Pytanko w sprawie Full'a

zalik1211
Kontakt:

Pytanko w sprawie Full'a

Post autor: zalik1211 »

Witam.Mam zamiar kupować full'a,ale nie chce mieć takiej wielkiej krowy jak np,norco shore III kuzyna,bądź rockrider fr6 kolegi.
Polecacie może jakiegoś nwm jak to powiedzieć.Rama jak w Kona bass dirt.
Są może jeszcze jakieś inne rowery o podobnej ramie? i ile kosztują ;).Z góry dzięki ;).To ma być taki ht z damperem z tyłu :P
pixel991
Kontakt:

Post autor: pixel991 »

Najpierw zastanów się co chcesz robić na tym rowerze. Potem powiedz jaką kwotą dysponujesz, bo nie powiem ci żebyś kupił specialized demo z 2013 roku jak masz do dyspozycji 3000 zł. I ostatnia rzecz, nie ma czegoś takiego jak ht z demperem, są ramy full lub ht, nie ma czegoś po środku. :twisted:

Jeżeli chodzi o downhill i chcesz kone to zerknij na kone stab (max 2000zł), możesz szukać scott voltage (coś koło 3000zł), ns soda (od 2800zł w górę). :mrgreen:
diskordia
Kontakt:

Post autor: diskordia »

dart shine. odpowiednik bassa. praktycznie każda marka od ht ma w ofercie ramkę full
zalik1211
Kontakt:

Chodzi mi o to,by rower nie był tak''masywny''.Kona stinky odpada,mi chodzi by rower był jak do dirtu.ale z damperem.Cena max 4 tyś,ps nie lubie dużych rowerów;P.
Jeszcze w nowej konie bass jest dożywotnia gwarancja na rame.Więc mnie to zaskoczyło jak na kone,ponieważ niektóre łamią się jak zapalki P
quake
moderator
Kontakt:

Post autor: quake »

A do czego to ma byc rama? FR? Dirt/SS? AM/Enduro?
zalik1211 pisze:Jeszcze w nowej konie bass jest dożywotnia gwarancja na rame.Więc mnie to zaskoczyło jak na kone,ponieważ niektóre łamią się jak zapalki P
Ciekawe, ze takie opinie z reguly wyglaszaja ludzie, ktorzy dopiero zaczynaja i o tym sporcie i rowerach maja nikle pojecie...
Ile tych ram polamales, skoro "tak sie lamia"?

Kona po prostu jest bardzo popularna, stad czesciej widac pekniete egzemplarze. Oczywiscie, zdarzaly sie wadliwe serie/roczniki, ale to zdarza sie bardzo wielu producentom...
zalik1211
Kontakt:

Ta rama ma być lekki fr/dh.No moje opinie na temat kon są różne,ale takie opinie wygłaszano na jakimś forum.Ale wiadomo,że każdy chwali swoje ;).
wasall
Kontakt:

Post autor: wasall »

Dobra chłopak nie pogrążaj się... ostatnio mi cisnął gość który jeździł na signie że stinky to największe gówno na rynku rowerowym i woli signa niż stinky... :roll: ewentualnie starsze demo bo nowe pęka na główce :roll:

Sami sobie skomentujcie bo mi szkoda nerwów.
Edit: najczęściej łamią sie 2 roczniki kony...
FRmaniak
Kontakt:

Post autor: FRmaniak »

