Wiem, że istnieje opcja szukaj i moglbym znalezc tematy o manualu... Chodzi mi o to, że opanowałem jako tako wheelie i teraz chciałbym się nauczyć manuala. Jak moge wykorzystac umiejetnos wheelie do nauki manuala... Czy moze zapomniec o wheelie i skorzystac z opcji szukaj...?
rób jak ci łatwiej. albo wheelie i przestajesz pedałować albo z jazdy od razu. to pierwsze chyba łatwiejsze... manual to oklepany temat, lepiej idź ćwiczyć a nie się zastanawiasz.
ja sie w sumie uczylem chcac niechcac manuala poprostu zjezdzalem na tylnim kole z kraweznikow schodkow itd to pozwolilo opanowac tylni hampel a potem probowalem dluzej utrzymac przednie kolo podczas wyrywania poprostu wciskalem hampel potem jak wyczulem mniej wiecej ten punkt to mniej uzywalem hampla i balansowalem cialem i jakos sie nauczylem powoli sie nauczysz spoko :D pozdr
Chyba zaczynam łapać :P Chyba nie ma sensu zaczynać z wheelie bo potem ciężko zmienić pozycje na rowerze i można walnąć do tyłu :] Dzięki za sugestie... Pozdrowienia
przecież pozycja jest taka sama :] tylko trudniej rownowage 3mac i wiecej balansowac tzreba. na pocztek pocwicz na pochyłym terenie dla ułatwienia. have fun :)
anyway, poszukaj malutkich drobno zbudowanych schodkow, 3-5 wystarczy, wysokosc tak do 30 - 40 cm. i na neiduzej predkosci dojezdzajac do nich wyrywaj przod, to dobra zaprawa do manuala.