Budowa hopy - rozmiary itd...
-
- Kontakt:
Budowa hopy - rozmiary itd...
Kurde chce zrobic sobie hopke... taka zeby sie lecialo dosc sporo do gory (nie dirt !! bron boze dirt :) i zeby to bylo tak naprawde spore... tak 8-9 metrow (prosze bez tekstow ze 9 to malo bo dla mnie to jest duzo ;) ) i zeby przy ladowaniu jak najmnijesze jebniecie bylo.... noi jest pytanie.. tak sie napatrzylem na niektore hopki z roznych dziwnych filmow i jakie to musza byc wielkosci/katy itd zeby nie trzeba bylo do 200 na godzine rozpedzac i byl w miare przyjazny lot (bez jakiegos strasznego ciagniecia na fronta) jezeli to jest wykonalne....
Pytam sie dlatego ze nigdy wczesniej nie budowalem czegos takiego, a koparka nie dysponuje i wolalbym odrazu miej wiecej dobrze zrobic bo np przy przenoszeniu wybicia o metr to juz jest pol dnia roboty <lol>
jak na moj gust to kat powinien byc kolo 40 stopni (teoretycznie przy 45 jest najdluzszy lot przy najmniejszej szybkosci) , wybicie ok 1,7-2 z delikatna lyzka na calej dlugosci (i jaka dlugosc wybicia) i ladowanie na wysokosci wybicia (albo i wyzej - tego tez niewiem ) tez z lekka lyzka i jak nadluzsze.
Tylko prosze bez domyslow itd bo domyslac to ja sie tez moge. Prosze o jakies konkretne dane ew cenne porady :) aa i wiem ze post byl jeden od dircie ale tam sie chyba nie dowiem.
Z gory dzieki :D
Pytam sie dlatego ze nigdy wczesniej nie budowalem czegos takiego, a koparka nie dysponuje i wolalbym odrazu miej wiecej dobrze zrobic bo np przy przenoszeniu wybicia o metr to juz jest pol dnia roboty <lol>
jak na moj gust to kat powinien byc kolo 40 stopni (teoretycznie przy 45 jest najdluzszy lot przy najmniejszej szybkosci) , wybicie ok 1,7-2 z delikatna lyzka na calej dlugosci (i jaka dlugosc wybicia) i ladowanie na wysokosci wybicia (albo i wyzej - tego tez niewiem ) tez z lekka lyzka i jak nadluzsze.
Tylko prosze bez domyslow itd bo domyslac to ja sie tez moge. Prosze o jakies konkretne dane ew cenne porady :) aa i wiem ze post byl jeden od dircie ale tam sie chyba nie dowiem.
Z gory dzieki :D
Live To Ride, Ride To Live
Ja mam w plannach naprawić swoj stolik w ktorm wykopalem dziure..niewiem po co. No ale ja mam inny problem caly czas musze walczyc z najazdem tzn z samą gora najadu co chwila sie rozwala obsowa itp. Myślalem nawet i jakis wzmocnieniach niewiem co proponujecie. Bo to w sumie gowno nie robota jak poskacze z 3-4 godziny i znowu to robic. Odechciewa sie skakac. Rozwazam teraz zrobic cos z drewna tzn zespawać szkielet no ale co jak bedzie gowno wielkie..wszystko od nowa zaczynać? Jakies propozycje? Co zrobić zeby co kwile tego nie naprawiac.
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=542356
-
- Kontakt:
jak dla mnie optymalny kat wybicia to jakies 50 stopni, z wyraznym profilem, dlugosc najazdu to 1,5 dlugosci roweru...max 2 dlugosci... ja nie wiem co wy qrwa w tym olsztynie z frontami, jak zrobicie krotki i stromy najazd to jasne ze bedziecie napie$%@lać na przod...
SPRZEDAM - swinger6, 9.5 x 3.0 sprezyna 450, stan bdb! Monster 03, stan bdb, 1800 zl
-
- Kontakt:
ja wiem bender ale ja nie chce tak bo mnie to nie pasi i tyle :)
jak bede lepiej jezdzil to moze sobie bede robil takie cos ale jak narazie to nie dla mnie :) pozatym ty na tym swoim 30 kg rowerku to wogole na tor motocrossowy powinienes isc i silnik sobie zamontowac :) u nas to juz pod motorower podchodzi <hahaha>
a co do wybicia to wiadomo ze im wyzsze i im mniejsza lycha tym bardziej sie leci jak kamien.....
ale kurde.. czy naprawde nikt czegos takiego nie budowal zeby to nie byl dirt, lecialo sie w miare do gory i lot byl w miare przyjemny i wybicie nie mialo metra dlugosci (a tak swoja droga to jak mierzyc twoim rowerem bender to 1,5 roweru to jest jakies 10 metrow ;) )
Wiem ze jestem wymagajacy ale mi sie nie chce 5 dni lopata machac zeby mi sie nie podobalo :) jak sie wkurwie to zrobie rysuneczki i bedziecie opcje wybierac:D
jak bede lepiej jezdzil to moze sobie bede robil takie cos ale jak narazie to nie dla mnie :) pozatym ty na tym swoim 30 kg rowerku to wogole na tor motocrossowy powinienes isc i silnik sobie zamontowac :) u nas to juz pod motorower podchodzi <hahaha>
a co do wybicia to wiadomo ze im wyzsze i im mniejsza lycha tym bardziej sie leci jak kamien.....
ale kurde.. czy naprawde nikt czegos takiego nie budowal zeby to nie byl dirt, lecialo sie w miare do gory i lot byl w miare przyjemny i wybicie nie mialo metra dlugosci (a tak swoja droga to jak mierzyc twoim rowerem bender to 1,5 roweru to jest jakies 10 metrow ;) )
Wiem ze jestem wymagajacy ale mi sie nie chce 5 dni lopata machac zeby mi sie nie podobalo :) jak sie wkurwie to zrobie rysuneczki i bedziecie opcje wybierac:D
http://pictureposter.allbrand.nu/pictur ... 9/hopa.JPG
Wszystko masz super wyrysowane :D
Wszystko masz super wyrysowane :D
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=643549
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
http://futur3breeze.webpark.pl/hopa.jpg
ten kat wybicia to ma byc tak ok 40 stopni :) nie wiem ile tam jest ale tak ma mniej wiecej wygladac jezeli chodzi o wymiary , profil ladowania i wybicia rowniez.
Co byscie zmienili ??
i moze potraficie mniej wiecej powiedziec jaka to szybkosc bedzie (w skali srednia , korba 32 zeby sie konczy <lol>
wiecej juz nie pytam ;D
ten kat wybicia to ma byc tak ok 40 stopni :) nie wiem ile tam jest ale tak ma mniej wiecej wygladac jezeli chodzi o wymiary , profil ladowania i wybicia rowniez.
Co byscie zmienili ??
i moze potraficie mniej wiecej powiedziec jaka to szybkosc bedzie (w skali srednia , korba 32 zeby sie konczy <lol>
wiecej juz nie pytam ;D
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
przemooo zamiast lapac za slowka to lepiej napisz cos konstruktywnego... ze sie ktos pomylil to odrazu jest super co nie ?
Chodzilo mi o wybicia z katem 90 stopni i bo zaraz jak powiem ze chce wysoko latac to mi powiedza zebym se dirty zaczal sypac...
Whatever... nikt chyba nie jest w stanie pomoc...
Chodzilo mi o wybicia z katem 90 stopni i bo zaraz jak powiem ze chce wysoko latac to mi powiedza zebym se dirty zaczal sypac...
Whatever... nikt chyba nie jest w stanie pomoc...