Rozmiary szortów rowerowych (Dakine)
Rozmiary szortów rowerowych (Dakine)
Witam
Postanowiłem wreszcie kupić sobie jakieś porządne spodnie na rower, padło na Dakine. Ale jak przyszło do wybrania rozmiaru to zgłupiałem.
Normalnie chodzę w spodniach rozmiar 34. W pasie mam pi razy drzwi 100cm co według tabelki Dakine wychodzi rozmiar 38 lub 40 nawet... natomiast w spodnie normalne w rozmiarze 38 to mogę wskoczyć jak w hula hop i nawet ich nie dotknę. I ja się pytam o co tutaj chodzi ?
Miał ktoś coś z tej firmy albo jakieś podobne doświadczenia z rozmiarówką sportową ?
Postanowiłem wreszcie kupić sobie jakieś porządne spodnie na rower, padło na Dakine. Ale jak przyszło do wybrania rozmiaru to zgłupiałem.
Normalnie chodzę w spodniach rozmiar 34. W pasie mam pi razy drzwi 100cm co według tabelki Dakine wychodzi rozmiar 38 lub 40 nawet... natomiast w spodnie normalne w rozmiarze 38 to mogę wskoczyć jak w hula hop i nawet ich nie dotknę. I ja się pytam o co tutaj chodzi ?
Miał ktoś coś z tej firmy albo jakieś podobne doświadczenia z rozmiarówką sportową ?
Re:
To że 100 to rozmiar 38 to się zgadza. Nie zgadza mi się że z tabelki ich wychodzi mi 38 w sytuacji kiedy normalnie 34 noszę. Czy możliwe że mają aż tak inną rozmiarówkę niż normalne ciuchy ?diskordia pisze:cal to 2.54 - przemnóż sobie- to może ci się rozjaśni. 100cm w obwodzie-to jak najbardziej rozm 38. ...poza tym jesli chodzi o porządne spodnie na rower-to z pewnością nie chodzi o dakine.
A jaką inną firmę polecasz niż Dakine ? Poza np. Endurą.
normalne ciuchy to; 38/40 w okolicach setki.
może to co nosisz normalnie ma zjebaną rozmiarówkę?
w życiu nie słyszałem żeby żeby ktos kto ma 100w pasie wbił się w 34 - chyba że to lykra.
wszystko co kosztuje powyżej 250pln jest lepsze niż dakine.( mowa o shortach)
ion/poc/fox/sombrio/royal i wiele,wiele innych
może to co nosisz normalnie ma zjebaną rozmiarówkę?
w życiu nie słyszałem żeby żeby ktos kto ma 100w pasie wbił się w 34 - chyba że to lykra.
wszystko co kosztuje powyżej 250pln jest lepsze niż dakine.( mowa o shortach)
ion/poc/fox/sombrio/royal i wiele,wiele innych
Re: Rozmiary szortów rowerowych (Dakine)
pierwsze słyszę żeby jakiekolwiek spodnie męskie mierzone były w biodrach. może damskie oglądasz?
według tabeli wszystko się zgadza - nie wiem jaki masz problem z doborem rozmiaru.
według tabeli wszystko się zgadza - nie wiem jaki masz problem z doborem rozmiaru.
No przecież Hip to jest biodro właśnie. NA głównej stronie Dakina przy rozmiarze piszą Waist a w nawiasie że tam gdzie faktycznie siedzą spodnie i hip :P sam bym takich cudów nawet ja nie wymyślił.
Problem taki jak pisałem z tabeli wychodzi mi 38 a całe życie wszystkie spodnie mam 34. I szukam gdzie jest haczyk :P a może nie ma haczyka tylko rozmiarówkę mają inną. Czytałem też na zagranicznych stronach różne opinie dotyczące rozmiarówki Dakine że niektóre roczniki były zaniżone np. i ludzie właśnie wymieniali na rozmiar większe niż normalnie mają.
Ale się zastanawiam i pytam sto razy bo przesyłka droga i nie chcę wymieniać.
Dzięki za wszystkie podpowiedzi.
Problem taki jak pisałem z tabeli wychodzi mi 38 a całe życie wszystkie spodnie mam 34. I szukam gdzie jest haczyk :P a może nie ma haczyka tylko rozmiarówkę mają inną. Czytałem też na zagranicznych stronach różne opinie dotyczące rozmiarówki Dakine że niektóre roczniki były zaniżone np. i ludzie właśnie wymieniali na rozmiar większe niż normalnie mają.
Ale się zastanawiam i pytam sto razy bo przesyłka droga i nie chcę wymieniać.
Dzięki za wszystkie podpowiedzi.
Zamówiłem 36 i przyszło właśnie. Powiedział bym że pasują jak ulał. Nawet jak by były o centymetr czy półtora mniejsze to też by były dobre. Szerokości mają 47 czyli jakieś 94 w obwodzie. 34 miały 91cm a 38 97cm. Mogę się założyć o piwo że mam w tym pasie jakieś 99 bo mierzyłem sam, z dziewczyną i z matką :P ale morze wszyscy razem nie potrafimy hehe. Tak czy siak spodnie pasują. Jeszcze raz dzięki za zaangażowanie w moje zakupy diskordia
nie trzeba bezie 10 euro za przesyłkę płacić i odsyłać.
Moje wnioski, w Dakine spodenki wybierać swój normalny rozmiar +1

Moje wnioski, w Dakine spodenki wybierać swój normalny rozmiar +1