piasta BMX ??
piasta BMX ??
1.czy jak się ją zamawia przez internet to trzeba zębatkę dokupywać czy jest razem z piastą ??
2.jakie sklepy z piastami bmx polecicie ??
3. ile trzeba mm osi żeby weszła so ramy Destroyer Street ??
2.jakie sklepy z piastami bmx polecicie ??
3. ile trzeba mm osi żeby weszła so ramy Destroyer Street ??
1. nie ma, musisz dokupic osobno, polecam dicte, nie kupuj jakiegos gowna, bo potem nie bedziesz mogl tego z piasty zdjac
2. gtrowery, barspinshop, bmxforever, polecam quando, za 50zeta dostaniesz juz na os 14mm na kulach, szukaj po sklepach
3. rozstaw widelek tylnich w ramie mtb to 135mm, piasta bmx ma os dluzsza niz ten rozstaw, wiec sie nie martw, wejdzie spoko i jeszcze zostanie miejsce, np na jednego pega
Baja, odpowiem omijajac troszke twoje pytanie; mozesz zawsze:
1 kupic piaste bmx z osia 10mm (np barspinshop - pista sovos chyba za 80zeta)
2 spilowac oske 14mm na 10mm w miejscu gdzie wchodza widelki - ja tak mam, trzyma sie spoko
3 spiluj haki w ramie z 10mm na 14mm jak masz tam duzo miejsca
a teraz bezposrednia odpowiedz - wszystko sie da
2. gtrowery, barspinshop, bmxforever, polecam quando, za 50zeta dostaniesz juz na os 14mm na kulach, szukaj po sklepach
3. rozstaw widelek tylnich w ramie mtb to 135mm, piasta bmx ma os dluzsza niz ten rozstaw, wiec sie nie martw, wejdzie spoko i jeszcze zostanie miejsce, np na jednego pega
Baja, odpowiem omijajac troszke twoje pytanie; mozesz zawsze:
1 kupic piaste bmx z osia 10mm (np barspinshop - pista sovos chyba za 80zeta)
2 spilowac oske 14mm na 10mm w miejscu gdzie wchodza widelki - ja tak mam, trzyma sie spoko
3 spiluj haki w ramie z 10mm na 14mm jak masz tam duzo miejsca
a teraz bezposrednia odpowiedz - wszystko sie da
zwykla piasta + zwykla kaseta ;) przy poziomych hakach i przy normalnym lancuchu daje rade, starczy umiejetnie naciagnac, zaden problem. czasem mi strzeli (peknie) lancuch ale to dlatego ze stary jest bardzo.
a moze po prostu rozjebac kasete, ladnie zembatki posutawiac zeby spomiedzy nich nie wypadal lancuch, po bokach podkladki itp ;) w sumie czemu nie- da rade zrobic
(bardziej po ludzku : w miejscu na kasete ustawisz tak :
zembatka numer 1 - podkladka - podkladka - zembatka np 4 (na ktorej chcesz jezdzic) - podkladka - podkladka - zembatka numer 2
zembatka numer 1 i 2 chronia zeby nie spadl lancuch, podkladki dobierasz taka szerkosc zeby lancuch nie spadal i jednoczesnie nie ocieral. na reszte ukladasz wedle woli.
voilla
a moze po prostu rozjebac kasete, ladnie zembatki posutawiac zeby spomiedzy nich nie wypadal lancuch, po bokach podkladki itp ;) w sumie czemu nie- da rade zrobic
(bardziej po ludzku : w miejscu na kasete ustawisz tak :
zembatka numer 1 - podkladka - podkladka - zembatka np 4 (na ktorej chcesz jezdzic) - podkladka - podkladka - zembatka numer 2
zembatka numer 1 i 2 chronia zeby nie spadl lancuch, podkladki dobierasz taka szerkosc zeby lancuch nie spadal i jednoczesnie nie ocieral. na reszte ukladasz wedle woli.
voilla
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
nie dawaj calej kasety, rozmonuj ja tak jak pisze Cszyvy, jak bedziesz mial singla na calej kasecie, to moze albo rozerwac sie lancuch albo, co gorsze, lancuch wskoczy na WYZSZA zebatke - mi sie cos takiego stalo, efekt: zerwany lancuch i zgieta oska piasty
PS TEMATOW O SS BYLO CHYBA Z KILKADZIESIAT, UZYJCIE OPCJI "SZUKAJ"
PS TEMATOW O SS BYLO CHYBA Z KILKADZIESIAT, UZYJCIE OPCJI "SZUKAJ"
jezeli sa tak haki 14mm to kupisz piaste bmx quando za 50 zł i wolnobieg dicta za 20 zł nakrecisz i bedzie ok :)
jezeli na 10mm to nie wiem tylniej piasty na 10mm bmx ine widzialem jeszcze:/
ale jezeli miasz haki 14mm to spoko :)
mam quando i wolnobieg dicta i jest naprawde wporzo
jezeli na 10mm to nie wiem tylniej piasty na 10mm bmx ine widzialem jeszcze:/
ale jezeli miasz haki 14mm to spoko :)
mam quando i wolnobieg dicta i jest naprawde wporzo
.................................. nic :/
lctus - a nie lepiej szarpnac sie na 100 zeta i na maszynach kupic :) ??
ja mam na kasecie juzmnie nosi zeby to rozjebac wpinezki dlugo. ale jakos czasu brak. poza tym, hehe, moj lancuch zanim wskoczy to peknie. dzis 3 razy musialem go kombinerkami sciskac bo sie na tym blocu atrzymal tylko a blaszka sie pogla. kurde a kase wlasnei na kiere wydaje i trza jakos jezdzic. nawet na rozkuwacz nie mam :D
ja mam na kasecie juzmnie nosi zeby to rozjebac wpinezki dlugo. ale jakos czasu brak. poza tym, hehe, moj lancuch zanim wskoczy to peknie. dzis 3 razy musialem go kombinerkami sciskac bo sie na tym blocu atrzymal tylko a blaszka sie pogla. kurde a kase wlasnei na kiere wydaje i trza jakos jezdzic. nawet na rozkuwacz nie mam :D
www.bikeaction.pl