Zdzieranie koloru - magnezowe pedały
Zdzieranie koloru - magnezowe pedały
Siemanko, zakupiłem pedały HT z tytanową ośką i magnezowa platformą. Kolor już jest troszke zniszczony i chciałbym je zrobić na srebrno. Jakim sposobem najlepiej to wykonać. Nie chce uszkodzić platformy bo jest ona dosyć miękka. Czy środki typu kret dają rade ?
http://cezar-mtb.pinkbike.com/
Z tego co się orientuje to Magnez się lakieruje (a nie anoduje), zatem zdjęcie lakieru jest możliwe chemicznie np. Scansol lub mechanicznie np papier ścierny lub szczotka druciana.
Kret nie je lakieru
Kret je amelinium i wraz z nim anodę.
Żeby się później nie utleniło trzeba polakierować. I tu z pomocą przychodzą lakiernie proszkowe.
Nie wiem czy jest bezbarwny proszek - zadzwoń i zapytaj. Jak nie ma to wybierz sobie kolor srebrny.
Kret nie je lakieru

Żeby się później nie utleniło trzeba polakierować. I tu z pomocą przychodzą lakiernie proszkowe.
Nie wiem czy jest bezbarwny proszek - zadzwoń i zapytaj. Jak nie ma to wybierz sobie kolor srebrny.
-
- Kontakt:
Re:
Pewnie, że można, ale po 3 wyjazdach będą bez lakieru.CEZAR pisze:Aby się nie utleniało to tylko lakierowanie proszkowe ? Nie ma szans bezbarwnym u lakiernika ?
Proszek zniesie więcej.