Witam
Niedawno zakupiłem amorka z tematu, amorek był widocznie źle poskładany gdyż wogóle nie chciał pracować zachowywał się jakby miał zrobione dystanse w solo air do ograniczania skoku. Zrobiłem serwis i amor zaczął pracować, wszystko super ale pojawił się stuk przy odbiciu.. dokładnie ten sam problem co w tym temacie:
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic. ... owr%C3%B3t
Oczywiście można dokręcić rebounda i pozbyć się tego kosztem wolnego powrotu ale nie o to mi chodzi ; ). Zna może ktoś przyczynę takiego zachowania - ilość oleju oraz rodzaj dokładanie odlewana wg tabel z manuala.
Pozdrawiam
[Amortyzator] Argyle 409 - stuk przy odbiciu
Re:
Wykombinowałeś coś czy zostawiłes?Gulczas pisze:Miałem to samo w Argyle 409 .
Re: Re:
Sprzedałemtomko pisze:Wykombinowałeś coś czy zostawiłes?Gulczas pisze:Miałem to samo w Argyle 409 .

Jeśli ma sprężyna (tak jak w 318) , to wykręcasz ją kupujesz koszulkę termokurczliwą taką żeby się zmieściła ucinasz tak z 10 cm, zakładasz na środek sprężyny i grzejesz tą koszulkę np zapalniczką robisz takie 3 warstwy i już nie strzela.(przynajmniej w agryle 318). W dużej ilości agryl tak się dzieje.