których z chęcia wracam, ba latam je bez stresu, nawet bez łańcucha, a sa takie które spinam tylko na zawody bo aż się proszą o mały błąd i wizyte w szpitalu. Szczerze to DHC to chyba jedyne trasy gdzie jest tyle niebezpiecznych hop. Objechałem kwał świata i czasem nawet duzo większe elementy są zwyczajnie bardziej intuicyjne. Inna sprawa, ze wiele hop tej wielkosci na PŚ nie ma więc nie wiem skąd na nie takie parcie. Lepiej ten czas poświęcić na doszlifowanie trasy niż brylowanie pojebana przeszkodą na którą ludzie traca czas próbując zwalczyć strach.
lollex
Kontakt:

Faerie pisze:a mnie wynosiło do oldskullaz jazdą pare metrów na tylnym, jestem jakiś inny :/
lepiej tak niż na fejsa :D
diskordia
Kontakt:

Post autor: diskordia »

a co powiecie o nowej trasce w wiśle, szczególnie o nowych gapach-które nie mają żadnych objazdów?? przynajmniej nie miały do niedawna.
pewnie pierwsze wrażenia odczytamy jutro.
maciek000111999
Kontakt:

Post autor: maciek000111999 »

sa pogloski ze ktos zlamal demo na chopie :D

i jest w sieci video jak ktos niedolatuje lamie 2 łapki i psuje obojczyk

ponoc duzo osob sie uszkodzilo
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

https://www.facebook.com/photo.php?v=556846937693056
Kolejne brawa dla "budowniczych" ! piękny najazd, jeszcze piękniejsze wybicie i zabezpieczenie lądowania.
Aż się ciśnie na usta zdanie: http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... R5-lQ#t=2s
boogiel
Kontakt:

Post autor: boogiel »

To mój ziomek wyjebał, żal go, bo włożył dużo w przygotowanie do sezonu.
Prawda jest taka, że jedyne fajne i przemyślane hopy to na palenicy spotkałem.
kuklis
Kontakt:

Post autor: kuklis »

Gratulacje dla organizatorów za ogarniętą "opiekę medyczną". Gościu pierwsze aparat chowie zamiast udzielić jakiejkolwiek pomocy.
Swoją drogą omawiane 2 elementy są jedynymi które omijam jak jeżdżę na stożku. Nie ma co ryzykować utratą całego sezonu szczególnie że wcale przyjemne nie są - owszem pozdrawiam tych co tam latają ale mogli by to zrobić bardziej bezpieczne, aby każdy mógł z tego czerpać przyjemność nie narażając się w taki sposób.
yaaz
Kontakt:

Post autor: yaaz »

off_road pisze:Dla przykładu jak atakować 10m ;)
http://www.youtube.com/watch?v=HHSDS-Gs5QY
widać to na 3:42 jak poprawić 'niewyważony' lot

a co do tej gleby z treningów to mogliby dla bezpieczeństwa zrobić tam stolik, kwestia niedolotów byłaby 'złagodzona'
współczucia, gleba szok :/
ODPOWIEDZ