Cześć. Jestem tu nowy więc się witam:-). Rozważam na przyszły sezon Tuesa 2.0. Jak zwykle mam problem z rozmiarem, bo zazwyczaj jestem między M a L. I tu pytanie do użytkowników tej ramy, czy jest ona krótka, czy długa w porównaniu do średniej z innych ram DH. Dodam, że więcej jeżdżę niż skaczę. Z góry dzięki za info.
Bierz L. Ja mam 192 i jest jak ulał. Stabilna w locie a jeździ się jak harleyem W żadnym razie nie jest ramą krótką. A jak chcesz dodać jej zwinności to regulujesz to hakami. Jest w miarę niska i możesz mieć jak ja problemy z jazdą na dłuższą metę (wypady 30+ km). Podsiodłówka jest na tyle krótka i jest "krzywa", że jak masz sztycę dociętą pod wymiar dh to wyciągnąć ją na maksymalną możliwą długość i tak jest za nisko aby mieć siodło względem pedałów na wysokości roweru do dłuższych podróży.
Panowie kumpel rozważa kupno wersji PRO(ostatni obrazek). Jednak na necie nie ma info zabardzo o tych 380 i Moto C2R. Do jakich 888 są one porównywalne pracą? Czy 380 C2R2 Titanium będzie najwyższym modelem z najlepszą pracą od Marzocchi? Jak to ogólnie pracuje. Ogólnie chciałbym wiedzieć wszystko co można o tym amorku.
Kumpel ma i mówi, że pracuje kulturalnie. Jednak ja podchodzę do tego sceptycznie. Jest to nowy wynalazek i dopiero po jakimś czasie zobaczymy jak jest z awaryjnością, serwisowaniem w autoryzowanych oraz problemami jakie występują w domowym serwisie. Było sporo hejtu na damper bo ocierał spręzyną o korpus czy coś. Tak samo piszczały widły przy kompresji. Ja bym osobiście celował na używanego tuesa pro 2013. Sprawdzone zawieszenie bos, które już ma oficjalny serwis w polsce - godlikebike