Czy można tak zrobić
-
- Kontakt:
Da się tak zrobić, ale potrzebujesz dwurolkowego napinacza:
http://allegro.pl/napinacz-ssp-12-1-141 ... 76181.html
natomiast rozwiązanie to jest bardzo, bardzo głupie. A to dlatego, że stosując kasetę + 1 koronkę masz ten sam zakres przełożeń, a unikasz wszystkich wad przedniej przerzutki.
http://allegro.pl/napinacz-ssp-12-1-141 ... 76181.html
natomiast rozwiązanie to jest bardzo, bardzo głupie. A to dlatego, że stosując kasetę + 1 koronkę masz ten sam zakres przełożeń, a unikasz wszystkich wad przedniej przerzutki.
Blog: www.uzurpator.com.pl | Zębatki: www.trybo.pl
Bo nawet napinacz z dwoma rolkami jest odpowiednikiem krótkiego wózka w przerzutce. Nie ogarnie 3 blatów bo będzie mi zawijało łańcuch. 2 blaty jeszcze ogarnie, tylko pytanie po co? Sztuka dla sztuki czy autor tematu nie wie czego chce?
Big Hit + 888 RC 2004r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
-
- Kontakt:
Czekajcie bo my sie nie rozumiemy xD Bo ja dokładnie będe miał takie koło iasta - Dartmoor Free-Force
obręcz - Sun Rims Double Track
szprychy - DT
I ono jest na jedno biega
czyli singiel a chciałem się zapytać bo mam korby z 3 blatami y czy mozna by było założyć koło i że by przerzutkabyła na te 3 blaty ? a jak może być z tyłu przerzutka ?? jak nie ma co przerzucać bo koło jest na singla ?
Z tyłu singiel z przodu 3 blaty i przerzutka na przód
obręcz - Sun Rims Double Track
szprychy - DT
I ono jest na jedno biega

Z tyłu singiel z przodu 3 blaty i przerzutka na przód
Wydaje mi się, że odpowiedź na to pytanie już padła. Możesz mieć trzy blaty z przodu, singla z tyłu, ale musisz mieć z tyłu napinacz (linki do takich już tu się pojawiały) i długość łańcucha dobrać tak, żeby to działało na największym i najmniejszym blacie (czyli pewnie tak, że na największym blacie napinacz będzie mocno wychylony do przodu, a na najmniejszym będzie wychylony bardzo do tyłu). Będzie to wyglądać "egzotycznie"
. Odpowedź już masz, teraz zrób jak uważasz.

-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Sztuka dla sztuki. Sprzedaj swoją piastę i kup pod bębenek. A jak nie masz jeszcze tego koła, to po co takie kupujesz?
A co do problemu, to może to zadziałać, ale będzie ******* w użytkowaniu, nietrwałe, niepotrzebnie kosztowne, źle wyglądające i bezsensowne. Po co zabierać się do tego od dupy strony? Łańcuch będzie spadał, bo nie ma napinacza na przód pod 3 blaty ( podpowiadam, potrzebujesz jednego napinacza na tył-taki podesłał uzurpator, oraz jednego na przód, żeby łańcuch nie spadał). Generalnie gra nie warta świeczki, więcej wydasz na te patenty niż jakbyś zrobił to tak, jak ma być
A co do problemu, to może to zadziałać, ale będzie ******* w użytkowaniu, nietrwałe, niepotrzebnie kosztowne, źle wyglądające i bezsensowne. Po co zabierać się do tego od dupy strony? Łańcuch będzie spadał, bo nie ma napinacza na przód pod 3 blaty ( podpowiadam, potrzebujesz jednego napinacza na tył-taki podesłał uzurpator, oraz jednego na przód, żeby łańcuch nie spadał). Generalnie gra nie warta świeczki, więcej wydasz na te patenty niż jakbyś zrobił to tak, jak ma być