Stojaki rowerowe-Lidl

boogiel
Kontakt:

Stojaki rowerowe-Lidl

Post autor: boogiel »

Siema chłopaki i dziewczęta!
Piszę w ramach informacji, że teraz w lidlu są spoko stojaczki za 130 ziko, kupiłem i daje rade, więc od siebie polecam. Fajna alternatywa dla drogich konstrukcji, a jest w pełni składany i nie rujnuje budżetu. Z tego co wiem, to sa tylko do końca tyg, więc jak ktoś chce kupować, to na prędkości :)
Pozdro
sebonk
Kontakt:

Post autor: sebonk »

również zakupiłem i również polecam, całkiem solidna kupa żelastwa i plastiku :)
Miodożer.
Pupgo
Kontakt:

Re: Stojaki rowerowe-Lidl

Post autor: Pupgo »

boogiel pisze:Siema chłopaki i dziewczęta!
Piszę w ramach informacji, że teraz w lidlu są spoko stojaczki za 130 ziko, kupiłem i daje rade, więc od siebie polecam. Fajna alternatywa dla drogich konstrukcji, a jest w pełni składany i nie rujnuje budżetu. Z tego co wiem, to sa tylko do końca tyg, więc jak ktoś chce kupować, to na prędkości :)
Pozdro

Łooooo Panie dzięki wielkie za info! Pędzę do Lidla!
rycu
Kontakt:

Post autor: rycu »

boogiel są jeszcze gdzieś u ciebie? U mnie się już chyba skończyły, najwyżej bym podjechał.
boogiel
Kontakt:

Kurde, nie wiem, nie mieszkam niedaleko lidla, żebym mógł sprawdzić. Podobno można dzwonić i się dowiadywać
CEZAR
Kontakt:

Post autor: CEZAR »

Całkiem spoko te stojaki, w porównaniu z park tolem czy jakimiś innymi 5x droższymi ma strasznie długie nogi, ale jest wmiare soldinie wykonany. Przyczepiłbym sie do kilku drobnych szcegółów ale za 130zł nic innego tak dobrego nie kupicie. POLECAM
http://cezar-mtb.pinkbike.com/
Pupgo
Kontakt:

W Legnicy nie ma:( Czy ktoś się orientuje gdzie na Dolnym Śląsku są dostępne?
Paul
Kontakt:

Post autor: Paul »

Po pierwszych oględzinach muszę przyznać że za 130zł spodziewałem się sporo mniej. na typowy rowerek wystarczy najzupełniej, a i składa się przyjemnie i wykonany całkiem solidnie.

Jeżeli chodzi o zjazdówki które ciężko złapać za ramę i trzeba za sztycę co generuje spore obciążenia na stojak to jest na styk bo to kwestia wytrzymałości plastikowej obejmy na metalowej rurze, ale już obadałem, że zrobię sobie mały patencik ze wzmocnieniem i będzie trzymał idealnie, za te pieniądze zdecydowanie najlepszy wybór.
boogiel
Kontakt:

Akurat u mnie da się łapać za górną rurę, więc jest spoko, a za sztycę też nie jest najgorzej :)
Paul, jaki patent planujesz?
MLYNoBIKER
moderator
Kontakt:

Post autor: MLYNoBIKER »

Mówicie o tym: http://forfunbike.blogspot.com/2012/06/ ... -2012.html ?
Czy jakiś nowy model wyszedł, bo miałem okazje korzystać wiele razy z tego powyższego i zdecydowanie nie polecam, 0 sztywności, odkręcasz np suport i cały stojak się wygina i łapa zaczyna się obracać i tylko się zastanawiasz czy zaraz uchwyt się złamie.
boogiel
Kontakt:

Tak, o tym. Nie uważam, że to cud techniki, ale na moje potrzeby wystarczy. Tez zauwazyłem, że jakiś cieższych robót na tym nie będzie się dało robić (jak wspomniane odkręcania supportu) ale do zdecydowanej większości zadań się nadaje. I w moim się nic nie przesuwa, jedynie giętkość łapy mi nieco wadzi, ten plastik jest średniawy
Paul
Kontakt:

Post autor: Paul »

Marudzisz Młyno, jeszcze nigdy nie miałem tak przykręconego suportu żeby na nim wisieć a jak tak bedzie to opuszcze rower na tyle że kołami dotknie ziemi i problem z głowy.

Jest to stojak do użytku domowego - jak Ci dętka strzeli albo ustawiasz przerzutki, ile razy ten suport ściągasz żeby to był problem?

Zgadzam się w 100% że są zdecydowanie lepsze stojaki, ale w żadnym razie nie za tą kasę.

A Własnie na tą obracająca się łapę coś wymyślę, kilka planów już mam, jak w najbliższym czasie będę miał chwile na realizację to się podzielę efektami.
Abovd
Kontakt:

Post autor: Abovd »

Właśnie dziś skorzystałem z oferty lidla i zakupiłem go. Jak na swoją cenę mega opcja. Dość solidny i przyzwoicie wykonany, a allegro dużo droższe gorzej wyglądają. Do tego gwarancja na 3 lata i certyfikat tuv ;)
Pupgo
Kontakt:

Od dzisiaj też jest u nie. Jak za tą kasę rewelacja-świetny stosunek jakości do ceny. Do domowego użytku nie znajdziecie lepszego w podobnej $$$.
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

Fajna opcja :) Trochę zerżnę z tego i wykonam własny :) A może macie jakieś zdjęcia do profesjonalnych stojaków?
CEZAR
Kontakt:

Post autor: CEZAR »

Z tego co widze to to jest identyczny stojak
Obrazek
Fotka z UK. Może anglicy też maja swojego LIDLa :D
http://cezar-mtb.pinkbike.com/
ODPOWIEDZ