To że wole Signa od Stinki to całkiem możliwe że ja mówiłem. O tym demo to napewno nie ja.
Koledze chyba chodzi o to żeby ten rower miał krótką rurę pod siodłową.
Polecę Dartmoor Wish
Ns Soda
Scott Voltage
Banshe Wirdlcard
Napewno nie Dartmoor Shine albo Kona Bass

quake
moderator
Kontakt:

zalik1211 pisze:Ta rama ma być lekki fr/dh.No moje opinie na temat kon są różne,ale takie opinie wygłaszano na jakimś forum.Ale wiadomo,że każdy chwali swoje
Kony mialy srednia opinie, ale to glownie wynikalo z ilosci tych ram na rynku.
To nie zmienia faktu, ze byle dzieciak skaczacy z kraweznikow jej nie polamie (chyba, ze ma ogromnego pecha), a wystarczy pojechac na jakiekolwiek zawody i zobaczyc ile osob jezdzi na Konach... gdyby lamaly sie jak zapalki, to polowa zawodnikow by do mety nie dojezdzala...
Na forach siedzi sporo dzieci i teoretykow, wiec ich "opinie" moga byc mylace.

Jesli chcesz fr/dh, to zostaja Ci raczej wieksze rowery, niz Bass czy Wish...
zalik1211
Kontakt:

Dobra,Dobra bez spiny,wyraziłem swoją opinię na temat starszych medeli.Np Kone Operator 2013 każdy by chciał mieć..
Moje pytanie było o rower typu kona bass.Więc proszę jeszcze o opinie tego cudeńka.
Starsze kony stinky mnie nie przekonują bo kolega kupił sb taką za 3.5 tyś i po 2 dniach do kosza poszła.(Na dropie się złożyła).
Soulforged
Kontakt:

Post autor: Soulforged »

zalik1211 pisze:Np Kone Operator 2013 każdy by chciał mieć..
zalik1211 pisze:bo kolega kupił sb taką za 3.5 tyś i po 2 dniach do kosza poszła.(Na dropie się złożyła).
Jak widzę kolega nie dość że czyta w myślach to jeszcze jest niezwykłej klasy specjalistą z wielkim doświadczeniem i "swoje wie":P

A co do roweru - moja kryształowa kula wskazuje że szukasz roweru do slopestyle...
diskordia
Kontakt:

Post autor: diskordia »

zalik1211 pisze:
Ta rama ma być lekki fr/dh
np. kona bass
to już chyba wszystko w tym temacie.
Schokowafel
Kontakt:

Post autor: Schokowafel »

Transition Double
Specialized SX (nie SX trail)
Meta 4x, absolut
Banshee Rampant
Intense Tazer vp
morewood ndiza
pivot m4x
gt distortion
norco xxxx
yt play
cove hooker

Generalnie ramy z pkt obrotu na suporcie (bass, shine, soda) spisują sie najgorzej ale tez sie przyjemnie na nich smiga i za taka kase kupujesz nówki.
zalik1211
Kontakt:

Schokowafel pisze:Transition Double
Specialized SX (nie SX trail)
Meta 4x, absolut
Banshee Rampant
Intense Tazer vp
morewood ndiza
pivot m4x
gt distortion
norco xxxx
yt play
cove hooker
I oto mi chodziło.Napisał wszystkie rowery tego typu.I oto mi chodziło.Dzięki;)
zalik1211
Kontakt:

Ale teraz pytanie..Gdzie taki rower moge dorwać..Na allegro to specializeda tylko dorwać moge..xD
quake
moderator
Kontakt:

zalik1211 pisze:I oto mi chodziło.Napisał wszystkie rowery tego typu.I oto mi chodziło.
Tyle tylko, ze wymienionym rowerom daleko do FR/DH...
Ciezko doradzic komus, kto nie ma pojecia co chce robic na rowerze, poza pokazaniem sie na miescie.

Co do dostepnosci, to sa to malo popularne ramy, wiec na Twoim miejscu szukalbym poza Polska.

Btw.
A ja bym nie chcial Kony Operator... cos ze mna nie tak? :(

;-)
wasall
Kontakt:

Post autor: wasall »

Starsze kony stinky mnie nie przekonują bo kolega kupił sb taką za 3.5 tyś i po 2 dniach do kosza poszła.(Na dropie się złożyła).
Ciekawe... za tyle to mógł kupić operatora no ale jak Twój kolega nie ma rozumu to daje 3,500 za stare stinky :roll:
ODPOWIEDZ