Budżetowy rower dla kobiety

Ronnin
Kontakt:

Re:

Post autor: Ronnin »

miki_ck pisze:
Polecam przeglądać m.in. buysell na pinkbike'u - tam amora wyhaczyłem w dobrej cenie (na allegro zazwyczaj ceny starych marzocchi są brane z kosmosu :roll: )
To od siebie dorzucę Gumtree i Tablicę
Kupiłem 66 ATA+RC3 160-180mm oś 20mm za 450 z przesyłką ;)
Stan dobry.
pixel991
Kontakt:

Post autor: pixel991 »

Wszyscy chcemy ci dobrze doradzić, ale nie możemy zapomnieć że jest to dziewczyna. Amortyzator ważący tyle co 66 nie będzie dla niej dobry, no chyba że jesteś ostro przypakowana lub masz zamiar przez zimę przypakować :D. Ja osobiście proponuje właśnie dj, z1, pike. Co do innych części to koledzy już się wyczerpująco wypowiedzieli :D. Ale jeśli chcielibyście się wypowiedzieć to miejcie to na myśli że koleżanka potrzebuje dość lekkiego roweru, aby nie sprawiał jej problemu z jazdy :D. Z mojej strony serdecznie zachęcam do jazdy bo to przyjemny sport :).
Paul
Kontakt:

Re:

Post autor: Paul »

pixel991 pisze: Z mojej strony serdecznie zachęcam do jazdy bo to przyjemny sport :).
...szczególnie jak stracisz jedynki, wtedy buzia sama się cieszy :)

Czy ktoś już wspomniał o kasku i ochraniaczach? Że koniecznie? :)
Puncu
Kontakt:

Re: Re:

Post autor: Puncu »

Paul pisze:
pixel991 pisze: Z mojej strony serdecznie zachęcam do jazdy bo to przyjemny sport :).

Dokładnie! Wspomniał, wspomniał, ale nie na forum ;)
Big Hit + 888 RC 2004r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
Ellenaah
Kontakt:

Re: Re:

Post autor: Ellenaah »

Paul pisze:

Oj kask i ochraniacze na samym końcu, najpierw dajcie mi ten rower złożyć :D
Ellenaah
Kontakt:

Re:

pixel991 pisze:Wszyscy chcemy ci dobrze doradzić, ale nie możemy zapomnieć że jest to dziewczyna. Amortyzator ważący tyle co 66 nie będzie dla niej dobry, no chyba że jesteś ostro przypakowana lub masz zamiar przez zimę przypakować :D. Ja osobiście proponuje właśnie dj, z1, pike. Co do innych części to koledzy już się wyczerpująco wypowiedzieli :D. Ale jeśli chcielibyście się wypowiedzieć to miejcie to na myśli że koleżanka potrzebuje dość lekkiego roweru, aby nie sprawiał jej problemu z jazdy :D. Z mojej strony serdecznie zachęcam do jazdy bo to przyjemny sport :).
Co wy mi tak ciągle odradzacie te szóstki? Przecież nie są takie ciężkie :) chociaż ostatnio zaczęłam o dwupółce myśleć, ale z tym to chyba trochę zaczekam.
Jak juz chcecie mi doradzić coś innego, to coś takiego co bedzie mialo wiecej niz 140 mm skoku, a np. Dirt Jumpera trudno takiego znaleźć.
pixel991
Kontakt:

To nie chodzi o to że ich nie podniesiesz, tylko że przy wyskoku może cie przeciągnąć do przodu i polecisz prosto na głowę. Wiem że to trochę wyolbrzymione, ale nie wiem w jaki inny sposób wytłumaczyć koleżance że ciężki amortyzator będzie gorszy :P. Marzocchi 888 odpuść sobie bo to waży jeszcze więcej niż 66. Po drugie najpierw sobie poskładaj rower na dobrych częściach, a nie że kupisz super amorek i części z marketu.
clinica
Kontakt:

Post autor: clinica »

Posłuchaj drugiej dziewczyna:) nie pakuj się w 66, im lżejszy rower tym przyjemniej się prowadzi:)
66 dużo ważą (ponad 3kg), a poza tym nie wiem ile ważysz, ale nie jestem do końca przekonana, że one będą dobrze chodziły, i się skończy albo na sztywnych widłach albo na dodatkowym wydatku na miękkie sprężyny... Poszukaj lepiej czegoś lżejszego, i jak dla mnie dla dziewczyny lepsze jest coś na powietrzu, ale to tylko moja opinia:)
Ellenaah
Kontakt:

Re:

pixel991 pisze:To nie chodzi o to że ich nie podniesiesz, tylko że przy wyskoku może cie przeciągnąć do przodu i polecisz prosto na głowę. Wiem że to trochę wyolbrzymione, ale nie wiem w jaki inny sposób wytłumaczyć koleżance że ciężki amortyzator będzie gorszy :P. Marzocchi 888 odpuść sobie bo to waży jeszcze więcej niż 66. Po drugie najpierw sobie poskładaj rower na dobrych częściach, a nie że kupisz super amorek i części z marketu.
I taki mam zamiar, ale niestety budżet mam ograniczony i części mam zamiar zmieniać z czasem jak się będę coraz bardziej wdrążać w temat, jednak stwierdziłam, że amortyzator od razu kupię sobie taki jak chcę :P
Ellenaah
Kontakt:

Re:

clinica pisze:Posłuchaj drugiej dziewczyna:) nie pakuj się w 66, im lżejszy rower tym przyjemniej się prowadzi:)
66 dużo ważą (ponad 3kg), a poza tym nie wiem ile ważysz, ale nie jestem do końca przekonana, że one będą dobrze chodziły, i się skończy albo na sztywnych widłach albo na dodatkowym wydatku na miękkie sprężyny... Poszukaj lepiej czegoś lżejszego, i jak dla mnie dla dziewczyny lepsze jest coś na powietrzu, ale to tylko moja opinia:)
Jakoś mnie te powietrzne amoryzatory nie przekonują.. Jednak przy sprężyniakach jest mniej roboty, a przy tych z powietrzem ciągle trzeba coś robić. Może póki co się nie znam, ale takie mam zdanie w tym temacie :)
pixel991
Kontakt:

Właśnie, jakiś powietrzny amorek jest idealnym wyborem jak dla dziewczyny :). Że tak się spytam, ile masz wzrostu i jaką wagę (wiem, wiem kobiety o wagę się nie pyta)? Jeszcze zastanów się dobrze nad czymś powietrznym.
boogiel
Kontakt:

Post autor: boogiel »

Ja tez bym sie skłaniał ku powietrzu. łatwo wyregulować (a z dostępnością sprężyn do starszych amorków bywa różnie) no i są lżejsze. Moze RS pike air?
ODPOWIEDZ