Rozmiarówka 5.10

pawcisq
Kontakt:

Rozmiarówka 5.10

Post autor: pawcisq »

Czołem Miśki

Jestem po zakupie 5.10 Impact Low Pacific Blue. I jestem niezadowolony. Po założeniu Race Brace pro od 661 buty cisną mi kostki tak bardzo, że wyć się chce. Normalnie nosze 45 i takie same zamówiłem. Dogadałem się z rowerowym, ze wymienią mi na wyższy rozmiar. Pytanie do tych co mają 5.10. One mają tam sporo tego miękkiego podbicia. Brać 46 czy 47? Jak bardzo się to uklepuje po np miesiącu? Teraz sobie siedzę z tymi Race Brace w normalych butach rozmiaru 45 ale z odsłoniętą kostką i nie ma problemu z rozmianrem.
muras
Kontakt:

Post autor: muras »

Mam dokładnie takie same buty. Wybrałem rozmiar według długości wkładki z tabelki 5.10. Wyszło mi 44,5 i takie buty zawsze kupowałem: czyli 44-45. Po 2 tygodniach rozklepały się, ale w pionie, czyli wkładka i język. Na długości rozmiar się nie zmienił. Więc najlepiej zmierz długość wkładki w butach w których się dobrze czujesz.
pawcisq
Kontakt:

na długość były tak jakby o 1 numer za małe. Jednym palcem dotykałem końca buta. Ale za to po założeniu tego Race Brace w kostce było koszmarnie. Nie wiem czy wymieniać na 46 czy 47. Jak to wokół kostki nie uklepuje się to chyba lepiej większy.

Ktoś inny też je nosi i może powiedzieć odnoście zachowania podbicia przy kostce?
KamilQ
Kontakt:

Post autor: KamilQ »

Mam 5.10 i po roku czasu nie zauważyłem żeby coś się uklepało przy kostce, języku. A rozmiar brałem o 1/2 większy od tego z rozmiarówki 5.10 i są idealne :)
pawcisq
Kontakt:

No to biorę 47 ; )
Wredny
Kontakt:

Post autor: Wredny »

ja mam stope na rozmiar normalnych butow 45.1/3 .... kupilem 5.10 rozmiar 45 .... hmmm prawy but jest spoko nie ciska mnie nigdzie .. lewy .... jest dokladnie taki sam pod wzgl wymiarow ... moja stopa dkladnie taka sama wzgl prawej .. ale lewy mnie delikatnie ciska w duzy palec ... buty nowe wiec moze kwestia rozciagniecia sie butow i na pozniej nagle oba beda za duze .. ale teraz dyskomfortu mocnego nie odczuwam ... ale mimo to razi ... sa sztywne i twarde pod wzgledem chodzenia niezbyt ... co stopa to obyczaj ... do dreptania sie nie nadaja ... rozmiar ... szkoda ze nigdzie nie ma mozliwosci przed zakupem przymierzyc byckupic 101 % swoj rozmiar !!
\m/
ODPOWIEDZ