Rożnica Boxxerów

niziolek
Kontakt:

Rożnica Boxxerów

Post autor: niziolek »

Witam mam pytanie na czym polega różnica między Ride,Team,WC i Race ?? http://www.rower.com/archiwum.php?art=1791 znalazłem takie coś ale na innych stronach piszą znowu co innego np. WC ma U-turn.Który z nich jest najlepszy(starsze roczniki od 2007 w dół)
Prosiłbym o pomoc
dexterns
Kontakt:

Post autor: dexterns »

ze starszych boxxerów bralbym teama najmniejsze prawdopodobienstwo ze bedzie zje***y wc jest lepszą opcją jezeli masz go sprawdzonego ze powietrze co pare dni nie ucieka
nhp890
Kontakt:

Post autor: nhp890 »

dexterns, z tego co czytam to starszy World Cup nie miał sprężyny powietrznej, tylko zwojową tytanową
dexterns
Kontakt:

Post autor: dexterns »

możliwe nie doczytałem jednak gdyby go tchneło na boxxera wc z solo air to lepiej sprawdzic szczelnośc
niziolek
Kontakt:

co to znaczy tytanową zwojową jest ona lepszym rozwiązaniem niż sprężyna powietrzna?? Od kiedy były powietrzne WC ??
nhp890
Kontakt:

Post autor: nhp890 »

Od 2007. Zawsze myślałem że wszystkie WC miały powietrze, ale jak widać nie. Sprężyna zwojowa to po prostu sprężyna. Sprężyna powietrzna to umowna nazwa na rozwiązanie w zawieszeniu, gdzie powietrze robi za medium ściskane.

Zwykła sprężyna jest bardziej niezawodna, bo to po prostu pozwijany kawałek metalu (w przypadku tego boxxera - tytanu). Sprężyna powietrzna może puszczać powietrze, jeśli któraś uszczelka jest uszkodzona lub zużyta. Trzeba ją też od czasu do czasu serwisować. Powietrze ma nieco inną charakterystykę pracy niż sprężyna, popularną opinią jest że gorszą. Na plus powietrza przemawia niższa waga i bardzo łatwa konfiguracja amortyzatora (za miękko - możesz dopompować i na odwrót), gdzie w przypadku sprężyny zwojowej trzeba ją zmienić na bardziej miękką lub twardą.
niziolek
Kontakt:

Dziękuje chłopaki :D
ODPOWIEDZ