Rozmiary szortów rowerowych (Dakine)

Akozz
Kontakt:

Rozmiary szortów rowerowych (Dakine)

Post autor: Akozz »

Witam

Postanowiłem wreszcie kupić sobie jakieś porządne spodnie na rower, padło na Dakine. Ale jak przyszło do wybrania rozmiaru to zgłupiałem.

Normalnie chodzę w spodniach rozmiar 34. W pasie mam pi razy drzwi 100cm co według tabelki Dakine wychodzi rozmiar 38 lub 40 nawet... natomiast w spodnie normalne w rozmiarze 38 to mogę wskoczyć jak w hula hop i nawet ich nie dotknę. I ja się pytam o co tutaj chodzi ?

Miał ktoś coś z tej firmy albo jakieś podobne doświadczenia z rozmiarówką sportową ?
diskordia
Kontakt:

Post autor: diskordia »

cal to 2.54 - przemnóż sobie- to może ci się rozjaśni. 100cm w obwodzie-to jak najbardziej rozm 38. ...poza tym jesli chodzi o porządne spodnie na rower-to z pewnością nie chodzi o dakine.
Akozz
Kontakt:

Re:

diskordia pisze:cal to 2.54 - przemnóż sobie- to może ci się rozjaśni. 100cm w obwodzie-to jak najbardziej rozm 38. ...poza tym jesli chodzi o porządne spodnie na rower-to z pewnością nie chodzi o dakine.
To że 100 to rozmiar 38 to się zgadza. Nie zgadza mi się że z tabelki ich wychodzi mi 38 w sytuacji kiedy normalnie 34 noszę. Czy możliwe że mają aż tak inną rozmiarówkę niż normalne ciuchy ?

A jaką inną firmę polecasz niż Dakine ? Poza np. Endurą.
diskordia
Kontakt:

normalne ciuchy to; 38/40 w okolicach setki.
może to co nosisz normalnie ma zjebaną rozmiarówkę?
w życiu nie słyszałem żeby żeby ktos kto ma 100w pasie wbił się w 34 - chyba że to lykra.
wszystko co kosztuje powyżej 250pln jest lepsze niż dakine.( mowa o shortach)
ion/poc/fox/sombrio/royal i wiele,wiele innych
Akozz
Kontakt:

To znaczy nie tyle w pasie co w biodrach bo oni tam po biodrach rozmiary maja. No noszę 34 spodnie z Wranglera czy Toma Tailora i innych firm dlatego sie dziwie ze nagle z tabelki mi wychodzi o dwa rozmiary większy.
diskordia
Kontakt:

Re: Rozmiary szortów rowerowych (Dakine)

pierwsze słyszę żeby jakiekolwiek spodnie męskie mierzone były w biodrach. może damskie oglądasz?

według tabeli wszystko się zgadza - nie wiem jaki masz problem z doborem rozmiaru.
Załączniki
SizingChart_MensOuterwear.gif
SizingChart_MensBikeShorts.gif
Akozz
Kontakt:

No przecież Hip to jest biodro właśnie. NA głównej stronie Dakina przy rozmiarze piszą Waist a w nawiasie że tam gdzie faktycznie siedzą spodnie i hip :P sam bym takich cudów nawet ja nie wymyślił.

Problem taki jak pisałem z tabeli wychodzi mi 38 a całe życie wszystkie spodnie mam 34. I szukam gdzie jest haczyk :P a może nie ma haczyka tylko rozmiarówkę mają inną. Czytałem też na zagranicznych stronach różne opinie dotyczące rozmiarówki Dakine że niektóre roczniki były zaniżone np. i ludzie właśnie wymieniali na rozmiar większe niż normalnie mają.
Ale się zastanawiam i pytam sto razy bo przesyłka droga i nie chcę wymieniać.

Dzięki za wszystkie podpowiedzi.
diskordia
Kontakt:

a kto ci każe patrzeć na hip?
waist XL / 36/38 (91/96CM)
XXL 38/41 OD 96CM W GÓRĘ.
TO JEST DOBRA ROZMIARÓWKA.

KAŻDE 36 JAKIE W ŻYCIU WIDZIAŁEM miało powyżej 90cm
weź ty się zmierz porządnie, a jak nie potrafisz- to zmierz swoje spodnie 34 w pasie.
Akozz
Kontakt:

Zamówiłem 36 i przyszło właśnie. Powiedział bym że pasują jak ulał. Nawet jak by były o centymetr czy półtora mniejsze to też by były dobre. Szerokości mają 47 czyli jakieś 94 w obwodzie. 34 miały 91cm a 38 97cm. Mogę się założyć o piwo że mam w tym pasie jakieś 99 bo mierzyłem sam, z dziewczyną i z matką :P ale morze wszyscy razem nie potrafimy hehe. Tak czy siak spodnie pasują. Jeszcze raz dzięki za zaangażowanie w moje zakupy diskordia :) nie trzeba bezie 10 euro za przesyłkę płacić i odsyłać.

Moje wnioski, w Dakine spodenki wybierać swój normalny rozmiar +1
ODPOWIEDZ