"Modyfikacja amortyzatora"

Szywski Snb
Kontakt:

"Modyfikacja amortyzatora"

Post autor: Szywski Snb »

Znowu piszę w sprawie mojego nieszczęsnego Duro Triple :D . Niedługo nadejdzie czas zmiany amorka żeby oszczędzić moje stawy łokciowe a raczej nie sprzedam mojego Duro, nie tyle z powodu że to dolna półka i raczej nie za dużo osób się nim zainteresuje, lecz nie chce żeby następny właściciel się męczył tak jak ja.
Ale do rzeczy - otóż ten amor, z powodu braku jakiegokolwiek tłumienia, ma to samo w każdej goleni. Ponieważ jest strasznie twardy (nawet po smarowaniu, tej śmiesznej regulacji itp) to pomyślałem żeby wyjąć sobie jedną sprężynę z jednej goleni. Oczywiście nie jeździłbym później na tym amorku po lesie itd bo to by było samobójstwo, raczej po bułki. Sprawdziłem już w domu jakby to działało i jest mięciutki :D Ma to sens czy amor może się złamać czy coś ? Wiem, że dziwny pomysł więc jeżeli ktoś ma zamiar mnie wyśmiać to niech się powstrzyma bo oczekuje jakichś sensownych odpowiedzi. Z góry dzięki !! ;D
nhp890
Kontakt:

Post autor: nhp890 »

Zdecydowana większość amortyzatorów ma sprężynę tylko w jednej ladze, więc wszystko będzie ok.
Szywski Snb
Kontakt:

Suuper, dzięki za odp. ;)
Szywski Snb
Kontakt:

Chociaż w sumie tak się zastanowiłem i nie jestem pewien czy by to nie wpłynęło jakoś źle na wytrzymałość amorka.
MLYNoBIKER
moderator
Kontakt:

Post autor: MLYNoBIKER »

@Szywski Snb
Edytuj posty, nie pisz jeden pod drugim.

Na wytrzymałość to nie wpłynie, jeśli nie będziesz co chwilę go dobijać.
Szywski Snb
Kontakt:

Ok, dzięki i zapamiętam żeby edytować posty ;)
ODPOWIEDZ