Witajcie
Mam pytanie odnośnie zestawu z tytułu.
Czy jeśli do ramy Ns Core (mufa 73mm) wsadzę support z zestawu Shimano SLX fc-m660 (68-73mm) to czy wcisnę jeszcze napinacz z mocowaniem pod support ? Czy będzie ciasno i linia łańcucha nie będzie prawidłowa ? Jak z podkładkami ? Napinacz będzie wtedy służył jako jedna podkładka ze strony napędu ? W razie pytań o jaki napinacz mi chodzi to sam jeszcze nie wiem (możecie polecić coś w miarę dobrej cenie ?)
Dzięki za pomoc !
To super A myślisz że skok 130 (nie więcej) do roweru na tej ramie może wpłynąć negatywnie na geometrie ramy ? Rower będzie takim funbike i też do katowania (ogólnie wszechstronnie ale bez przesady) ;p
Jeszcze tylko ostatnie pytanie.. Wie ktoś jak z core rozmiar M ? producent podaje że 15,5 ale wydaje mi się że jest jakby większa (ramy jeszcze nie posiadam ma dojść na dniach) Mam 181 wzrostu i lubię mniejsze ramy, ta nie będzie wydawała się duża ?
Mam Core'a z amorem 160/180 i geo ma idealne, osobiście mam 175cm wzrostu i jazda po mieście nie stwarza żadnego problemu, a zjazdy w górach to czysta przyjemność
A myślisz że amor Rock Shox Pike 426 da radę ? Max ma 140 ale i tak pewnie będę 130 podczas normalnej jazdy używał, nie lubię za dużego skoku, lecz jeździłem na mniejszych ramach i nie wiem jak to będzie ;/
Że za dużo nie będzie to wiem.. Moja jazda narazie nie będzie wymagała większego skoku i też chce w miarę normalnie móc jeździć asfalt/ścieżki w lesie. bardziej mi chodzi czy geometria z amorem 130 nie będzie dziwna, nie wygodna..