Śmierć w warszawie

agressor
Kontakt:

Śmierć w warszawie

Post autor: agressor »

http://www.sfora.pl/-Smierc-w-metrze-w- ... ach-a55735
Chwile nieuwagi i po gościu. Sam często zjeżdżam po schodach bez kasku, takie informacje dają do myślenia... Zna ktoś może jakieś szczegóły ?
Sert93
Kontakt:

Post autor: Sert93 »

Ja obstawiam alkohol + "veturilo" i tragedia gotowa albo po prostu nieszczęśliwy wypadek.
MLYNoBIKER
moderator
Kontakt:

Post autor: MLYNoBIKER »

Równie dobrze możesz iść chodnikiem, potknąć się i pechowo przywalić głową i można skończyć jak ten typ na rowerze. Więc nie widzę sensu robienia z tego takiej sensacji...
Ron2013
Kontakt:

Post autor: Ron2013 »

Głowa to jedyny organ, którego nie przeszczepiają!!!
Gość co próbował jechać po schodach metra miał 30 lat a przyczyną śmiercie był rozległy wylew powstały po rozbiciu czołowej części czaszki. I tu wniosek; głowa kontra betonowe schody, zawsze przegra. Zatem gość zaoszczędził kilkadziesiąt złotych na kask! A co do rowerów miejskich veturilo, to przypuszczam, że cieżkich wypadków będzie więcej, bo wypożyczyć jest łatwo ale pomyśleć i kask założyć, to już za trudne a większość veturilo'wiczów jeździ bez kasku i tutaj znowu to samo głowa kontra beton lub asfalt!!!
MUSZEL
Kontakt:

Post autor: MUSZEL »

Ron2013 pisze:Głowa to jedyny organ, którego nie przeszczepiają!!!
głowa to nie organ... chyba że o mózg chodziło.
jbl
Kontakt:

Post autor: jbl »

Bardziej prawdopodobne jest że przejedzie Cie jakiś samochód jak jedziesz do sklepu po bułki niż taka sytuacja. Bo nie wiem jak wy ale poza trasą zjazdową nie zakładam kasku.
http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=14942479
deviz
Kontakt:

Post autor: deviz »

jbl pisze:Bo nie wiem jak wy ale poza trasą zjazdową nie zakładam kasku
Stąd większe prawdopodobieństwo że przejedzie Cię auto :D Tych w kaskach bardziej omijają ;) (poważnie, ile razy mam kask, omijają mnie szerzej ... )
Slavvduro
jbl
Kontakt:

Post autor: jbl »

deviz pisze:Stąd większe prawdopodobieństwo że przejedzie Cię auto
Bo dużo kierowców nie zwraca uwagi na rowerzystów. A szczególnie kobiety. Wyprzedza Cie i następnie skręca w prawo mimo że do końca Cię nie wyprzedziła i jak nie hamujesz to parkujesz jej w drzwiach. Miałem takie sytuacje kilka razy.

Następnie wjazd na chodzik/drogę rowerową z posesji, bocznych dróg bez zwracania uwagi na to czy ktoś się tam porusza. Kumpel raz się wyłożył na maskę samochodu, kierowca bulwers straszenie policją. Jak popatrzyła na znaki że jest droga rowerowa to mu przeszło.

Dlatego tak uważam.
http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=14942479
brooce
Kontakt:

Post autor: brooce »

Stąd większe prawdopodobieństwo że przejedzie Cię auto Tych w kaskach bardziej omijają (poważnie, ile razy mam kask, omijają mnie szerzej ... )
Ja mam odwrotne odczucia na drodze, "Jak ma kask to profesjonalista, umie jeździć" i kierowcy tną lusterkiem, gdy jade bez kasku od razu włącza się lampka "czy on zaraz się nie przewróci" i omijają szerokim (no dobra, 2cm szerszym) łukiem ;)
http://brooce.pinkbike.com
stomatolog
Kontakt:

Post autor: stomatolog »

