Mam zamiar kupić nowe opony i mam problem z ich wyborem chciałbym aby miały dobrą przyczepność , wytrzymałość mały opór itp. Ogólnie proszę byście napisali swoje ''faworytki ''

Z góry dzięki

Spaced pisze: Do tego 2 miniony przednie sa o tyle mało uniwersalne, ze powyzej pewnego nachylenia tylny minion jest szaleje nawet przy lekkim dotknieciu hamulca.
DHF 42a przód, DHR/HR2/HR 42a tył.
W jakim sensie na wilgoci kierunkowośc sprawdza się bardziej ? Bo nigdy nie słyszałem tej teorii i nie mam pojecia jak ma sie przekładać na praktyke?diskordia pisze:ale jednak miniony są bardziej kierunkowe - co na wilgotnym podlożu sprawdzi się lepiej niż hr.
co do zastosowania go na tył? to przy jakimś tam nachyleniu,zakładając że jest mokro to jeden wój czy to będzie hr czy front miniona.
rozumiem że ta wymuszona uniwersalność spowodowana jest checią zaoszczędzenia kasy?
bo żadna z wymienionych kombinacji- nie gwarantuje uniwersalności w stosunku do trasy i warunków pogodowych
To dodatkowy argument tylko. Odpowiedz na reszte mojego posta, nie tylko na to czego mozesz sie czepic. Zwłaszcza dlatego niby kierunkowa opona cos daje.diskordia pisze:a może Australijczycy czy też Afrykanie po prostu znaleźli złoty środek?
szybką kierunkową oponę która sprawdza się w każdych warunkach.
zarówno z przodu jak i z tyłu?
myślisz że Australijczycy trenują głównie w Australii ? i tylko po suchym?
wydaje ci się że to ślepe naśladownictwo,owa popularnośc takiego zestawienia?
Miałem kiedys zajecia z retoryki. Z tego co mnie uczono by udowodnić swoją teorie trzeba poprzeć ją argumentami. Twierdzenie, ze kazdy wie jest troche przeciwnoscią tej idei i sugeruje, ze tak na prawde nie masz zielonego pojecia o czym mówisz. Lubie Cię wiec to, że z Toba dyskutuje to nie powód byś na mnie toczył piane. Odpisuj na to co pisze albo się nie odzywać bo jak będziemy rozmawiac o oczywistosciach i morałach z broszurek marketingowych to ta rozmowa bedzie jałowa.diskordia pisze:myślę że zyskuje się tyle samo ,ile podczas rąbania drzewa siekierą a nie młotkiem.
nie będę tłumaczył rzeczy oczywistych-tylko dlatego że ty nie wiesz,albo nie chce ci się wygooglować -bo nie zgadza się to z twoim punktem widzenia.
opona kierunkowa prawie zawsze i w każdych warunkach bedzie bardziej efektywna.
czy ktoś może mi to przetłumaczyć ? staram się,ale kompletnie nie rozumiem tego zdania.Spaced pisze: Wiec do konkretnego w BIEŻNIKU DHFa jest dobre na uniwersalnosc i zarazem lepsze od HR, który jest również kierunkowy?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości