Hope Pro 2 Evo vs Dartmoor Revolt Pro
Mam hope pro 2 i kupilem tylko z tego wzgledu, ze mi sie podobala z wygladu
Fajnie, ze glosno cyka i ma logo HOPE. Na wage w sumie nie zwracalem uwagi. Zapadki tez jakos szybko nie lapia, ale szybciej niz w standardowym novateku. HOPE Pro II to wysoki model ze sredniej polki
niestety do DT albo chrisa kinga mu brakuje

Pure Freeride
Re: Re:
Cykanie to kwestia gustu, Novateca można podgłosić ale przecież to wtedy i tak nie to samo, nie ma też logo. Rodzice płacą?MUSZEL pisze:wytłumacz to jednemu z powyższych użytkowników porównujacych z Novatec'iemKamilQ pisze:Mi przyszedł dzisiaj HOPE i jestem pod ogromnym wrażeniem.
Głos, waga i wykonanie na najwyższym poziomie
Wykonanie? Novatec nie jest robiony na drutach tylko tak samo jak i Hope wycinany CNC. Wykonanie Hope kosztuje pewnie tyle samo co i innych piast na rynku, a wy daliście się złapać na cykanie, logo i płacicie 3x więcej. Miałem kilka Novateców, Octanów i żadnego nie zajeździłem. Ba, nawet nie miały żadnych uszczerbków ani wyraźnych oznak zużycia - klucz to serwis raz w roku.
człowieku... nie chodzi o cykanie. Nie kupuje piasty by cykała. Przede wszystkim Hope jest o połowę lżejszy. W dzisiejszym świecie płaci się za wagę. Rozumiesz? Dlatego np. Session tyle kosztuje.
I tak dalej jestem zdania, że Hope jest lepiej wykonany.
Od razu napisze - tak, miałem Novateca. Działał bardzo fajnie. Ale jest ciężki. Koniec
I tak dalej jestem zdania, że Hope jest lepiej wykonany.
Od razu napisze - tak, miałem Novateca. Działał bardzo fajnie. Ale jest ciężki. Koniec
ja też sie zastanawiam o co chodzi. Rozpieprzy się ten Novatec czy co? Wklada sie takiego Novateca i zapomina o nim. Ew. wymienic łozyska raz na 100 lat jak w każdym. Prędzej ci się rozleci wideł albo obręcz niż coś sie z taką piastą stanie. Piasta to zwarta bryła, moze w niej walnać ośka albo łożyska ewentualnie - mi sie nie zdarzyło, prócz zuzycia łożysk.
Na allegro masz w takim budzecie DT Swissa 440 Freeride. Piasta nie do zajechania, hołp im do piet nie dorasta pod jakimkolwiek wzgledem. Kupisz do tego kasete slx czy cos takiego i bedzie git. Kazda piasta z alu bebenkiem polegnie od zwyklej kasety.
Ewentualnie mozesz troche podpilowac kasete (o ile drucik nie bedzie wchodzic) i sprobowac takiego patentu:

Ewentualnie mozesz troche podpilowac kasete (o ile drucik nie bedzie wchodzic) i sprobowac takiego patentu: