Marzocchi 888 vf 2006 blokada regulacja

Jager
Kontakt:

Marzocchi 888 vf 2006 blokada regulacja

Post autor: Jager »

Witam.
Mam pytanie czy Marzocchi 888 vf z 2006 posiada blokadę i regulację ?
to samo pytanie mam odnośnie Manitou metel.

Chodzi o to że nie posiadam auta licytuje rower (mój pierwszy ) i zastanawiam się czy można go utwardzić tak aby pojechać nim gdzieś dalej.
FRmaniak
Kontakt:

Post autor: FRmaniak »

Jaką blokadę i jaką regulację? :shock:

Soulforged
Kontakt:

Post autor: Soulforged »

Amortyzatory do DH/FR nie mają w 99,9% blokad skoku a czego regulacje posiadają akurat te modele można znaleźć na necie.
AveFreeride
Kontakt:

Post autor: AveFreeride »

Chodzi o to że nie posiadam auta licytuje rower
Nie wiem co to ma do amortyzatora ale okej xD

Nie, VF nie posiada żadnej zewnętrznej regulacji ani tym bardziej blokady. Jak chcesz rower dojazdówkę to nie myśl o 66. Poza tym to nie pompuje aż tak bardzo. Moje 66 VF zachowują się dość fajnie, jak jedziesz na stojąco pedałując i nie pracujesz mocno rękami to amortyzator się nie ugina dopiero gdy delikatnie bardziej naciskasz rękami zaczynają pracować a nawet wtedy nie mam masakry a dość często latam po mieście i nie narzekam na problemy z jazdą poza lasem.
PB: http://tnij.org/s49y
Rwr: http://tnij.org/p6pm
TO JEST KROSS NA TYM JEŹDZI KAŻDY PROS
Globox
Kontakt:

Re:

Post autor: Globox »

AveFreeride pisze:
Chodzi o to że nie posiadam auta licytuje rower
Nie wiem co to ma do amortyzatora ale okej xD

Nie, VF nie posiada żadnej zewnętrznej regulacji ani tym bardziej blokady. Jak chcesz rower dojazdówkę to nie myśl o 66. Poza tym to nie pompuje aż tak bardzo. Moje 66 VF zachowują się dość fajnie, jak jedziesz na stojąco pedałując i nie pracujesz mocno rękami to amortyzator się nie ugina dopiero gdy delikatnie bardziej naciskasz rękami zaczynają pracować a nawet wtedy nie mam masakry a dość często latam po mieście i nie narzekam na problemy z jazdą poza lasem.
Do amortyzatora ma to tyle, że kolega po prostu wyjaśnił przez to, że potrzebuje roweru do dłuższych dojazdów, czyli amortyzator też musi spełniać ten warunek :D Co do 66... Ja bym jednak ich też nie polecił, chyba, że w starszych jest tak jak piszesz, nwm ja mam nowsze i po rynku pływają.

Ogólnie Jager dla mnie trochę błąd, że zadałeś to pytanie po zaczęciu licytacji. Skoro się na tym nie znasz mogłeś najpierw zapytać, a jeśli już się tak napaliłeś na zjazdówkę to niestety albo musisz kupić drugi rower do dojazdów albo zainwestować w samochód :D Oczywiście dojechać zjazdówką dojedziesz ale jeśli chodzi o komfort z jazdy to co innego :lol:
AveFreeride
Kontakt:

Re: Re:

Post autor: AveFreeride »

Ja bym jednak ich też nie polecił
Ale jak NIGDZIE nie powiedziałem , że ich nie polecam, gościu.... Ja je bardzo polecam. Jak na brak regulacji nie jest bardzo źle.
nowsze i po rynku pływają
Miałem przez jakiś czas u siebie w rowerze 66 RC3 Evo Ti 2011 i te akurat tak dziwnie pracowały i mega pompowały ale bardzo szeroka gama regulacji pozwalała to mocno zredukować choć nie jeździło się jak na amorze do XC. Nie lubię pracy nowych Marzocchi.
PB: http://tnij.org/s49y
Rwr: http://tnij.org/p6pm
TO JEST KROSS NA TYM JEŹDZI KAŻDY PROS
Globox
Kontakt:

Re: Re:

Post autor: Globox »

AveFreeride pisze:
Ja bym jednak ich też nie polecił
Ale jak NIGDZIE nie powiedziałem , że ich nie polecam, gościu.... Ja je bardzo polecam. Jak na brak regulacji nie jest bardzo źle.
Ależ spokojnie kolego bo mnie nie zrozumiałeś a się czepiasz ;)
Pisząc "Ja bym jednak ich też nie polecił" chodziło mi o to, że nie polecam 66 tak jak 888, o które pytał autor tematu. A nie, że nie polecam "szóstek" tak jak Ty, bo Ty polecasz o czym napisałem, że skoro jest tak jak piszesz to ok ;p
marcin0011
Kontakt:

Post autor: marcin0011 »

jeśli masz na tyle kasy to zainwestuj w jakiś drugi rower za 500-800 złotych na dojazdy do pracy, szkoły, dziewczyny czy po bułki. Na tańszym prawdopodobnie części będą takie że aż strach jeździć (trochę generalizuje), droższego strach że nie zastaniesz po powrocie ze sklepu :)

ps mam 888vf 2005 i nie ma regulacji zewnętrznej. W sumie to zadne VFy chyba jej nie mają :mrgreen:
Jager
Kontakt:

Post autor: Jager »

marcin0011 chodzi o to żeby właśnie na rowerku dojechać do trasy :) oko 15 km.

A w moim mieście mam takie auta gdzie wsiada mówi się gdzie chcesz jechać i auto samo jedzie nazywa się to taksówka :) więc 2 rower mi nie jest potrzebny :) a aukcja zakończyła się wczoraj :) jakiś dzieciak wygrał który nie ma kasy i jeszcze jest opcja aby kupić ten rowerek :). Założyłem nowy temat lecz chyba nie potrzebnie ale jak coś to przenoszę was tutaj :D i proszę o radę :)
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=88960
ODPOWIEDZ