Gwiazdka w amortyzatorze Wbijanie
Gwiazdka w amortyzatorze Wbijanie
Witam chciałbym troszkę przyciąć rurę sterową amortyzatora.Pytanie czy mogę wbić trochę głębiej tą gwiazdkę tak o 2-3 cm żeby było miejsce na skrócenie. Czy gwiazdka może się poluzować ??
Nie - nie poluzuje się. Możesz wbijać śmiało, tylko rób to z wyczuciem, tak aby nie przekrzywiła się, bo możesz mieć problemy z dokręceniem śruby. Gdyby tak się stało użyj tępego śrubokręta i młotka i uderzeniami i ją odpowiednio nakieruj.
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
-
- Kontakt:
lepsza śruba amoeba. nie waga większa ale w razie złamania sterówki przednie koło nie pojedzie samo do przodu. http://rowerowy.com/sklep/akcesoria/gwi ... a_headlock
Re:
Gwiazdke raczej nie wyciagasz tylko wybijasz dolem. Popraw mnie jezeli sie myleMUSZEL pisze:powinno dać radę, wbija się stosunkowo łatwo,ciężko wyciąga
Re:
Bardzo dobry przykład.Puncu pisze:W marzocchi jest kołnierz który jest szerszu u dołu wewnątrz sterówki.
Re: Re:
chodziło o sam fakt ruchu gwiazdki - w dół idzie łatwo, w górę ciężko. A co do dosłownego wyciągania, fakt, czasem da się wybić dołem, czasem trzeba kombinować by wyszła górą.neejm pisze:Gwiazdke raczej nie wyciagasz tylko wybijasz dolem. Popraw mnie jezeli sie myleMUSZEL pisze:powinno dać radę, wbija się stosunkowo łatwo,ciężko wyciąga
Z moich doswiadczen za lepka - wkrecajac srube od dekielka na chama, predzej uswiesz srube niz wyjdzie gwiazdka. Tak wiec raczej gora nie wyciagniesz, oczywiscie w normalnej pozycji, a to ze rura sie przeweza, nic nie przeszkadza. Wystarczy wbijac coraz dalej, az wyjdzie (wiadomo ze bedzie do wymiany ale to przeciez znikomy koszt).
Ja bynajmniej nie sporkalem widelca, ktory by mial zamknieta rure sterowa, albo na tyle przewezona, by nie dalo sie dolem wyciagnac.
Ja bynajmniej nie sporkalem widelca, ktory by mial zamknieta rure sterowa, albo na tyle przewezona, by nie dalo sie dolem wyciagnac.