Cześć,
Szukam trwałej i średnio-drogiej korby do AM/XC.
W skradzionym rowerze miałem SLX FC-M665 z 2 blatami 36/22,
W zeszłym roku kupiłem trochę gratów do nowego roweru. Między innymi przerzutkę SLX 9-rz (średni wózek) + kasetę 9rz.
No i teraz pojawia się problem - praktycznie wszystkie dostępne korby to dyna-sys kompatybilne z napędami 10rz.
1.
Czy jak kupię Mechanizm korbowy Shimano SLX FC-M670 42x32x24 10rz. taki jak tu
http://allegro.pl/mechanizm-korbowy-shi ... 56042.html
to będzie on działał bez problemu z tylną przerzutką i kasetą SLX 9rz?
2.
Czy w przypadku tej korby bez problemu da się zdemontować największy blat i zamontować rockring? (optymalnie byłoby 38/24 + rockring).
Dzięki za pomoc.
korba do AM/XC
-
- Kontakt:
Witam. Mam tego nowego SLX`a, zdjęty największy blat i zamontowany rockring. Jeździłem z 9-tką z tyłu kilka miesięcy i żadnych problemów nie było. I do tego przerzucajke z przodu też miałem niby pod 9. Teraz mam z tyłu 10 ale nie z powodu że coś było nie tak tylko trafiła mi się okazja. Tak że podsumowując możesz zrobić tak jak chcesz. A manetka to na 9 jeśli masz kasete na 9. Jakbyś czegoś nie rozumiał to pisz.
Dzięki!
Wydaje się logiczne
A jaki łańcuch do tego? Dedykowany do napędu 9rz. ? Jak z szerokością? Nie ma różnicy? Nic nie będzie się "kleszczyć"?
Reasumując - całość napędu może być 9rz. i będzie to działało prawidłowo i dało się wyregulować jeżeli korba będzie dyna-sys?
PS. Przepraszam jeżeli wypisuje jakieś bzdury...
Wydaje się logiczne

A jaki łańcuch do tego? Dedykowany do napędu 9rz. ? Jak z szerokością? Nie ma różnicy? Nic nie będzie się "kleszczyć"?
Reasumując - całość napędu może być 9rz. i będzie to działało prawidłowo i dało się wyregulować jeżeli korba będzie dyna-sys?
PS. Przepraszam jeżeli wypisuje jakieś bzdury...

-
- Kontakt: