Witam
Przymierzam się do zakupu Marzocchi 55 ATA 2 2008 i chciałbym żebyście się wypowiedzieli na temat tego amortyzatora .
P.S szukałem ale nie mogłem znaleść
Odpuść sobie każdy amortyzator bo każdy pęka. Jak już to rocznik 2008 miał problem ze spasowaniem i ogólnie jakością wykonania, bezpieczniej szukać czegoś nowszego. Starsze odpuść bo to już powoli antyki.
Do czego chcesz ten amortyzator, ile chcesz na niego wydać? Oś 15 czy 20mm?
Pewnie że lepiej, bo za 500zł nie kupisz amortyzatora tylko jakiś wrak, a teraz masz zimę, do sezonu trochę zostało i lepiej kupić raz a dobrze niż coś co zaraz się rozleci.
Poniżej tysiaka będziesz już wybierać w 66, domainach, może starszych boxxerach czy 888.
Mam 55R z 2009 i mimo wielu różnych opinii mój jest bezproblemowy (może fart ) a poza tym jeszcze mam gwarancje. W takiej kasie możesz spokojnie złapać jakieś 66VF. Jeśli Domain to tylko 318.
Ogólnie to nie polecam tego cuda bo chodziło to jakoś co najmniej dziwnie, a później zrobiła się otwarta kąpiel jak widać na fotce powyżej i wtedy chodziło jeszcze gorzej.
No dobra znalazłem jeszcze masę złych opinii na temat tych 55 i z nich całkiem zrezygnowałem, i jeszcze czy możecie się wypowiedzieć na temat tego lyrika, czy go wziąć
Przetarty, tylko regulacja odbicia. Raczej nie będzie to za dobrze chodzić, wolał bym sprężynę w tym wypadku. Domain chodzi całkiem sprawnie. Jak będzie zadbany to wg mnie chyba najlepszy wybór z tych wszystkich. Prosta budowa, serwis banalny.