Mondraker summum pro team, na co zwrócić uwagę przy kupnie.
-
- Kontakt:
Mondraker summum pro team, na co zwrócić uwagę przy kupnie.
Witam. Postanowiłem się w końcu przesiąść z hardtail'a na coś kosztowniejszego. Jeśli chodzi o ramy amortyzowane to jestem w tym początkujący, i tu kieruje pytanie. Na co zwrócić uwagę przy kupnie Mondraker'a Summum'a Pro team z 2011 roku. Czy mają jakieś słabe punkty na które trzeba zwrócić uwagę ?
-
- Kontakt:
Cod3m4ster Tak jak przy każdej ramie, wypada obczaić całość w poszukiwaniu pęknięć, summumy to jedne z lepiej wykonanych i mocniejszych ram także powinieneś od razu trafić na egzemplarz bez niespodzianek. Zdarzało się że pękał jeden z górnych linków zawieszenia, ale patrząc na ilość summumów i ilość ram z tym uszkodzeniem to naprawdę sytuacje te były bardzo marginalne. Innym problemem były śruby od dampera, najlepiej weź ze sobą imbusa 5 i spróbuj odkręcić i wyciągnąć śruby jak będziesz oglądał ramę. Powinny się odkręcać bez problemu jak również wyciągać, jeśli nie to będzie cię czekać wymiana tulejek dampera jesli się na takową rame zdecydujesz. Żeby Cię nie przerażać to powiem że koszt takiej zabawy to ok. 20zł. Miałem tą rame przez 2 sezony, mogę ci ją szczerze polecić.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: