Cykanie w pedałach HT
Cykanie w pedałach HT
Posiadam pedały HT Air MN06TS i mam z nimi taki problem, ze mimo wymiany łożysk na nowe, wyczyszczeniu wszystkiego i nasmarowaniu - wydają z siebie wkurzające cykanie. Co to może być? Wymieniłem nawet łożyska w suporcie ale dalej cyka.
Tulejka może cykać. Przerobiłem już kilka kompletów pedałków HT i jedne z nich (AN02SS) miały za duży luz pomiędzy tuleją a korpusem.
Nic nie dała wymiana tulejki, po prostu pasowanie jakoś tak w fabryce wyszło....
Niebieski klej do gwintów załatwił sprawę, a z późniejszą wymianą też nie było problemu.
Taki przypadek mi się trafił tylko w jednym komplecie. Pozostałe cykały i cykają na połączeniu pedał korba jak napisał MUSZEL.
Jak by tego nie posmarować to się w końcu rozcyka...
Zakraplam to miejsce nie wykręcają pedała tym samym co łańcuch i jest spokój.
Nic nie dała wymiana tulejki, po prostu pasowanie jakoś tak w fabryce wyszło....
Niebieski klej do gwintów załatwił sprawę, a z późniejszą wymianą też nie było problemu.
Taki przypadek mi się trafił tylko w jednym komplecie. Pozostałe cykały i cykają na połączeniu pedał korba jak napisał MUSZEL.
Jak by tego nie posmarować to się w końcu rozcyka...

Zakraplam to miejsce nie wykręcają pedała tym samym co łańcuch i jest spokój.

Sprecyzuj to cykanie, to postaramy się pomóc
To takie bardziej w stylu: cyk - cyyk - cyyyk - cyyyyk
czy raczej jednostajne: cyk -cyk - cyk- cyk
być może to typowy cykacz: ccccyyyykkkk - ccccyyyykkkk - ccccyyyykkkk
lub cykacz w stylu alfabet morsa: cyk - cyyyyyk - cyk - cyk - cyyyyyk - cyk - cyyyyyk
Ten ostatni jest najgorszy - cykanie ma na celu nawoływać inne pedały HT do buntu przeciw właścicielowi roweru. Mam nadzieje, że pomogłem.
To takie bardziej w stylu: cyk - cyyk - cyyyk - cyyyyk
czy raczej jednostajne: cyk -cyk - cyk- cyk
być może to typowy cykacz: ccccyyyykkkk - ccccyyyykkkk - ccccyyyykkkk
lub cykacz w stylu alfabet morsa: cyk - cyyyyyk - cyk - cyk - cyyyyyk - cyk - cyyyyyk
Ten ostatni jest najgorszy - cykanie ma na celu nawoływać inne pedały HT do buntu przeciw właścicielowi roweru. Mam nadzieje, że pomogłem.
facebook.com/AntidoteBikepark
kontakt@antidotebikepark.pl
kontakt@antidotebikepark.pl