Amortyzator przedni o skoku 140 mm
Amortyzator przedni o skoku 140 mm
Witam!
Szukam taniego amortyzatora przedniego o skoku 140 mm. Ma służyć do All Mountain, czasem hop, dropów i lekkich zjazdów. Kupię go używanego.
Pozdrower i z góry dziękuję,
ksa
Szukam taniego amortyzatora przedniego o skoku 140 mm. Ma służyć do All Mountain, czasem hop, dropów i lekkich zjazdów. Kupię go używanego.
Pozdrower i z góry dziękuję,
ksa
również polecam RS Pike. Kocham tego amora, ale rozstałem sie z nim bo by leżał bez sensu. Akurat 140mm. Ja posiadałem wersje 409 z Motion Control, może z 2007roku, sprężyna stalowa, U-turn 95-140, flootgate w wolnej kompresji-regulacja wolnej kompresji aż do blokady amora, no i oczywiście powrót od dołu. Możesz wyrwać wyższe modele, na powietrzu, lżejsze itp. Generalnie bardzo polecam. A jaki budżet?
To może być trochę szukania po giełdach, ale idzie znaleźć niezły egzemplarz w takiej kasie. Tylko patrzeć na stan górnych lag, jest pełno zatartych egzemplarzy przez oszczędzanie na serwisie.
Ale warto szukać, bo Pike to bardzo fajny amor.
Ale warto szukać, bo Pike to bardzo fajny amor.
http://miki-ck.pinkbike.com/ Freeride!
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
przemek_06- Miałem Z1 ETA z 2004, któremu pierwszy serwis przytrafił się dopiero w 2012 ( wiem bo znałem dwóch poprzednich właścicieli i oni też go nie robili). Więc rozebranie go raz na 8 lat po to by wymienić olej nie jest dla mnie typowym serwisem, jeżeli rozumiemy się o co mi chodzi 
A tak nawiasem, miałem identyczny set: Dartmoor Hornet + Z1

A tak nawiasem, miałem identyczny set: Dartmoor Hornet + Z1

-
- Kontakt:
To ja współczuję temu amorkowi
chyba, że było mało co jeżdżone, przez te 8 lat uszczelki nie padły? Moja z1 też jest 2004, zmieniam olej co jakiś czas (przynajmniej raz na sezon) a uszczelki padły w tamtym sezonie, staram się dbać o amorka a mimo to anoda zaczęła się wycierać na dole
Hehe, teraz jest up (a dokładniej amorek) tylko temat nie odświeżony

Hehe, teraz jest up (a dokładniej amorek) tylko temat nie odświeżony

Dołączę się do tematu:
jak jest z awaryjnością i pracą 44 TST2? Interesuje mnie generalnie żeby poza wymianą oleju raz na jakiś czas mieć go w d... i sobie spokojnie jeździć. Amortyzator będzie użytkowany w funbike'u czyli wszędzie. Wiem że ma blokadę skoku i to mi się na pewno przyda w mieście czy na podjazdach.
jak jest z awaryjnością i pracą 44 TST2? Interesuje mnie generalnie żeby poza wymianą oleju raz na jakiś czas mieć go w d... i sobie spokojnie jeździć. Amortyzator będzie użytkowany w funbike'u czyli wszędzie. Wiem że ma blokadę skoku i to mi się na pewno przyda w mieście czy na podjazdach.