215mm skoku w boxxerze - pójdzie??
-
- Kontakt:
215mm skoku w boxxerze - pójdzie??
Witam, mam takie dziwne i głupie pytanko.. Mam boxxera 2011 i czy jeśli dolną półkę razem z górną podniosę tak aby skok wynosił 215mm to czy podczas jeżdżenia może mi o coś walić w środku albo można coś uszkodzić? Wpadłem na pomysł żeby tak zrobić ponieważ może to nieco zmienić geometrię i ciekaw jestem czy sprawdziłoby się to. Sądzę, że nie ale warto zasięgnąć też opinii innych ludzi. Pozdrawiam.
-
- Kontakt:
Chwilka, nie wszystko tutaj załapałem. Jeśli podniosę półki, owszem coś tam geometrię mi zmieni, ale również pomiędzy uszczelkami a dolną krawędzią dolnej półki będzie jakieś 210-215mm (w zależności ile podniosę).
Pytanie teraz co jeśli skoczę jakiegoś dropa czy gapa i dojdzie do 200mm. To tak jakbym dobił, nie raz zdarzyło mi się dobić i półka o uszczelkę uderzała. Jeśli teraz podniósłbym o 1,5cm to wejdzie mi po prostu dalej czy o coś tam w środku uderzy? Nigdy nie rozbierałem jeszcze boxxera i nie wiem jak to tam jest dokładnie.
Pytanie teraz co jeśli skoczę jakiegoś dropa czy gapa i dojdzie do 200mm. To tak jakbym dobił, nie raz zdarzyło mi się dobić i półka o uszczelkę uderzała. Jeśli teraz podniósłbym o 1,5cm to wejdzie mi po prostu dalej czy o coś tam w środku uderzy? Nigdy nie rozbierałem jeszcze boxxera i nie wiem jak to tam jest dokładnie.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Po wykorzystaniu całego skoku, górne lagi opierają się na gumowych krążkach na dnie goleni:

Gdy lagi są zamocowane na prawidłowej wysokości to uszczelki nie powinny dotykać dolnej półki przy dobiciu właśnie przez te krążki.
Manual mniej więcej (+-2mm) określa prawidłowe zamocowanie lag w półkach, ale mało kto się do tego stosuje...:

Gdy lagi są zamocowane na prawidłowej wysokości to uszczelki nie powinny dotykać dolnej półki przy dobiciu właśnie przez te krążki.
Manual mniej więcej (+-2mm) określa prawidłowe zamocowanie lag w półkach, ale mało kto się do tego stosuje...: