UWAGA KOMUNIKAT W SPRAWIE GIEŁDY!!

krat
Kontakt:

Post autor: krat »

Prosze zdefiniować hasło "nowych użytkowników"
Tomcio
Kontakt:

Post autor: Tomcio »

Witam

Jestem nowy na forum i zalozylem 2 tematy na giełdzie, ze kupie amortyzatory i rowery. Ile trzeba poczekac az zostanie zaakceptowane? pozdr
Jaca
Kontakt:

Post autor: Jaca »

hehe - powrót do korzeni. Była giełda, która wyglądała jak wyglądała, ale dało się tam i coś kupić i sprzedać. Wymyślił sobie ktoś giełdę na forum i powoli zabiera wszystkie profity z tego wynikające...

Skończy się tak, że giełda na forum będzie kopią starej giełdy, tylko w innym miejscu.
krat
Kontakt:

kiedy bedzie aktualizacja ogloszeń w dziale części? 3 dni i nic...
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Wszystkie ogłoszenia spełniające regulamin sa już na giełdzie. Jesli ktos tam nie widzi swojego to znaczy, ze nie było podanej w niej ceny, wyjątkiem jest jedno ogłoszenie które wyleciało za próbę sprzedaży ochraniaczy które w opisie miały napisane, że trzeba je uprać bo są brudne - już bez jaj...
krat
Kontakt:

GgG tylko sie pytam, btw jakoś dopiero po moim wpisie ogłoszenie weszło, "bez jaj" na serio ;) ps dzięki
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

moderatorzy mają taki oddzielny panel w narzędziach do moderowania treści forum na którym wybiera się dany dział, wciska pokaż wątki do zaakceptowania i pojawia się cala lista. ja sprawdzam tą listę ze 3 razy dziennie, tak samo było teraz tylko że lista była czysta. Wcisnąłem kilka razy odśwież a tam z 60 wątków, nie wiem czemu się nie pokazywały. Pewnie reszta moderatorów miała tak samo, dlatego nie były zakceptowane.

Normalnie wątki trafiają niedługo po ich napisaniu, wszystkim zależy żeby giełda działała prawidłowo.
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

GgG mi wlasnie czasem też się tak robi mimo, że dam aby pokazało mi tematy ze wszystkich działów do zaakceptowania.

A resztę prosimy o cierpliwość ;)
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Post autor: KaKTuSSS »

Drodzy użytkownicy, wszyscy chcą wszystko na teraz i już. Chwila cierpliwości, wystarczy najdalej kilka godzin i ogłoszenie zostanie zaakceptowane. Takie obostrzenia i ograniczenia zostały wprowadzone tylko dlatego że znaczna część użytkowników zupełnie ignorowała regulamin działu co powodowało bałagan, a nam przysparzało mnóstwo niepotrzebnej pracy. Myślę, że wielu z Was zauważyło zalety nowego ładu, gdzie w każdym ogłoszeniu jest wszystko jasno napisane. Mi w każdym razie lepiej się przegląda giełdę.
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
KubaLa
moderator
Kontakt:

Post autor: KubaLa »

piotrex pisze:1. tak-na ta chwile co tydzien,na probe jest ustawiony "czysciciel" gieldy ktory po tygodniu powinien wywalic ogloszenie.
Zaebiście działa? :mrgreen:
Z gówna bata nie ukręcisz.
Awaria
Kontakt:

Post autor: Awaria »

Autoryzacja przez moderatorów potrzebna jest, ale bardzo spowalnia jej działanie... Jestem użytkownikiem forum od 2009 roku, często tu bywam, rzadziej skrobię, ale i tak nie uważam siebie za "nowego" użytkownika i taka autoryzacja potrzebna w moim (i wielu innych) przypadku nie jest.
W mojej opinii zawężenie autoryzacji tematów powinno się ograniczać do użytkowników którzy swoje konto mają krócej niż 3 miesiące, lub takich którzy napisali zalóżmy mniej niż 30 postów.
Najbardziej utrudnia akceptacja każdej wprowadzonej modyfikacji w temacie.

Za to duży plus za brak możliwości odpowiedzi w temacie i limit do wystawiania ogłoszenia raz na tydzień - nie ma syfu, łatwo mi się przegląda oferty, nawet te odległe
http://utn.pl/OKAZJE  <-- Dobry sprzęt za dobre pieniądze! : )
Irion
Kontakt:

Post autor: Irion »

Było by na prawde super gdyby dalo sie to wprowadzic. Ja czasami chce cos poprawic/przedytowac posta i musze czekac na nowo aby jakis mod mi go wrzucil na gielde...
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

Demoniczny- problem w tym,ze rowniez starzy uzytkownicy mieli problemy z przestrzeganiem regulaminu,a ponadto jest sporo kont zarejestrowanych dluzszy czas temu,a nieuzywanych lub uzywanych tylko po to zeby wrzucic jakies ogloszenie bez zapoznania sie z regulaminem.

dwie rzeczy ktore faktycznie nie dziaja,to auto-czyszczenie i informowanie userow o decyzji (kazdy powinien dostac informacje o akceptacji lub odrzuceniu z powodem)
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
Irion
Kontakt:

Post autor: Irion »

To może przynajmniej dacie możliwość edytowania wystawionych ogłoszeń ? Skoro zostały dopuszczone do obiegu to będą spełniać określone warunki.
endi25l
Kontakt:

Post autor: endi25l »

Dobra jak zrobiliście taką opcję to zróbcie tak że w tym samym dniu ma się pojawić ogłoszenie a nie za parę dni się pojawia. Ostatnio czekałem 5 dni na pojawienie się ogłoszenia, a jak się pojawiło to już było po sprawie więc za takie coś dziękuję. Miało być lepiej a okazuje się że jest gorzej
KubaLa
moderator
Kontakt:

Post autor: KubaLa »

endi25l pisze:Ostatnio czekałem 5 dni na pojawienie się ogłoszenia, a jak się pojawiło to już było po sprawie
Srrrraszne! Sprzedałeś to o co Ci chodzi? Giełda to dodatek do forum, którego w ogóle nie musi być. Jak chcesz szybko to użyj Allegro i zapłać za to.
Z gówna bata nie ukręcisz.
galgan
Kontakt:

Post autor: galgan »

KubaLaPL pisze:użyj Allegro i zapłać za to.
Albo giełdy rowerowej na fb ;)
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Post autor: KaKTuSSS »

5 dni czekania - pewnie majówka - sorry każdy ma prawo pojechać w góry na rower, a tam wieczorem pić piwo i wspominać miniony dzień, a nie siedzieć na dh-zone i klikać "zatwierdź ogłoszenie".
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
Lurtz
Kontakt:

Post autor: Lurtz »

Czy z każdą edycją, muszę czekać na "zatwierdzenie administratora/moderatora"? Gdyż chciałem dodać np. specyfikacje opon, której wcześniej nie podałem, i za każdą edycje znika mój temat i muszę czekać na zatwierdzenie?

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