Z mojej strony mogę Ci polecić Rodi rims excalibur, bardzo wytrzymała obręcz która potrafi znieść katusze. Tak jak Raider kupisz dosyć tanio bo zaledwie dwie obręcze w cenie 128 zł. W rodi rims'ach jest praktycznie nie możliwe aby zleciała opona, co w niektórych rocznikach raider'ów było jedną z wad .Wiem że zaraz posypią się opinie że rodi rims robi słabej jakości obręcze, ale moim zdaniem to są jedne z najlepszych obręczy w tej półce cenowej.
Co do tych obręczy które podałeś to zastanowiłbym się na zakupem mtx"ów, bo dużo jednak osób poleca jakość jak i wytrzymałość tych obręczy.
pixel991 pisze:Z mojej strony mogę Ci polecić Rodi rims excalibur, bardzo wytrzymała obręcz która potrafi znieść katusze. Tak jak Raider kupisz dosyć tanio bo zaledwie dwie obręcze w cenie 128 zł. W rodi rims'ach jest praktycznie nie możliwe aby zleciała opona, co w niektórych rocznikach raider'ów było jedną z wad .Wiem że zaraz posypią się opinie że rodi rims robi słabej jakości obręcze, ale moim zdaniem to są jedne z najlepszych obręczy w tej półce cenowej.
Co do tych obręczy które podałeś to zastanowiłbym się na zakupem mtx"ów, bo dużo jednak osób poleca jakość jak i wytrzymałość tych obręczy.
Nie powiedziałbym , miałem je i się gięły masakrycznie . Teraz latam na Dm24 jakieś 2 lata i obręcze są bardzo dobre, cena jest niska , polecam
najlepszy wybór to będzie to, MTX 33, łączenie spawem, mocniejsze od zwykłych, polecam te obręcze, miałem i przy wadze 85 kg znosiły wszystko bardzo dobrze, sprzedałem koła i pewnie jeżdżą gdzieś nadal. Pozdro
za to cudowne spaawanie doplaca sie wcale nie tak malo a nic to nie daje. Normalnie obrecz ma klin około 10cm długości wcisnięty w łączenie obręczy i nawet jeśli pojawi się mała szparka między oboma stronami to nie ma to żadnego wpływu na wytrzymałość.
Od siebie dodam że mavic 325 jest dosyć miękki całościowo, tzn wgnioty robią się w nim normalnie ale łatwo skrzywić całą obręcz - co kiedyś udało mi się zrobić na przodzie.
Jak mowa o mocnych obręczach to mavic 729 - na wgnioty może są i mocniejsze obręcze, za to ta jest bardzo sztywna, zakłada się i ma się spokój na wiele wyjazdów.
Nie którzy chyba mnie nie zrozumieli chodzi mi 150zł za jedną obręcz nie za dwie Słszałem o tych dartach raiderach nawet kolega miał ale szybko mu się pogieły i dużo wgniotów było. Te mavic trochę za drogie. Dm24 mam teraz ale nie posiadam vbreaków a obręcz już jest dowalona dlatego zmieniam Nikt nie miał doczynienia z tymi Mach1 Mad Disc?
Niechce zakładać nowego tematu, dla takiego błachego pytania
Którą z tych obręczy wybrać: Dartmoor Fortress czy Mach1 Mad Disc http://sklep.dh-zone.com/sklep/czesci/o ... 1_mad_disc. Opinii na temat temat tej pierwszej już sie naczytałem, gorzej z tą drugą.
Polecam darta bo sam mam raidera i bardzo dobra obręcz, a w stosunku do ceny to już kosmos. Na pewno nie polecę s-typa. Moja łapała wgnioty na każdym kroku, gięła się i pękała. Zupełnie inaczej niż mtx 33, też świetna obręcz do katowania.
Osobiście Ci moge napisać, że posiadam z przodu Mavic EX 729 i jest dobrze. Posiadałem też tą obręcz z tyłu lecz poszła do wymiany po niecałym roku, bo się tak zcentrowała, że nie było sensu jej wycentrować, na dodatek pojawiły się wgnięcenia w obręczu przy szybszych wjazdach na krawężniki czy schody. Obecnie Moge śmiało polecić Dartmoor Raider bo właśnie taką kupiłem i jestem z niej zadowolony.
Bez różnicy który rocznik weźmiesz.
Wiem że to dobra i tania obręcz.
Tylko trzeba pamiętać o dociąganiu szprych, większość ludzi to olewa i potem pisze jakie to obręcze słabe są. Ogólnie wolę tańszą / lżejszą obręcz, do tego dobrej jakości szprychy i dobry naciąg.