Czesc , chcialem zapytac czy wie ktos gdzie znalezc tulejke do ramy thumper brodie ? Czy wogole jest cos takiego jak " tulejki rowerowe" czy najlepiej wziąc w obroty tokarza ?
Z góry dzieki za odp
z pewnością nie dostaniesz tego w żadnym sklepie - chyba że przypadkiem coś dopasujesz od innego producenta- jedyna opcja zamówienia takich dupereli-to dany producent. powinni mieć w ofercie servispacki do swoich ram
No wlasnie , ale tak czy tak musiałbym zadzwonic najpierw i sie zapytac bo w ich formularzu nie ma mojej ramy.. A wymierzyc trzeba co do mm.. więc wole juz jakiegos tokarza na miejscu
Według mnie to raczej "main axle pivot", ale do tak egzotycznej ramy raczej nie dostaniesz. Jak masz starą oś na wzór to idź do tokarza. Jeśli nie wiesz jak wyglądał oryginał to masz problem, bo musisz sobie zaprojektować nową, z uwzględnieniem łożysk, dystansów czy co tam masz. To ta słynna rama robiona na zamówienie ? Bo widać że ktoś Cie trochę na minę wepchnął ;(
Nie jest robiona na zamowienie , tylko sciągnieta z Kanady .. a co do starej osi to niestety nie mam ... Są tu niby lozyska ale tulejke w łozyska chyba trzeba zrobic , moze tokarz wezmie to wymierzy i cos zrobi z tym
Idź do tokarza powiedz mu jak ma to działać i on to powinien ogarnąć, mi tak zrobił do big hita i do Glorki(koszt za komplet około 40-50zł,
btw muras to amor był robiony na zamówienie
Teoretycznie był robiony , ale kazdy mi pisze jakies firmy i wkoncu nie moge dojsc do tego jaka to firma tego bo kazdy jest tak podobny ze ciezko odroznic cos ... ale jednak nic identycznego nie znalazlem ...
A co do tej tuleji to dzisiaj lub jutro podskocze do jakiegos tokarza i sie zapytam co i jak
"gandalf123" z tego co sam praktykowałem, to w Proshoxie mają bazę wymiarów tak ram jak i damperów i nawet jeśli sam pomierzysz (a może to być, nie do końca dokładnie), to zweryfikują podany wymiar zgodnie z posiadaną wiedzą i wprowadzą poprawki.
RON - czy ty wogole wiesz o czym piszesz? przeczytałeś w czym problem?
nie mówimy o damperach ani tulejkach dampera. wystarczy spojrzeć na foto.
a co do proshox'a? moge się założyć,że oleje taką robotę-gwarantuje to.