Planuje w najblizszym czasie zmienic kasete, zębatke, łancuch i zcentrowac koła (pewnie z czasem popsuje jeszcze inne części ). Czy z tymi narzędziami dam rade to wykonać?
Wycentrować kół raczej nie dasz rady bo nie masz centrownicy, ale jak się chce to i na rowerze można coś tam wyrównać. Te narzędzia może nie są najwyższej jakości ale w sumie jest tam większość niezbędnego żelastwa.
W razie czego przemyśl kupno pojedynczych narzędzi, wyjdzie cenowo może gorzej ale jakościowo lepiej.
Klucz do suportu na kwadrat o którym piszesz pasuje też do octanlinka i chyba też któregoś gigapipe, tak więc nie jest tak tragicznie. Klucz do sterów jest przydatny do korków amortyzatora, ja w dorado tylko takim odkręcam. Ma bardzo długie "łapy" i nie ma opcji żeby się ześliznął z korka. Pewnie inne amortyzatory albo dampery też mogą podpasować pod ten klucz.
Co do kompletowania kluczy to wyjdzie troszkę lepszy koszt
zestaw ampuli minimum 50zł za jakiś nie-szit
klucz do suportu 20-30zł
bacik 15-25 (chyba, ze robimy sami)
klucz do kasety 5-15zl
klucz do nypli 5-10
skuwacz do łańcucha 5 dyszek na dobrej jakości trzeba dać (ten z walizeczki jest kilkurazowy, albo skrzywi się bolec albo złamią się te skrzydełka)
Do tego ewentualnie ściągacz korb, klucz do pedałów, do konusów, kluczyk uniwersalny, śrubokręt - + (mały, duży), jeszcze nasadki albo plaskie klucze i jest kilka stówek. Ale płacisz raz a dobrze.
co do skuwacza to ja kupiłem za 20zł, ogólnie spoko, oprócz tego że nie da się nim rozkuwać łańcucha ani skuwać. musiałem użyć szlifierki żeby to jakoś działało.
Znam kilka osób które go mają, w tym seriwsy rowerowe i każdy jest zadowolony. Na tej aukcji z resztą dosyć tanio, bo rok temu normalna cena była właśnie około 50zł.