Z góry dzięki za odp.

Mam dokładnie takie samo zdanie:)neejm pisze:Czy ja wiem ? porzadny full na poczatek chyba nie jest potrzebny. tym bardziej, ze wiekszosc riderow po jakims czasie decyduje sie sprzedac rower, bo dochodza do wniosku, ze to nie dla nich, i albo koncza zupelnie z tym sportem, albo zmieniaja nieco profesje na lzejsza.
Przy odrobinie determinacji da sie wyrwac rame ktora bedzie zupelnie wystarczac z dobrym tlumikiem bez koniecznosci zmiany polowy podzespolow.
Osobiscie kupilem za 900 Meride freddy 2 z damperem fox van r (rama po serwisie) w stanie bdb+. moze i rama nie ma za duzo opinni i jest bardzo malo popularna. ale nie znajdziecie zlych opinni o tej ramie. jezdze juz ponad miesiac i nie mam naprawde zastrzezen. mocna pancerna rama.
PS rame dobralem tak bym nie musial nic w rowerze zmieniac i wszystko pasowalo jak nalezy.
PS2 a jezeli ktos ma czekac jeszcze ,,rok dwa" na lepszy sprzet to po pierwsze nie jest to dla wszystkich mozliwe (niecierpliwosc, czy brak umiejetnosci trzymania pieniedzy wiecej niz miesiac) po drugie oslabia zapal. nie dla kazdego rower to cale zycie.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości