Witam ,
kilka dni temu złożyłem rower na ramie norco aurum i wrzuciłem stery crane creek 40s amor boxxer , po w trakcie 3 wypadu na rower było słychać jakieś dziwne trzaski wydaje mi się ze pochodzą one właśnie ze sterów , również słychać było delikatne trzaski jak skręcałem kierownica na do końca (aż amor stoperami dotykał ramy ) w 1 lub 2 stronę w czasie postoju.
ktoś orientuje od czego to może być.
Pozdrawiam
Stery
Re: Stery
Jak wytargasz Boxxa z półek, wyczyścisz i nasmarujesz na nowo to będziesz miał spokój na kolejne 3 wypadykeprycz pisze: ...w trakcie 3 wypadu na rower było słychać jakieś dziwne trzaski wydaje mi się ze pochodzą one właśnie ze sterów , również słychać było delikatne trzaski jak skręcałem kierownica na do końca (aż amor stoperami dotykał ramy ) w 1 lub 2 stronę w czasie postoju.

Miałem ten sam problem - w między czasie zmieniłem stery, ramę! i dalej było to samo... Okazało się, że trzaski generują "obejmy" lag górnej półki - na styku półka/laga, pomimo, że były nasmarowane i skręcone dynamometrem.
Zmatowiłem delikatnie to miejsce papierem ściernym i przestałem smarować - jak ręką odjął...