Co wybrac? demo 8 I, mondraker summum, yt thues 2.0 comp

patrycze
Kontakt:

Co wybrac? demo 8 I, mondraker summum, yt thues 2.0 comp

Post autor: patrycze »

Trzy rowery do DH, trzy rozne ramy i trzy rozne zestawienia osprzetowe.

Co mozecie mi poradzic? Co waszym zdaniem bedzie pracowalo najlepiej?
Ktory rower to zloty srodek?:D

za brak polskich znakow przepraszam - mam obcojezyczna klawiarute;/
MikiLcaa
Kontakt:

Post autor: MikiLcaa »

Mogę się co nieco wypowiedzieć na temat tuesa z tym, że z damperem bosa. Ramka mega sztywna, zwinna, zajefajna geometria, stabilna i przy tym skoczna. W miejscu się prawie nie ugina nie czuć tego ale za to na trasie robi młyn konkretny, zgarnia wszystko przy tym można nią podskakiwać niczym zajączek a ciasne zakręty się przejeżdża z uśmiechem. Tyle co narazie ją mam to polecam bardzo. :lol:
patrycze
Kontakt:

Wlasnie yt jestvmoim faworytem, ma super osprzęt, jak nacswoją cenę, jednak o ramie jest się ciężko czego kolwiek dowiedzieć, czy sztywna, czy wytrzymała...

Spec. ma spoko ramę, bardzo niską, ale w najtańszej wersji tylni łącznik nad amortyzatorem jest z aluminium, ten element jest mega narażony na rozciąganie i boje się, że przy mojej wadze w ktorymś momęcie pęknie :D.

Montrager jest gdzieś pomiędzy specem a yt w moim rankingu.

A pro po tues.a comp.a a pro.sa boję się o ten damper, że powietrzny. Jakoś mi to nie wygląda, żeby miało dawać radę... To jest pierwszy damper w dh jaki widzę, na poiwetrze:P. "MikiLcaa" spoko na tym jeździsz, jackie są twoje wrażenia odnośnie tego dampera?
MikiLcaa
Kontakt:

To tak rama jest na tyle niska, że jak mam jedną korbę ku dołowi i skręcając pochylam się to tre butem o ziemie.. jest nisko ;) jest strasznie sztywna co już mówiłem i wydaje się wytrzymała, ma świetne wykonanie. O powietrze bym się nie bał na pewno da radę bo ta rama ma bardzo małe przełożenie. Jeśli mam Ci powiedzieć coś na temat dampera bosa to narazie jedynie tyle, że czuć praktycznie każdy klik regulacji i pokazuje pazur dopiero przy szybszej jeździe. Też się trochę bałem jak to brałem, w sumie żadnych opinii. Ale zaryzykowałem i po tym co narazie przejeździłem wiem, że to była bardzo dobra decyzja :)
pawcisq
Kontakt:

Post autor: pawcisq »

Ja mam TuEs 2.0 Comp. Z tyłu Stoy z przodu R2C2. Genialnie się jeździ. Znajomy wziął pod siebie i doleciał nim tak samo daleko jak robił to na swojej dirtówce hardtail. Na innych fullach tak nie potrafi. Do tego geo jest przyjemne w jeździe, wybiera wszystko.
MikiLcaa
Kontakt:

To fakt, lata jak dzika. a jak jeszcze się dotłumi wolną kompresją to w ogóle jest kosmos :D patrycze bierz tuesa, rama genialna a i osprzęt w tej cenie najlepszy.
patrycze
Kontakt:

Dobra, teraz pytanie którego:P. Dalej boje się o ten damper. kolejna sprawa to rama, jaki rozmiar i ostatecznie, jak to zamówiliście? Po prostu przez stronę?

Mam 186 cm wzrostu, do krocza mam 85 cm chce zwinna ramkę ale nie za małą jestem pomiędzy M a L, dokładnie w środku skali. Jakie macie te ramki?
pawcisq
Kontakt:

Post autor: pawcisq »

Ja mam 192. Bierz L. Może BOS jest super ale jak Ci się zwali powietrzniak to lipa. Dostać zapasowe części do niego w Polsce to koszmar. Wysyłka do autoryzowanego serwisu nie dość, że kosztowna to i jeszcze czasochłonna.

A zamawiasz na stronie u nich i dostajesz dane przelewu.
Kantor walutowy alior i masz dobre ceny. Bo paypal woła 4.5% od sumy.
Kantor 12.5k Paypal wołał 13.5. Jest róznica.

Przelew zagraniczny w wersji OUR, czyli pokrywasz wszystkie koszta transferu. Są firmą więc od odbiorów w euro z zagranicy płaca jakieś tam prowizje. A muszą dostac co do euro centa bez pomniejszania o ileśtam.

Potem dostajesz maila "wszedł w proces składania. Do 10 dni roboczych. i idzie do DHL, do 14 dni roboczych u Ciebie" U mnie wyrobili się łącznie w 10 dni od tego maila. Swojego zamówiłem w 10 tygodniu roku, dostepne byly od 14 dopiero. w 14 tygodniu jakoś pod koniec dostałem maila. Teraz powinno być szybciej.
MikiLcaa
Kontakt:

L może być dobra, zawsze na hakach możesz skrócić i na mostku. Zresztą nie wiem jak przy zamawianiu tej wersji ale ja miałem, że się wpisuje wzrost i Ci sugerują rozmiar więc najlepiej weź według tego. Ja jak wysyłałem pieniądze do nich to chciałem wysłać dokładna sumę i się okazało, że od tego bank coś potrącił i trzeba było dosyłać więc uważaj. Ale masz gwarancje na bosa więc jest to mniejszy problem. Wiesz... zawsze możemy się zamienić ja mam sprężynówkę :lol:
PS. ja mam 165cm, rozmiar S i jak dałem na hakach bliżej a na mostku dalej jest po prostu idealna. :) Ale dużo Ci to raczej nie pomoże.
ODPOWIEDZ