Szpindlerowy Młyn

don corneo
Kontakt:

Szpindlerowy Młyn

Post autor: don corneo »

Jadę z żona na urlop w Karkonosze do Szpindla. Oczywiście muszę zaliczyć tamtejszy bikepark :) Żona też zabiera rower (ścieżkowca 120/120 mm skoku). Umiejętności ma rzekłbym przeciętne. "Enduro" po trójmiejskich lasach ogarnia. Czy jest możliwe, omijając wszystkie hopy, dropy itp itd, żeby zjechała czerwoną trasą FR? Tempo nieistotne bo będę na nią co jakiś odstęp czekał. Innymi słowy czy ta trasa jest przejezdna dla kobiety na takim rowerze? Wiem, że jest jeszcze jakiś touristic dh, ale z tego co wyczytałem to jedzie się tam w dużej mierze po asfalcie? Wiem, że pytanie głupie ale chce mieć spokojny urlop ;)
Pedros
Kontakt:

Post autor: Pedros »

jestem w tej chwili w spindlu. jak bardzo chce to zjedzie tak jak pisałes omijajac przeszkody ale raczej nie bedzie to dla niej przyjemnosc. Ps. traska fajnie przygotowana, cena troszke powala jak chcesz jeden czy 2 razy smignac ( 140koron jeden wjazd 23zeta) 6 wjazdow 410 ale daje popalic kondycyjnie caly dzien 450.
don corneo
Kontakt:

A mogłbyś opisać jak wyglada ta trasa touristic? Trochę mnie to zmartwiło bo myślalem ze spokojnym tempem da rade.
Pedros
Kontakt:

Post autor: Pedros »

niestety nie bo nią nie jezdziłem, a ostatnio jak chciałem to taki ze mnie gamoń, ze zabłądziłem ( może była przebudowa) że wyjechałem kilka kilometrów poniżej spindla i musialem zaperdzielac pod górę. Mysle jednak że jest łatwa bo jest kawlek podobno po asfalcie i widziałem też jak ludzie wybierali sie na nia na wszechobecnych tu hulajnogach i to nie tych typowo górskich.
don corneo
Kontakt:

No to ok. Dzięki za odpowiedź.
DAMIAN24
Kontakt:

Post autor: DAMIAN24 »

Moim zdaniem żona spokojnie zjedzie czerwoną trasą FR, ja tam na enduraku 150 mm skoku w zeszłym roku latałem spokojnie i IMO nic więcej tam nie potrzeba, dużo bardziej męczy trasa "turystyczna" bo pełno na niej kamieni i korzeni a spadek raczej średni.
ODPOWIEDZ