Nie wydaje mi się, żeby wypadek ten dotyczył jakiegoś rowerzysty "wyczynowego".
Głupota głupotą, brak kasku i ruchliwe miejsce, ale szkoda go, niezależnie od motywu, jakim nim kierował. Ja nauczony doświadczeniem zawsze od wyjścia z mieszkania do powrotu mam na głowie orzech i już. Najczęściej najcięższe wypadki nie zdarzają się na trasie, chopach, ale w najgłupszych sytuacjach.
Znajoma ostatnio stała na balkonie z fajką u znajomego na stancji, na chwilę weszła do mieszkania i dosłownie 10 sekund później balkon się zerwał w całości. Szczęście. Totolotek.
Bardziej nieodmiennie zadziwiają mnie komentarze na sforze. Skąd tyle zawiści w ludziach..?
agressor
Kontakt:

MLYNoBIKER pisze:Równie dobrze możesz iść chodnikiem
Ryzyko jest na pewno większe gdy zjeżdżasz po schodach.
jbl pisze:Bo nie wiem jak wy ale poza trasą zjazdową nie zakładam kasku.
Mam dokładnie tak samo, i większość znajomych też.
stomatolog pisze:Nie wydaje mi się, żeby wypadek ten dotyczył jakiegoś rowerzysty "wyczynowego".
A wg mnie jest to prawdopodobne bo ciężko znaleźć kogoś kto nie ma pojęcia o jeździe i się rzuci na takie schody.
miki_ck
Kontakt:

Post autor: miki_ck »

agressor pisze:ciężko znaleźć kogoś kto nie ma pojęcia o jeździe i się rzuci na takie schody.
Czy ja wiem... wystarczy obejrzeć kilka "fail compilation" na youtubie i zmieniasz zdanie ;) Idiotów nie brakuje, mimo że często sami się eliminują.
agressor
Kontakt:

różnie bywa, ale mogła kogoś zgubić rutyna, " po co mam zakładać kask skoro robiłem to już setki razy" a tu niefartownie podjedzie koło i kaplica.
MLYNoBIKER
moderator
Kontakt:

agressor pisze:Ryzyko jest na pewno większe gdy zjeżdżasz po schodach.
Nie powiedział bym
Ile % ludzi którzy idą chodnikiem, potknęło się i wywaliło?
Ile % ludzi którzy zjezdzają po schodach się wywaliło?

Nawet nie robi się artykułów na portalach gdy ktoś się wywali i zabije na chodniku, a że ktoś to zrobił na rowerze - NOWOŚĆ! trzeba zrobić sensacje. Tak samo jak ile osób ginie dziennie w wypadkach samochodowych a jak zdarzy się wypadek autobusu zginą 3 osoby to wielka sensacja TV /Radio a to nic przy "codziennych" zgonach w samochodach.
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

MLYNoBIKER jak się potkniesz na chodniku to jest nieszczęśliwy wypadek.
Jak się wypieprzysz na schodach na rowerze z marketu czy innym nie nadającym się do innej jazdy niż po płaskim to jest głupota.
A głupotę należy tępić, także dobrze że jest artykuł, może inny ***** pomyśli że może sobie zrobić krzywdę
Awaria
Kontakt:

Post autor: Awaria »

tytuł odrazu skojarzył mi się ze sceną z filmu "chłopaki nie płaczają"
http://www.youtube.com/watch?v=EmY76YzV ... be&t=3m22s
http://utn.pl/OKAZJE  <-- Dobry sprzęt za dobre pieniądze! : )
MLYNoBIKER
moderator
Kontakt:

@SeraaX

Skąd wiesz że to był rower z marketu?

Nawet jeśli był to market
Zjezdzanie po schodach na rowerze z marletu = głupota
Przebieganie przez ruchliwą ulice na czerwonym = głupota

Tu się wywalisz i zginiesz, tu Cie jebnie auto i zginiesz, dalej nie widzę sensu robienia szumu :P
Ron2013
Kontakt:

Post autor: Ron2013 »

Panowie już dobra , to nie były zawody ani zawodnik i to nie był rower z supermarketu.
Gość zrobił dziobaka gołą głową o beton i tyle!
Firebird
Kontakt:

Post autor: Firebird »

Jak coś to ponoć topielec jeszcze był w sobote w Wiśle i go wyławiali w okolicach mostu Świętokrzyskiego.
ODPOWIEDZ