[hamulec] Saint Br-m820 wyciek - serwisówka

Ernest88
Kontakt:

[hamulec] Saint Br-m820 wyciek - serwisówka

Post autor: Ernest88 »

Witam, otrzymałem od znajomego zestaw klamka Saint BR-M820 + zacisk Zee. Klamka jest w całkowitej rozsypce, tj rozłożona na części pierwsze, ponoć poszła uszczelka. Robił ktoś z was kiedyś coś takiego w tym hamulcu ? Ma ktoś do tego jakiegoś manuala/serwisówkę ? Nie mogę nigdzie znaleść. ..
easy_rider_1
Kontakt:

Post autor: easy_rider_1 »

Słabo szukałeś (albo wcale) instrukcja Serwisowa jest na stronie Shimano global
troyo
Kontakt:

Post autor: troyo »

czy mozesz zmierzyc suwmiarka srednice tloczka klamki oraz porobic foty rozlozonej klamki prosze?

Nikt nie robil raczej, bo shimano wymienia po prostu cale elementy (klamki/zaciski) na gwarancji...
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

Dokładnie, sam miałem okazję sprawdzić bez problemu mi XTR 988 wymienili na nowe ;)

Jeśli cieknie -> wymiana całej klamki.
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
Ernest88
Kontakt:

Post autor: Ernest88 »

Wszystko fajnie, tylko rower kupiłem używany i na hamulce ani na nic nie ma żadnych papierów. Spróbuję z manuala sam to złożyć, wymienię oringi , mam nadzieję, że będzie hulało.
Godryk
Kontakt:

Post autor: Godryk »

Tak się składa ze kilkukrotnie miałem okazje rozbierać ta klamkę...
Ernest88 mógłbyś powiedzieć coś więcej o tym wycieku? bo muszę cie poinformować ze na tłoczku w klamce nie ma normalnych oringow tylko jakby takie rzęski wiec jeśli ci cieknie z "głównej komory" to nawet się z tym nie baw tylko odsyłaj na gwarę. Jeśli natomiast masz wycieki z takiej dziury w tym złotym kapslu to jest to oznaka za dużej ilości oleju w układzie...
Co do tego ze nie masz papierów... zadzwoń sobie do serwisu shimano powiedz im ze kupiłeś te heble razem z całym rowerem wiec "nie masz na nie papierów" Oni są tam na prawdę przyjaźni... nie powinni ci zrobić problemów.
ODPOWIEDZ