Kasina Wielka - Śnieżnica, trasy, ino, zdjęcia, uwagi

polok03
Kontakt:

Post autor: polok03 »

Lord_92 pisze:
Rav tu raczej chodziło o to, że mimo bezpłatnego parkingu, tanich karnetów i niskiego lub braku limitu (wymagane 6 osób było bodajże do sierpnia, a później limit zniknął) było nadal źle i niedobrze
Hejterki nie powstrzymasz, to jest zakorzenione w narodze.

Zastanawiam się, dlaczego te wszystkie promocje i to, że wystarczy 6 osób nie było odpowiednio wypromowane w internecie. Kilka razy razy się zastanawiałem, czy nie pojechać do Kasiny, ale cisza na necie o tym wyciągu rokowała pocałowanie klamki...
Lord_92
Kontakt:

Post autor: Lord_92 »

Wiem polok, że tego nie powstrzymam, ale czasem próbuje z tym walczyć :)

Co do informacji, pewnie masz racje. Nie wiem czy na ich fejsie informowali czy nie - w każdym razie kto wiedział ten jeździł :) Ja osobiście w połowie sierpnia do połowy października byłem na morzu na platformie i dostęp do neta miałem na poziomie raz na tydzień lub rzadziej, ale fakt przynajmniej w tym temacie była cisza.
facebook.com/AntidoteBikepark
kontakt@antidotebikepark.pl
ravfr
Kontakt:

Post autor: ravfr »

polok03 pisze: Hejterki nie powstrzymasz, to jest zakorzenione w narodze.
daruj sobie, gdyż ....
polok03 pisze:Zastanawiam się, dlaczego te wszystkie promocje i to, że wystarczy 6 osób nie było odpowiednio wypromowane w internecie. Kilka razy razy się zastanawiałem, czy nie pojechać do Kasiny, ale cisza na necie o tym wyciągu rokowała pocałowanie klamki
sam sobie wyjaśniłeś .

Moja opinia o Kasinie to ciężka praca obsługi by mnie zniechęcić do przyjazdu, a teraz jeszcze pretensje i obrażanie się, że nie domyśliłem się sam, że coś się ruszyło.
Niech Pan Prezes raczy spojrzeć kilka kilometrów na południe w okolice Tobołowa i przemyśli swoje zachowanie. Od boczenia się na klientów pieniędzy nie przybędzie.
Czlenson
Kontakt:

Post autor: Czlenson »

Ja tu widzę tylko Krakowiaka który podburza.

Tak jak Polok napisał było trochę za cicho o miejscówce i jeśli nie jechało się w większym gronie to się po prostu nie jechało z przezorności.

Same trasy i praca wyciągu kompletnie bez zarzutu z mojej strony.
GBN CREW

http://www.pinkbike.com/u/czlenson/
chicken_tomek
Kontakt:

Post autor: chicken_tomek »

Witam ,
Dzisiaj udało nam się odświeżyć trasy w Kasinie szczególnie staraliśmy się upłynnić pucharówke . Dobudowaliśmy też kilka nowych elementów szczególnie bandy w górnej sekcji pucharówki . Zobaczcie sami postęp z dzisiejszych prac :
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To co na zdjęciach to tylko niektóre rzeczy które udało nam się wykonać . Żeby zobaczyć więcej zapraszam odwiedzić stacje w weekend i wypróbować nowe poprawki . Obecnie karnety są w tej samej cenie co rok temu . Czekamy na wasze opinie co wam się podoba na trasach a co nie chętnie zajmiemy się dalszym rozwojem w miarę naszych możliwości i waszych potrzeb
Lord_92
Kontakt:

ravfr wiesz, co do Tobołowa, osobiście mam różne zdania na ten temat jestem studentem i przykładowo branie udziału w zawodach, gdzie wpisowe kosztuje 80 zł (mówie już o amatorskich zawodach z zeszłego roku) i trzeba dodatkowo płacić za karnet i jeszcze parking mnie niestety nie przekonuje. Są ludzie pracujący, którzy sobie mogą na to pozwolić, chociaż za tą kasę grzechem by było nie jechać do Rużo. W Kasinie działamy z pasji, mamy tam 60 km, ale zaje****** się nam tam śmiga więc działamy, dodatkowo ceny karnetów są bardzo niskie i można pośmigać niskim kosztem. W Koninkach nie byłem hmm od zeszłego sezonu, teraz było sporo opinii na temat tras w różnych ośrodkach na innych portalach - nie wiem jak jest bo tam nie jeździłem i nie mi to oceniać, więc tego nie kwestionuje pewnie jest super, a niektóre opinie o trasach są zupełnie nietrafione. Miejscówka Cie nie przekonuje - spoko nie ma problemu. Nikt przecież nie będzie nad tym ubolewał. Dla nas jest mega fun, że przy piwie możemy zrobić fajne elementy i na nich pośmigać, komuś podoba się to co zrobiliśmy - super, będzie nam miło. Na profilu facebook'a macie na bieżąco wszystkie informacje - ostatnio trochę ludzi się zebrało, jak odpalali pierwszy raz wyciąg w tym sezonie letnim. Mimo fajnej ceny, postaram się zorganizować jeszcze większą promocję na karnety na któryś weekend, jak na otwarciu w zeszłym roku :) Pozdr.
groochas
moderator
Kontakt:

Post autor: groochas »

Sprawa kasiny jest bardzo prosta. Dopoki szefuncio nie zmieni podejscia i nie zlikwiduje wymogu obecnosci n-rowerzystow aby uruchomic wyciag, ludzie nie beda tam jezdzic. Ma tutaj miejsce prosta kalkulacja, albo ryzukuje i jade do Kasiny albo mam 100% pewnosci ze posmigam i jade do Koninek - wybor jest prosty.

Mimo ze w koninkach masz gorszy wyciag, trasy sa w takim stanie jakim sa (jeden chlop tego przeciez nie ogarnie), to jakos co weekend jest tam pełno ludzi.
Mentos95
Kontakt:

Post autor: Mentos95 »

@groochas po co siejesz taki ferment? Przecież jakoś śmigałem w tamtym roku zarówno w Kasienie jak i W koninkach oraz Wierchomli. Mówicie tutaj o limitach osób i że to jest beznadziejne, ale w koninkach też tak jest i jak chcesz pojezdzić normalnie to karnety musisz dokupić.. W Kasinie byłem kilka razy i za każdym razem wyciąg normalnie hulał, jedynie w lipcu kiedyś bylo nas 5 to czekaliśmy aż wszyscy zjadą ale jezdziliśmy równo więc problemu nie było, a w sierpniu już hulał normalnie. W tym roku podobno ma wywozić cały czas, a trasy dla mnie są miazga. Poza tym w tym wątku kolega @Wender opisuje wrażenia zarówno z koninek jak i z kasiny. Zapraszam do lektury: http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=4&t=88100
standby
Kontakt:

Post autor: standby »

Jeździliśmy na trasie 2 dni przed jej poprawieniem,w sumie było 8 osób potem zostało nas tylko 3 i nie było żadnych problemów z wyciągiem ,a panowie z obsługi bardzo pozytywnie nastawieni .
groochas
moderator
Kontakt:

Mentos95 - nie sieje fermentu kolego, tylko mowie jak jest. Kilka razy pocalowalem klamke w Kasinie. Nie bede komentowal juz obowiazku mycia roweru po kazdym zjezdzie albo komentarzy wlasciciela typu "po cholere ja sie zgodzilem na te rowery...". Sorry, ale to nie zachęca, mimo ze trasa na miejscu jest jedna z moich ulubionych.

Jezeli cos w temacie obslugi sie zmienilo to zwracam honor, ale jakos boje sie tam jechac zeby samemu to sprawdzic...
Lord_92
Kontakt:

"groochas" nikt nie będzie przecież pchał Cię tam na siłe i przekonywał. Szanuje Twoją opinię, bo każdy ma do tego prawo. Jeśli zraziłeś się do wyciągu w tym lub zeszłym roku to napisz o tym, jeśli się zraziłeś w X wieku przed naszą erą to schowaj to do kieszeni, bo pisanie co było 5 lat temu nie ma po prostu sensu powiem Ci tylko, że stanowiska kierownicze się zmieniły co najmniej 4 krotnie od PP, staramy się zmienić co tylko można, ceny są jakie są, zamiast rosnąć to idą one w dół, dość zabawne jak na nasz kraj no nie?
Na obsługę osobiście nie słyszałem jeszcze ani jednej złej opinii za rok 12/13 więc jak sądze Twoje opinie związane są z funkcjonowaniem a raczej nie funkcjonowaniem miejscówki 5 lat temu.
groochas
moderator
Kontakt:

Mam wiec rozumiec ze juz nie ma zlotej zasady "minimum 10 osob bo nie wlaczymy wyciagu" ?
ravfr
Kontakt:

No cóż ...
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=8&t=88171
"Panowie proponuje rano zadzwonić, czy wyciąg będzie czynny, dziś z kumplem mimo zapowiedzi i wielkich promocji zjawiliśmy się parę minut po 11 i pocałowaliśmy klamkę, żywej duszy nie było ani w okienku ani w pobliżu wyciągu fakt zaczeło trochę padać, ale mimo tego zero informacji na fb czy też kartki że dziś nieczynne itp. Dobrze że konkurencja w pobliżu hulała sprawnie."
groochas
moderator
Kontakt:

Obrazek

Ravfr - zaraz Ci napisza ze niepotrzebnie siejesz taki ferment. Przeciez powinni sie domyslec ze jak kropi to nikogo w pracy nie bedzie. Jak widac, jednak nic od X wieku p.n.e. sie nie zmieniło.
Lord_92
Kontakt:

Groochas sądzisz, że całe moje życie opiera się na odpowiadaniu na komentarze ? Ravfr kilka osób z Rzeszowa dzisiaj się pytało czy Twoje komentarze wyceniasz na akord czy dostajesz stałą pensje ?:) Zapewne jesteś pracownikiem, który boi się że straci etacik. My się nie boimy, bo nie dostajemy za to grosza, nie ma lepszego funu niż uderzenie z łopatą w las i kratą piwa do lasu i pokopanie fajnych elementów. Wspieramy wiele miejscówek - szczególnie snowparków w zimie(trochę zmodyfikowaną ekipą). Kasine wspieramy z fun'u, że możemy coś zrobić - może chociaż 1 osoba zacznie jeździć, może przez to wytworzymy większą konkurencje. Nie wiem czy dostrzegasz takiego słowa jak fun. Tak jak Spaced gdzieś świetnie ujął sprawe: gdyby nie krytyka i konkurencja to dalej byśmy jeździli na Puchatku w Szklarskiej - trafił w sedno i tak jest.

Apropo soboty, nie chciałem się wypowiadać, bo nie znałem sytuacji, dzisiaj wszystko było jasne rozmawiałem z ludźmi i powiem tak: stacja była uruchomiona od 11 i do 12:30 chodziła, kilku pieszych turystów wyjechało do góry(na kamerkach było widać, kto zerkał to widział), poza tym do 13 nie było nikogo, więc ludzie od wyciągu stwierdzili spadamy - zostawimy kartkę, te kartki były widoczne jeszcze dziś. Kilka osób się dziwiło o co komuś chodziło - prosta sprawa propaganda. Bo przecież Koninki są najlepsze i nie ma nic lepszego. Najłatwiej wyssać wiele rzeczy z palca. Te osoby, które zostały odesłane i stwierdziły, że nikogo nie było i nie było kartek są proszone o konfrontacje w sobotę jeśli to się potwierdzi dostaniecie karnety, zapytamy o kilka szczegółów i się okaże, czy to po prostu była idiotyczna prowokacja. Kilka łatwych szczegółów i będzie wszystko w 100% jasne.

Ravfr my pomagamy w Kasinie bo jest mega super podejście - mówiłem o promocjach - załatwiłem. Bez problemu, dzisiaj było kilkadziesiąt osób - było super. W Koninkach już nieraz byłem, nieraz powiedzieli mi w okienku że musi być minimum 5 osób żeby odpalili, zawody 80 zł + 50 karnet + parking(stawka jak w Alpach), nie płacze z tego powodu, cenie Koninki, ale troszke luzu panowie, nie wiem czy jesteście tak jak ktoś to powiedział wcześniej typowymi hejtami po prostu bo nikogo z was nie znam. Zapraszam do wypowiadania się ludzi, którzy byli czy się im podobało - wyciąg hulał bez najmniejszej przerwy. Dziwne co :o?

Spoko nie mam ciśnienia z tego powodu, ale to są idiotyczne komentarze. Ktoś wcześniej pisał, że wszystko świetnie hulało w zeszłą niedziele przy 3 osobach, więc w czym rzecz ? Również ktoś mnie dziś zapytał czy coś ktoś zrobił w przeszłości przykrego - bo jak widać, ravfr najbardziej ciśnie tutaj wszystko - więc jakiś powód musi być. Chyba, że to natura typowego Polaczka - cokolwiek ktoś zrobi to źle.
Także, zapraszam w przyszłą sobotę ludzi, którzy rzekomo zostali odesłani z kwitkiem na konfrontacje. Jeśli również chcecie wziąłem nagrania z kamerek dolnych, czy faktycznie nie było nikogo bo o 11:07 wyciąg jechał do góry z turystami pieszymi, jak to stwierdzili dzisiaj inni riderzy - w necie każdy potrafi być kozakiem i pisać niestworzone rzeczy. Jeszcze apropo kartki, dziś przy otwarciu wyciągu były ściągane kartki, że wyciąg nieczynny(było ich łącznie 4 - stacja knajpa dół - stacja góra knajpa góra. w tych i tych dniach. Proszę to wytłumaczyć, jeśli ktoś się poczuwa, że ma racje :) Ciekawe jestem czy się do tego poczuje, bo łatwo wszystko wyjaśnić, ale w przypadku gdy nie będzie miał racji i zobaczy wszystko czarno na białym wyjdzie po prostu na idiotę :)

Pozdrawiam
Lord_92
Kontakt:

Apropo funkcjonowania wyciągu, ktoś pytał na facebook'u o ilość ludzi do działania wyciągu - było podane 10 - tylko to 10 było jako rozgranicznik, czyt. grupkę, która nie jeździ razem i można puszczać wyciąg non stop. Nie ma takiej sytuacji, że np. przyjedzie 1 osoba i nie zostanie wywieziona, jak to się zdarzało w Koninkach - wyciąg wtedy funkcjonuje co godzinę, gdy są np 3 osoby, to wyciąg funkcjonuje falami - czyt. zjezdzacie i wyciąg od razu leci do góry. Jeśli nie wierzysz Panie groochas i Ravfr- chyba jedyni udzielający się, że im nic nie pasuje macie dowody u góry, jak ktoś się wypowiadał odnośnie niedzieli poprzedniej. Teraz można wstawić tego gifa Ba dumm tsss, bo w tym momencie jest wszystko czarno na białym, nie odpowiadałem wcześniej ze względu, że mam swoje życie i nie przebywam 24/7 w szczególności w weekendy na komputerze :). Masz więcej pytań, po prostu pytaj wszystko Ci wyjaśnie bez najmniejszych ściem i poprę przykładami i dowodami.
ravfr
Kontakt:

Lord_92 daruj sobie osobiste wycieczki .
Lubisz komuś za free nabijać kabzę to nabijaj, nie mój problem, nie siedzę nikomu w kieszeni.
Nie hejtuje tras i Waszej pracy, tylko staram się uświadomić, że drogą do sukcesu miejscówki DH jest stałe i pewne działanie wyciągu, jeżeli wreszcie zrozumiał to czynnik decyzyjny , to super.
Przypuszczam, że zdziwieni moja postawą to ci, którzy nie mieli szczęścia poznać na własnej skórze fochów serwowanych namiętnie w Kasinie przez obsługę, jeszcze 3-4 lata temu. Ponieważ bardzo lubiłem trasę na Śnieżnicy, tym większy był mój wqrw .
Mentos95
Kontakt:

Post autor: Mentos95 »

@ravfr Co do sukcesu miejscówki DH masz całkowitą racje, że musi być pewny wyciąg. Ja np bardzo sobie cenie Wierchomlę gdzie trasy może nie są jakies super ekstra, mam tam daleko, ale wyciąg działa i obsługa też miła.
Tylko weź pod uwagę że na śnieżycy tez wyciąg już działa dobrze. I szczerze mówiąc jeszcze nie słyszałem żeby ktoś przyjechał i pocałował klamkę(potwierdzone info). A co do soboty to sam się wybierałem, aczkolwiek po 11 było bardzo pochmurno (ale suma summarum wyciąg działał) a jak już patrzyłem koło 14 to strasznie lało i wyciąg nie hulał (bo nikogo nie było)
A z tym że wyciąg co godzinę to też nie prawda, w tamtym roku jeszcze gadałem z managerem i coś zeszło z tematu i mówił że były 3 osoby i wyciąg jezdził odrazu jak zjechali. Ze w sumie w niecałe 5godzin zrobili około 12 zjazdów. Więc nie taki zły ten wyciąg jak go malują. Zresztą nie mam pojęcia jak to jest że tylko wam nie pasuje I wam nie odpalają i was odsyłają i niemiło się do was odnoszą..
Wender
Kontakt:

Post autor: Wender »

W sobotę byliśmy we 4 osoby, koło 12:30 ode mnie 2 kumpli wzięlo sobie jednoprzejazdowy za piątkę chyba i wyjechało do góry, żeby ocenić traski, ale że padało to stwierdziliśmy, że nie ma sensu jeździć na deszczu. Gość od wyciągu co siedział w tej dolnej budce nam mówił, że jak coś to nie ma problemu i nas powywożą, ale zrezygnowaliśmy bo chyba za stary jestem na taplanie się w błocie na deszczu. Więc to info, że nikogo nie było jest dla mnie w sumie zastanawiające i dziwne. Meldujemy się za tydzień u was, o ile pogoda dopisze :)
Zablokowany