Stery

keprycz
Kontakt:

Stery

Post autor: keprycz »

Witam ,
kilka dni temu złożyłem rower na ramie norco aurum i wrzuciłem stery crane creek 40s amor boxxer , po w trakcie 3 wypadu na rower było słychać jakieś dziwne trzaski wydaje mi się ze pochodzą one właśnie ze sterów , również słychać było delikatne trzaski jak skręcałem kierownica na do końca (aż amor stoperami dotykał ramy ) w 1 lub 2 stronę w czasie postoju.
ktoś orientuje od czego to może być.
Pozdrawiam
Szakall
Kontakt:

Post autor: Szakall »

zalozyles bieznie na rure sterowa?
http://www.pinkbike.com/u/szakal/album/
keprycz
Kontakt:

tak założone , dziś chyb jeszcze raz rozłożę i skręcę na nowo może przy składaniu nie podokrecalem wszystkiego , ale jeśli ktoś ma jakieś sugestie to proszę pisać :)
gooral
Kontakt:

Post autor: gooral »

A miski nabijałeś na sucho, czy z jakimś smarem? Jeśli na sucho, to może przez to? może za mocno skręciłeś stery kapslem i się obracają z oporami.

marudny
Kontakt:

Re: Stery

Post autor: marudny »

keprycz pisze: ...w trakcie 3 wypadu na rower było słychać jakieś dziwne trzaski wydaje mi się ze pochodzą one właśnie ze sterów , również słychać było delikatne trzaski jak skręcałem kierownica na do końca (aż amor stoperami dotykał ramy ) w 1 lub 2 stronę w czasie postoju.
Jak wytargasz Boxxa z półek, wyczyścisz i nasmarujesz na nowo to będziesz miał spokój na kolejne 3 wypady ;)

Miałem ten sam problem - w między czasie zmieniłem stery, ramę! i dalej było to samo... Okazało się, że trzaski generują "obejmy" lag górnej półki - na styku półka/laga, pomimo, że były nasmarowane i skręcone dynamometrem.

Zmatowiłem delikatnie to miejsce papierem ściernym i przestałem smarować - jak ręką odjął...
keprycz
Kontakt:

Wczoraj rozebralem calosc , potem zlozylem jeszcze raz dzis 1 test i na razie cisza :)
ODPOWIEDZ